Hal mBills na 2. Adriatic FinTech Hackathonu

17/10/2016

15. in 16. oktobra se je v 24 urah v razvoju idej pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev, in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. Udeleženci so se dogodka udeležili med drugim tudi iz Velike Britanije, Belgije, Poljske, Madžarske, Avstrije, Turčije in Egipta. Nagradni fond je presegal vrednost 12.000 eur.

Eden od izzivov, s katerimi so se spopadali neutrudni programerji, je bil povezan z razvojem Hal mBills. Reševali so izziv, kako povezati fizičen izdelek z virtualnimi rešitvami in ga tako izboljšati, koncept znan pod imenom IoT – »internet of things«.

V konkurenci 12 ekip, ki so se posvetile izzivu Hal mBills, je zmagala ekipa GameChangers, ki jo sestavljajo štirje programerji iz Srbije in Turčije. V 24 urah so razvili prototip naprednega produkta, ki bi omogočil preprosto naročanje izdelkov iz avtomatov kar preko Facebooka ter plačilo zanje vnaprej preko platforme Hal mBills.

Eden od članov zmagovalne ekipe, Dušan Stanković, je po Hackathonu povedal: »Dobra in zabavna izkušnja. Vesel sem, da aplikacije kot je Hal mBills obstajajo, da lahko ljudje končno začnejo uporabljati boljše in preprostejše rešitve. To vidim kot prihodnost plačevanja.«

Njegov sotekmovalec Mehmet Sencer Karadayi je dodal, da je tehnično prav vse delovalo brezhibno, čeprav se je zdaj prvič srečal z rešitvijo za mobilno plačevanje.

Tretji član ekipe, Branko Gvoka, pa je takole strnil misli svoje ekipe: »O Hal mBills imam za povedati same pozitivne stvari, saj je vse od začetka do konca potekalo gladko za našo ekipo. Hackathon je bil čudovita izkušnja in se že veselim naslednjega!«

Hvala zmagovalni ekipi ter vsem ostalim sodelujočim za vložen trud, čestitamo za izvrstno opravljene izzive!


Več blogov...
mediji o nas
Tvoj telefon. Tvoja denarnica.
Brezplačno prenesi mBills v manj kot minuti – ker se ti mudi živeti!