7 idej, da bodo naslednji dnevi bolj zabavni

02/04/2021

Zopet je prišel čas, ko je bolje, da ostanemo doma. Verjamemo, da si po dveh preživetih »lockdownih« postal že pravi strokovnjak za preživljanje časa stran od družbe. A ker idej nikoli ni preveč, smo zate pripravili izbor predlogov, ki ti bodo krajšali čas in poskrbeli, da dnevov ne boš začel in končal v pižami na kavču.

VSE SE ZAČNE Z DOBRIM PLANOM

Začni »lockdown« s postavljanjem ciljev, ki se jih nato poskušaj vsak dan čim bolj držati. To ti bo pomagalo, da boš prosti čas izkoristil čim bolje in ko se bo življenje vrnilo na stare tire, boš z zadovoljstvom zrl na pretekle dni. Cilji ne rabijo biti veliki, začneš lahko s čisto enostavnimi kot na primer to, da poskrbiš da trikrat tedensko telovadiš,  greš spat s pospravljenim stanovanjem in vsaj tri ure na dan preživiš brez telefona. Prav tako je pomembna vsakodnevna rutina, ki nam pomaga, da smo bolj organizirani in ne izgubimo občutka za čas.

SVEŽ ZRAK DOBRO DENE

Čeprav nam vremenoslovci za prihodnje dni ne napovedujejo najlepšega vremena, se kljub temu odpravi na sprehod po bližnjem gozdu ali parku. Četudi boš moral obleči parelino, škornje in dežnik bo doza svežega zraka še kako učinkovita! Sedaj po lužah ne bodo skakali samo otroci, ampak boš v aprilskem vremenu užival tudi ti! Drži pesti, da se sonček čimprej prikaže!

ČAS ZA SPOMLADANSKO ČIŠČENJE

Ali obstaja kdo, ki z nasmeškom na obrazu  v roke vzame sesalec ali pa krpo in rokavice in se loti pospravljanja svojega stanovanja? Povsej verjetnosti ne. A zadovoljstvo, ko se lahko sprehodiš po stanovanju ne, da bi se petkrat spotaknil,  pod posteljo ni več prahu in po vrhu vsega najdeš majico, za katero si mislil, da je ni več, je vredno vseh muk. Časa imaš na pretek, izgovorov pa ne.

SE TI NE DA KUHATI?

Čeprav je trenutno večina storitev, lokalov in trgovin zaprtih, E-hrana ni zaprla svojih vrat (jej!). Ko zmanjka idej in energije za kuhanje, E-hrana poskrbi, da ne ostaneš lačen. Slastno kosilo je dostavljeno naravnost do tvojih vrat, tebi pa ni treba pomivati niti posode.  Izbiraš lahko med ogromno ponudbo restavracij, plačilo pa seveda opraviš tudi z mBills. Že veš, kaj boš naročil naslednjič?

POSLUŠAJ PODCAST ALI PA V ROKE VZAMI KNJIGO

Ob kuhanju, pospravljanju ali katerokolim drugem opravilu lahko sočasno poslušaš kakšen podcast. Kaj podcast sploh je? Je zbirka zvočnih posnetkov določene tematike, najdeš pa jih v aplikacijah kot so Spotify, Google Podcast, Apple Podcast. Poslušaš jih lahko kadarkoli in tako ob opravljanju vsakdanjih nalog izveš še kaj novega. Pred spanjem pa v roke vzame knjigo, ki te na polici čaka že lep čas in se prepusti bralnim užitkom.

POSTANI KUHARSKI MOJSTER

Verjamemo, da imaš na telefonu ali pa v svoji kuharski beležnici shranjenih že kar nekaj  receptov, za katere si si rekel, »To pa res moram preizkusiti.« Morda si nanje popolnoma pozabil, ali pa ti je preprosto zmanjkovalo časa.  Pobrskaj, kje so ti recepti shranjeni in in se loti ustvarjanja! Dober tek!

SESTAVLJENKA – REŠITEV KO ZMANJKA IDEJ

Si si kot otrok rad krajšal čas s sestavljenkami? Tistih 10 delčkov sestavljal 10 minut, mami in ati pa sta bila v tistem trenutku najbolj ponosna starša na svetu. Svojo ljubezen lahko ponovno obudiš, saj obstajajo sestavljanke za odrasle s 500, 1000 in tudi 2000 koščki ali več. Verjami, da ti teh ne bo uspelo sestaviti v 10 minutah. Bolj verjetno je, da boš potreboval več ur, zato je to odlična ideja za krajšanje časa, s katero sočasno razmigaš še možgančke.

Upamo, da te je kakšen predlog navdihnil in že razmišljaš o tem, katere cilje bi si postavil ali s katerim receptom bi jutri presenetil svoje bližnje. Preživi naslednje dni kar se da lepo in zabavno.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB