Obišči Petrol z mBills denarnico

07/03/2020

Mobilna denarnica mBills ti omogoča veliko funkcionalnosti in možnosti plačevanja na različnih lokacijah. Ena izmed lokacij, kjer lahko plačuješ z mBills denarnico, pa so tudi Petrol prodajna mesta. To pomeni, da lahko z mBills denarnico na bencinskih servisih plačaš gorivo, v Petrol Fresh ali HopIn trgovinah pa prigrizek. Vsa prodajna mesta Petrola pa ti poleg plačevanja s telefonom omogočajo še veliko več. V nadaljevanju bloga si preberi, katere vse ugodnosti lahko izkoristiš, o polnjenju mBills, plačevanju Petrol Kave na poti in zbiranju Zlatih točk zvestobe na Petrol klub kartici.

Mobilna denarnica mBills omogoča številne funkcionalnosti

Na Petrolu opravi osebno identifikacijo za mBills

Ko si na svoj telefon iz trgovine Google Play ali App Store preneseš aplikacijo mBills in se registriraš, postaneš osnovni uporabnik mobilne denarnice mBills, kar pomeni, da do nekaterih funkcionalnosti lahko dostopaš v omejenem obsegu. Vse funkcionalnosti mBills ti bodo na voljo po opravljeni osebni identifikaciji, kar pa ne pomeni, da boš moral za polno uporabo mobilne denarnice plačati dodatno naročnino. Uporaba mBills denarnice je namreč tudi ob aktivaciji vseh funkcionalnosti brezplačna. Pri postopku osebne identifikacije preverimo ali se tvoji podatki z osebnega dokumenta skladajo s podatki vpisanimi v mBills denarnici, kar osebje na Petrolu opravi v manj kot minuti. Poleg tega je večina Petrol prodajnih mest odprtih 24 ur na dan, vse dni v letu, zato se ti ni treba prilagajati delovnim časom.  Postopek identifikacije je popolnoma brezplačen. Vse kar moraš narediti je, da osebju na blagajni Petrolovega prodajnega mesta pokažeš osebni dokument in črtno kodo v mBills denarnici. Zaposleni bo preveril podatke, s skeniranjem kode pa se pravilnost slednjih zabeleži še v mBills sistemu. Tako postaneš polni uporabnik mobilne denarnice in prejmeš dostop do vseh funkcionalnosti.

Namesto bankomata obišči Petrol

Se ti je, ko si želel plačati položnice brez provizije, že kdaj pripetilo, da je bilo tvoje stanje v mBills denarnici prenizko in si jo želel takoj napolniti? Svojo mobilno denarnico lahko z vplačilom gotovine napolniš na vseh Petrolovih prodajnih mestih. Tvoje novo stanje bo v mBills vidno takoj in z njim lahko takoj tudi upravljaš. Polnjenje mobilne denarnice je popolnoma brezplačno in enostavno. Prodajalcu na blagajni izročiš gotovino ter pokažeš črtno kodo v mBills. Limite o višini gotovine, ki jo lahko vplačaš, si lahko prebereš na naši spletni strani. Vsakič, ko potrebuješ gotovino, lahko na prodajnih mestih Petrol  brezplačno opraviš tudi izplačilo, in sicer na enak način kot vplačilo. Zaradi razširjenosti poslovalnic lahko Petrol postane tvoj bankomat. Tako se izogneš morebitnim provizijam pri dvigu gotovine na bankomatih in se v hipu rešiš iz zagate, če so bližnji bankomati v okvari ali prazni.

Poveži Petrol klub plačilno kartico z mBills.

Zbiraj Petrol Zlate točke na svojem telefonu

Mobilna denarnica mBills ti omogoča, da zbiraš in spremljaš stanje svojih Petrol Zlatih točk. To pomeni, da za obisk Petrola ne potrebuješ več fizične Petrol klub kartice zvestobe ali Petrol klub plačilne kartice, saj je ta povezana z mBills denarnico. Kartico enostavno povežeš tako, da v mobilni denarnici mBills v zavihku »Kartice« izbereš »Kartice zvestobe« in jo dodaš. Če z mBills povežeš Petrol klub plačilno kartico, ti mobilna denarnica mBills omogoča, da z njo tudi plačuješ – enostavno s telefonom. To storiš tako, da si plačilno kartico nastaviš kot vir denarja v mBills. Ob plačilu na prodajnem mestu Petrol pokažeš črtno kodo v mBills, tvoje stanje na Petrol klub plačilni kartici pa se bo znižalo. Kako opraviš povezavo, si natančneje preberi v našem blogu o Petrol klub plačilnih karticah in Petrol klub karticah zvestobe. 

Plačevanje z mBills

Za plačevanje na Petrol prodajnih mestih potrebuješ samo svoj telefon. Svoj nakup lahko namreč opraviš tako, da prodajalcu pokažeš črtno kodo v mBills. Plačevanje s telefonom je hitro in brezplačno, račun boš imel shranjen v mobilni denarnici, ob vsakem nakupu pa si (kot za vse nakupe z mBills) obveščen s potisnim obvestilom. Tako imaš popoln nadzor nad svojo porabo. Si vedel, da si lahko iz mBills specifikacijo računa pošlješ tudi na svoj e-naslov? Odlična rešitev, če potrebuješ račun kot dokazilo za uveljavljanje potnih stroškov ali pa si boste prevozne stroške razdelili s prijatelji.

Mobilna denarnica mBills omogoča preprosto plačilo Kave na poti

Kava na poti kar z aplikacijo mBills

Gotovo si se že znašel v situaciji, ko si za plačilo na kavomatu v svoji denarnici in avtu iskal kovance. Z mBills denarnico se lahko taki situaciji enostavno izogneš. Na kavomatih Kave na poti najdeš QR kodo, s katero lahko plačaš svojo kavo. V mBills denarnici izbereš možnost »Slikaj in plačaj«, slikaš QR kodo na kavomatu, potrdiš plačilo in izbereš svoj napitek. Za plačilo Kave na poti torej potrebuješ samo še svoj telefon.

Elektrika, plin in druge storitve, ki jih nudi Petrol

Petrol številnim slovenskim gospodinjstvom zagotavlja energetske rešitve za dom, kot sta dobava plina in elektrike. V mBills je plačilo teh storitev še posebej enostavno, saj se lahko naročiš na prejem e-računov. Naročilo, prejem in plačilo e-računov je brez provizij, tako da to ni samo ekološka rešitev, ampak z njo tudi prihraniš.

Plačevanje na Petrolu lahko postane še hitrejše, saj zanj potrebuješ samo mBills denarnico na svojem telefonu. Verjamemo, da katero od zgoraj naštetih funkcionalnosti že uporabljaš in da smo te navdušili še nad uporabo kakšne nove.

Katera možnost plačevanja pa je tebi najbolj všeč?

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB