Plačuj položnice brez provizije!

18/06/2019

Imaš tudi ti rad pregled nad svojimi izdatki, hkrati pa nočeš porabiti veliko časa za urejanje položnic? Verjemi, nisi edini. Pred dopustom ti zato svetujemo, da si urediš plačevanje računov na način, ki bo zate najlažji, najhitrejši in najbolj ugoden. Svoje mesečne položnice lahko dobiš naravnost v mBills, kjer jih plačaš z dvema dotikoma zaslona – precej bolj priročno, kajne?

Kaj je e-račun in kako ga plačaš z mBills?
Položnice v elektronski obliki se imenujejo elektronski računi oziroma krajše e-računi. Le-te lahko prejmeš v elektronsko banko ali pa tudi kar na svoj telefon – v mobilno denarnico mBills.

Plačevanje e-računov je hitro in enostavno. Podjetje ti pošlje e-račun neposredno v mBills, ki te obvesti o prejemu računa s potisnim obvestilom. Pregledaš vsebino računa in potrdiš plačilo. Tako samo z dvema dotikoma zaslona plačaš svoje e-račune. Vsakič, ko boš prejel e-račun v mBills te bo ta čakal med čakajočimi transakcijami v zavihku »transakcije«.

Če se želiš znebiti prepisovanja sklicev, zneskov in bančnih računov, se čimprej naroči na prejemanje e-računov. Podjetij, ki e-račune posredujejo v mBills, je že več kot 300.

Do prejemanja e-računov v mBills te ločijo le trije enostavni koraki.

1. Izberi zavihek »Nastavitve«.

2. Dotakni se ikone »Prijava na e-račune« in možnosti »Dodaj e-račun«.

3. Izberi podjetje in vnesi ustrezne podatke. Pri izpolnjevanju referenčne številke si lahko pomagaš s prikazom in pojasnilom, za katero številko na tvojem zadnjem računu gre. Za prikaz navodil se dotakni modrega vprašaja.

Če pa si mesečno položnico že prejel in je podjetje eno tistih, ki e-račune pošiljajo neposredno mBills, preprosto položnico plačaj s funkcijo »Slikaj in plačaj« in aplikacija ti bo samodejno ponudila možnost prijave. Tvoja naloga je, da prijavo samo potrdiš.

Kaj pa če podjetje ne pošilja e-računov v mBills?

Vse položnice, ki jih prejmeš v svoj poštni nabiralnik lahko enostavno plačaš tako, da uporabiš funkcijo »Slikaj in plačaj«. Kako to storiš?

1. Dotakni se gumba »€« in izberi možnost »Slikaj in plačaj«.

2. Slikaj QR kodo na položnici.

3. Izberi »Plačaj« in potrdi plačilo.

Če slučajno prejmeš račun, ki ni v obliki UPN naloga ali nima QR kode, lahko na gumbu »€« izbereš »Ročni vnos« in ustrezne podatke ročno vneseš ter opraviš plačilo.

Katere so prednosti plačevanja z mBills?

Kjerkoli in kadarkoli
Si že kdaj posedal v kakšni čakalnici? Ali pa čakal na prijatelja, ki je zamujal na pijačo?
Pomisli še na vse nekajminutne premore v tvojem dnevu, ki bi jih bi bilo bolje izkoristiti za majhna, nujna opravila, s katerimi se ti potem ne bi bilo več potrebno ukvarjati. Plačilo položnic je že eno takšnih. Ko se v aplikaciji mBills odločiš za prejemanje e-računa neposredno v aplikacijo, postaneš popolnoma neodvisen od lokacije. Plačuješ lahko kjerkoli in kadarkoli.

Ugodno
Ne samo, da ti mBills poenostavi in pospeši plačilo položnic. Tudi cena za storitev je nekaj, česar boš vesel. Brez provizij lahko plačuješ vse e-račune, vse slikane račune in račune, ki jih ročno vneseš v mBills.

Plačuj ugodno, enostavno ter kjerkoli in kadarkoli.

Enostavno in hitro
V hitrem tempu življenja je nujno, da prihraniš čas pri opravilih, ki jih lahko tehnologija opravi namesto tebe. Telefon imaš pri sebi skoraj ves čas, aplikacija je dovolj enostavna za prav vse generacije in profile ljudi, položnico pa plačaš z le nekaj dotiki zaslona. Enako velja za prijavo na prejemanje e-računov. Da ne pozabimo! Ko bo e-račun prispel v mBills, pred rokom in na dan roka za plačilo, te bo aplikacija opozorila. Tako lahko odmisliš plačevanje položnic in se posvetiš bolj pomembnim stvarem.

Prijazno do okolja
Ko se enkrat prijaviš na prejemanje e-računa določenega podjetja v mBills, ti ta samodejno preneha pošiljati položnice v papirnati obliki. S tako majhno spremembo, ki ti obenem poenostavi življenje, boš tako prispeval tudi k čistejšemu, lepšemu in bolj zdravemu okolju za vse nas.

Pregledno
Kar se tiče financ, je red dobrodošel, za finančno stabilnost pa celo nujen. Spremljanje finančnih aktivnosti je nekaj, kar je verjetno tudi tebi pomembno. Če ti je to na voljo na enem mestu, še toliko bolje. V mBills imaš arhiv vseh plačanih računov na dosegu roke. Ne glede na to, v kakšni situaciji se znajdeš – če imaš s sabo telefon – imaš na voljo tudi pregled nad stroški in poravnanimi obveznostmi.

Katera podjetja pošiljajo e-račune?

V mBills e-račune pošiljajo podjetja iz vseh panog in regij – podjetja s področja energetike in telekomunikacij, vrtci, osnovne šole, gimnazije, glasbene šole, dijaški in študentski domovi, zavarovalnice, knjižnice, kulturni domovi, upravniki in še bi lahko naštevali.
Vsa podjetja si lahko ogledaš na zemljevidu tukaj in poiščeš, ali so že vključena podjetja, katerih položnice plačuješ ti.

Prejemaj e-račune v mBills tudi ti ter prihrani čas in denar!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB