ODGOVARJAMO: Ali lahko s kartico mBills Mastercard plačuješ na AliExpressu?

22/02/2020

V MBILLS je komunikacija z uporabniki zelo pomembna. Vedno se trudimo, da upoštevamo čim več vaših idej, mnenj in predlogov ter čim hitreje odgovorimo na vsa vprašanja o mobilni denarnici mBills in kartici mBills Mastercard. Pred kratkim smo te zato na našem Facebook in Instagram profilu prosili, da nam poveš, kaj vse te zanima o mBills. V današnjem blogu bomo odgovorili na tista vprašanja, ki ste jih zastavili najpogosteje.  Preberi si, ali je mBills denarnica res brezplačna, ali lahko z njo nakazuješ na tuj račun ter kako kartico mBills Mastercard uporabljaš na pametni uri.

Pogosto vprašanje o ceni mBills storitev

mBills aplikacijo si na svoj telefon brezplačno preneseš iz trgovine Google Play ali App Store, se registriraš in opraviš osebno identifikacijo. S tem si omogočiš uporabo vseh mBills funkcionalnosti. V mobilni denarnici lahko naročiš tudi kartico mBills Mastercard. Mobilna denarnica mBills ti omogoča tudi, da brez provizij plačuješ položnice, nakazuješ denar na slovenske in tuje račune ter plačuješ na prodajnih mestih. O cenovni ugodnosti mBills denarnice se lahko prepričaš tudi sam, saj si na tej povezavi prebereš mBills cenik.

Ali lahko dvigneš gotovino na bankomatih v tujin?

Seveda! Kartica mBills Mastercard ti tudi v tujini omogoča plačevanje in dvig denarja na bankomatu. Naš nasvet je, da ob dvigu vedno izbereš možnost brez konverzije oziroma variabilni menjalni tečaj. Druge nasvete o plačevanju s kartico v tujini pa si lahko prebereš na našem blogu o brezskrbnem dopustu z mBills.

Ali lahko izbrišeš stare neplačane e-račune iz arhiva?

Izbris starih neplačanih e-računov iz arhiva ni možen.

Ali se mBills mobilna denarnica obravnava kot transkacijski račun in je potrebna prijava na FURS?

V Sloveniji veljavna zakonodaja mBills mobilne denarnice ne izenačuje s transakcijskimi računi (ki jih imajo lahko le banke). Za transakcijske račune velja, da lahko pristojne institucije vpogledajo v stanje na računu ali v primeru izvršbe posežejo na denarna sredstva na tem računu. Ker mBills mobilna denarnica ni transakcijski račun, opisani posegi za mBills mobilno denarnico ne veljajo avtomatično. Podjetje MBILLS pa je v vsakem primeru zavezano upoštevati veljavno zakonodajo ter ravnati skladno z veljavnimi odločbami sodišča (npr. v primeru, ko bi bil zoper uporabnika mBills izdan sklep o izvršbi rubeža).

Ali lahko s kartico mBills Mastercard plačuješ tudi na AliExpressu?

Da, lahko. Kartica mBills Mastercard ti omogoča plačevanje v Sloveniji, v tujini in na spletu. Z njo lahko plačuješ povsod tam, kjer je omogočeno plačevanje s karticami blagovne znamke Mastercard. S kartico mBills Mastercard lahko torej plačuješ v spletnih trgovinah kot so AliExpress, Zara, H&M, Booking, AirBnB in druge.

Pogosto vprašanje o nakupu na AliExpressu

Ali lahko kartico mBills Mastercard uporabljam na pametni uri?

Kartico mBills Mastercard lahko uporabljaš na Garmin urah, in sicer s pomočjo mBills Garmin Pay in Fitbit pay ali Apple Pay, če uporabljaš Apple Watch. Povezava kartice in ure ti omogoča, da na prodajnih mestih plačuješ s svojo uro tako, da jo prisloniš k brezstičnim POS terminalom. Plačevanje z uro ti omogoča, da račun plačaš v trenutku, brez uporabe telefona, fizične kartice ali gotovine. Prednost, ki ti jo plačevanje z uro prinaša, je tudi ta, da ti pri plačilu z uro ni treba vpisati PIN številke ob vsakem plačilu nad 25 €, ampak to storiš samo enkrat dnevno. Ura na podlagi srčnega utripa prepozna, da plačuješ res ti, takoj, ko uro snameš, pa je zopet potreben vpis PIN številke.

Kakšno je najvišje stanje v mBills denarnici?

V svoji mBills denarnici imaš lahko tudi milijonske zneske. Več o limitih za vplačilo in izplačilo gotovine na Petrol prodajnih mestih pa si lahko prebereš na naši spletni strani.

Lahko. mBills ti omogoča, da brez provizij nakazuješ tudi na bančne račune odprte v tujini, in sicer v valuti evro. To storiš tako, da na gumbu »€« izbereš »ročni vnos – UPN nalog« in vpišeš podatke. Vse o nakazovanju in plačevanju v tujino si lahko prebereš tukaj.

Ali je plačevanje s kartico mBills Mastercard varno?

Plačevanje s kartico mBills Mastercard je varno, saj MBILLS sledi visokim varnostnim standardom, ob enem nas k temu zavezujejo stroge zahteve mednarodnih kartičnih shem in regulatorjev na področju kartične industrije. Poleg tega pa lahko mBills Mastercard upravljaš sam na svojem telefonu, kar pomeni, da lahko sam, kadarkoli in kjerkoli blokiraš kartico ali si nastaviš limite. Nekaj nasvetov o dodatni varnosti pri plačevanju z mBills Mastercard pa najdeš v našem blogu, tukaj.

Katere vstopnice lahko kupim z mBills?

Z mBills lahko plačuješ na spletni strani mojekarte.si, kjer ponujajo nakup vstopnic za različne dogodke, predstave in koncerte, nakup pa lahko opraviš tudi v mBills marketplace. Nakup vstopnic je enostaven.

Upamo, da smo ti odgovorili na najpomembnejša vprašanja o mBills mobilni denarnici in kartici mBills Mastercard. Vsa dodatna vprašanja, nam lahko posreduješ s sporočilom na naš Facebook ali Instagram profil ter na info@mbills.si

Pošlji nam svoje vprašanje!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB