Kako hitro, enostavno in ugodno napolniti mobilno denarnico?

20/06/2018

Nič ni bolj nadležnega kot občutek, da nimaš možnosti izbire. Vsak ima namreč rad svobodo, da naredi stvari po svoje. Pa naj gre za pranje avtomobila, vzgojo otrok, trening v fitnesu ali pa – v našem primeru – polnjenje mobilne denarnice.

Pomembno je, da se mobilna denarnica prilagaja tebi in tvojemu življenjskemu slogu. S tem v mislih smo omogočili raznolike načine polnjenja mobilne denarnice mBills. Med njimi boš zagotovo našel tistega, ki ti najbolj ustreza. Se pa dopolnjujejo in prav vsak ti lahko ustreza v določeni situaciji.

Preden ti predstavimo, kako vse lahko napolniš mBills in zakaj izbrati posamezni način polnjenja, naj ti povemo še, zakaj sploh napolniti mBills. To, da je plačevanje s telefonom preprosto, ker ga imamo tako ali tako vsi ves čas s seboj, že ptički čivkajo. Morda še bolj pomembno pa je, da lahko vedno dostopaš do stanja v svoji mobilni denarnici mBills – vedno veš, koliko denarja imaš na voljo, denar imaš vedno pri sebi, le en dotik zaslona stran.

1. SAMODEJNO POLNJENJE – BREZPLAČNO IN BREZ SKRBI

Je tudi zate plačevanje le aktivnost, ki ti omogoča doživetja po Sloveniji ter širše? Ne želiš izgubljati časa s plačevanjem in si želiš biti povsem brezskrben glede svojih financ?

Zate bo verjetno najboljša možnost samodejno polnjenje, saj se zgodi samo od sebe – tebi ni potrebno storiti čisto ničesar. Tvoja mobilna denarnica mBills je napolnjena na dan v mesecu in za znesek, ki ga vnaprej določiš. Samodejno polnjenje mBills je tudi povsem brezplačno.

Samodejno polnjenje si nastaviš tako, da izbereš dan polnitve in znesek, ki ga želiš vsak mesec prejeti v mobilno denarnico. Tako ti ne bo potrebno razmišljati, ali imaš v mBills dovolj denarja, da greš lahko s prijatelji na pijačo ali pa plačaš račun mobilnega operaterja.

Tovrstno polnjenje vzpostaviš v 4 preprostih korakih:
1. Dotakni se trenutnega stanja v denarnici,
2. izberi »SAMODEJNO POLNJENJE«,
3. vpiši znesek in dan polnitve ter
4. izberi »POLNI«.

2. POLNJENJE Z BANČNEGA RAČUNA – ZA TISTE, KI ŽELITE VEČ SVOBODE

Marsikdo od nas težko vnaprej predvidi, koliko denarja bo potreboval vsak mesec. Kot dijak ali študent pa verjetno nimaš rednih dohodkov in tudi rednih stroškov ne. Če se najdeš v eni izmed obeh opisanih skupin, je zate prava izbira polnjenje mBills z bančnega računa.

Morda si predstavljaš, da moraš na bančno okence, v spletno ali mobilno banko in od tam napolniti mBills. Naj ti kar takoj povemo, da to ne bo potrebno. mBills namreč enostavno povežeš s svojim bančnim računom in ga nato z njega napolniš kar znotraj mobilne aplikacije mBills na tvojem telefonu.

Polnenje z bančnega računa je povsem enostavno – izbereš poljubni znesek, ki bi ga želel prenesti s svojega bančnega računa v mobilno denarnico. O prejetih sredstvih te seveda obvestimo – da veš, da imaš denar na voljo.

In kako napolniš mBills z bančnega računa?
1. Dotakni se trenutnega stanja v denarnici,
2. izberi »POLNI Z BANČNEGA RAČUNA«,
3. vpiši poljubni znesek,
4. izberi »NAPOLNI« in polnitev potrdi.

3. DENAR POTREBUJEM TAKOJ – KAJ NAJ STORIM?

Včasih ne moremo vsega predvideti vnaprej – pride dodatna položnica ali pa želimo najbližje odpeljati na izlet. Takrat se ti lahko zgodi, da imaš v denarnici manj denarja kot ga potrebuješ. Vplačilo gotovine oziroma t.i. cash-in je kot nalašč za take situacije – fizična gotovina se namreč v trenutku spremeni v e-denar v tvoji mobilni denarnici. V istem trenutku ti je že na voljo za plačevanje.

Vplačilo gotovine lahko opraviš na vseh Petrolovih prodajnih mestih. Teh je več kot 300, tako da boš zagotovo našel enega, ki ti je blizu. Hkrati s polnjenjem mobilne denarnice lahko z gorivom napolniš tudi rezervoar avtomobila ali pa svoj želodček napolniš z okusnimi dobrotami iz Fresh-a.

Denar lahko vplačaš tako, da:
1. Na domačem zaslonu v mBills izbereš polje, na katerem je narisana črtna koda,
2. telefon približaš čitalcu in
3. zaposlenemu predaš gotovino.

4. mBills AIR – NAJHITREJŠA IZMENJAVA DENARJA PO ZRAKU

Se ti je že zgodilo, da si se odpravil od doma in šele na cilju ugotovil, da si denarnico pozabil doma? Ni panike, z mBills AIR ti lahko prijateljii (ali pa starši 😉 ) priskočijo na pomoč. Denar ti nakažejo kar na tvojo telefonsko številko, kadarkoli, 24/7.

Nakazilo je možno tudi, če sta s prijateljem več 100 kilometrov narazen, v drugih državah – mBills AIR je namreč najhitrejša izmenjava denarja po zraku. Tako te lahko prijatelj reši iz zagate – sredstva, ki ti jih pošlje, prejmeš takoj in lahko uživaš naprej.

Brez skrbi – prijatelju ne boš povzročil dodatnih stroškov ali provizij, nakazila med uporabniki so namreč brezplačna.

5.  STARI DOBRI UPN NALOG

Če se z mobilno denarnico šele spoznavaš, lahko prvo polnjenje izvedeš kar na način, ki ga že poznaš – z izpolnitvijo UPN naloga. To lahko storiš kjerkoli– v spletni banki, na bančnem okencu, na pošti ali kjerkoli drugje.

Ta možnost je na voljo vsem uporabnikom, tako polnim, kot tudi osnovnim. Izvedeš jo tako:
1. Dotakni se trenutnega stanja v denarnici.
2. Izberi možnost »POLNI Z UPN NALOGOM«.
3. Podatke, prikazane na zaslonu, vpiši v UPN nalog.

UPN nalog lahko izpolne kdorkoli, ni nujno, da le imetnik mBills računa. Tako ti lahko tvojo mobilno denarnico napolni tudi starš, stari starš, prijatelj ali Božiček 😉

Nekdo mobilno denarnico napolni s kavča, drugi na Petrolu, spet tretji za nakazilo prosi prijatelja.

ŽE VEŠ, KATERI NAČIN POLNJENJA BOŠ IZBRAL JUTRI?

Samodejno polnjenje, ki je brezplačno in se zgodi samo od sebe – brez, da bi ti bilo potrebno karkoli storiti. Polnjenje z bančnega računa, ki ustreza tistim, ki težko predvidijo celotno mesečno porabo sredstev. Vplačilo gotovine, ki ga opraviš mimogrede na Petrolu in imaš denar na voljo takoj. Polnjenje z nakazilom na telefonsko številko, s katerim te lahko prijatelj reši iz zagate, ko ti zmanjka denarja. In na koncu še polnjenje z vsem dobro poznanim UPN nalogom.

V MBILLS si želimo omogočimo enostavno, hitro in brezskrbno plačevanje – da pa bo to lahko postalo resničnost, moramo seveda omogočiti čimbolj enostavno polnjenje mobilne denarnice. Ponujamo ti mnogo možnosti izbire – nekdo mobilno denarnico napolni s kavča, drugi na Petrolu, spet tretji za nakazilo prosi prijatelja.

Ne dvomimo, da si med vsemi temi številnimi predstavljenimi možnostmi našel tisto pravo, ki tebi najbolj ustreza. Sedaj pa si le naloži nekaj e-denarja v svojo mobilno denarnico. Če še nimaš svoje, si lahko mBills z nekaj dotiki zaslona brezplačno preneseš na svoj telefon.

V MBILLS si želimo omogočimo enostavno, hitro in brezskrbno plačevanje.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB