Osvoji 6 trikov upravljanja s kartico mBills Mastercard®

09/04/2021

Ena izmed glavnih prednosti naše kartice je, da jo lahko upravljaš sam s samo nekaj kliki v svoji mobilni denarnici. Ni ti treba klicati in spremembe urejati z obiskom poslovnih prostorov, stati v vrsti med 8. – 16. uro, ali še huje izpolnjevati dolgih formularjev ter potem teden dni čakati na odgovor. Vse opraviš 1, 2, 3 iz udobja domačega naslonjača.  Preprosto, ali ne?

Je lahko naročilo kartice še lažje?

Naložil si si mBills denarnico, opravil si registracijo in identifikacijo, zdaj pa si želiš naročiti še mBills Mastercard. Zdi se, da bo naročilo od tebe zahtevalo še veliko energije. A ni tako. Odpreš zavihek kartice, klikneš Naroči kartico in kartica bo v treh delovnih dneh pri tebi doma. Ko jo prejmeš, jo z nekaj kliki aktiviraš v mBills in kartica je pripravljena za plačevanje na prodajnih mestih in naročanje preko spleta!

Spletno nakupovanje s kartico

Ponoči ne moreš spati in nakupuješ preko spleta (spet). Tvoja denarnica in v njej kartica, na kateri so vsi podatki, ki jih je treba vpisati za spletno plačilo, je v dnevni sobi. Bi vstal iz tople postelje, da ujameš popust na »must have« jakno te pomladi ali bi raje nakup opravil jutri in plačal dodatnih 15€? Hmm … Odločitev ni lahka. Nato se spomniš, da imaš vse podatke o kartici v mBills denarnici na telefonu. Od zdaj naprej bo zadeva še bolj enostavna: ko v mBills na zavihku Kartice izbereš Podatki kartice, najdeš pri številki kartice ikono za kopiranje. S klikom na ikono, se ti številka kopira v odložišče in jo samo prilepiš v okno spletne trgovine, kamor je za nakup potrebno vpisati številko kartice. A pazi, to je možno le v posodobljeni verziji aplikacije, zato ne odlašaj in si jo čimprej prenesi!

Sem kartico izgubil ali samo založil?

Že dve uri ne najdeš svoje mBills Mastercard. Si jo morda izgubil? Morala bi biti nekje doma, a se ne spomniš, kje. Zagrabi te panika, kaj če jo je nekdo ukradel in si v tem trenutku že naroča in troši ves denar, ki si ga varčeval tako dolgo … Ne skrbi, rešitev je tu. Odpri mBills denarnico, zavihek Kartice in klikni na Blokiraj kartico. Tako jo lahko v miru iščeš naprej. Če jo najdeš, jo z enim klikom odblokiraš in si ponovno omogočiš plačevanje. Če se izkaže, da je kartica ukradena ali izgubljena, pa o zadevi obvestiš kontaktni center mBills, ki ti bo svetoval glede nadaljnjih korakov.

Kakšna je že PIN koda moje kartice?

Imaš tudi ti pri plačevanju s kartico vedno isto težavo, saj si nikakor ne moreš zapolniti svoje PIN kode. Obstajata dve rešitvi: Ob plačilu nad določeno vsoto, odpri mBills denarnico in na zavihku Kartice izberi Prikaži PIN kartice. Druga, varnejša in bolj dolgoročna rešitev pa je, da svojo PIN kodo spremeniš v takšno, ki si jo boš lažje zapolnil. Pod zavihkom Kartice, klikni na Prikaži PIN kartice ter izberi Spremeni PIN. A pazi, nova PIN koda naj ne bo prelahka!

Sprememba limita

V aplikaciji si si nastavil dnevni limit 500 €, v trgovini pa želiš kupiti kolo, ki stane 550 €. Kartično plačilo bo v tem primeru zavrnjeno, v mBills pa boš prejel obvestilo z razlogom zavrnitve – torej prenizek limit. Tvoja prva misel je, zakaj se to dogaja ravno meni in druga, zakaj sem nastavil limit ravno 500 €. Tvoja mBills denarnica omogoča tudi enostavno spremembo limita. V mBills na zavihku Kartice, izberi Skupni dnevni limit in se dotakni svinčnika v ikoni ter vpiši nov limit v takšni višini, da lahko opraviš nakup in problema več ni. Prav tako lahko kadarkoli spremeniš limit za spletna plačila in dnevni limit za dvigovanje denarja na bankomatu (to ti bo zagotovo prišlo prav na potovanjih v tujini).

Plačevanje s pametno uro, iPadom in iPhonom

Svojo kartico mBills Mastercard lahko kadarkoli dodaš v pametne ure Garmin ali Fitbit in Apple Watch, ki omogočajo plačevanje. Tako boš plačeval še varneje, saj je tvoje plačilno sredstvo dobesedno na tebi. Plačila s pametno uro na prodajnem mestu ni potrebno potrjevati s PIN kodo – tudi za zneske nad 25 EUR. Svojo identiteto potrdiš le enkrat v dnevu oz. takrat, ko si uro namestiš, potem pa le še prisloniš uro na POS terminal. Odlična rešitev za vse športnike, saj za trening teka ali kratek kolesarski ne potrebuješ denarnice, lahko pa v izrednih situacijah pride še kako prav. Podobno velja tudi za iPad in iPhone – mBills Mastercard je namreč ena redkih kartic slovenskih izdajateljev, ki omogoča plačevanje prek Apple Pay.

Upamo, da si se naučil kaj novega in spoznal, da upravljanje kartice mBills Mastercard res ne bi moralo biti bolj preprosto.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB