Kako je mBills denarnica dobila novo podobo in kaj imajo pri vsem tem oblaki?

09/06/2019

Čas za spremembo

Prejšnji teden smo ti predstavili prenovljeno podobo mBills denarnice, ki prinaša veliko novosti o katerih lahko prebereš tukaj. V današnjem blogu pa pišemo o tem, zakaj smo se odločili za spremembo, kako je potekala prenova in kaj so prednosti novega dizajna.

Želimo si, da bi ti mBills olajšal plačevanje v vsaki situaciji, v kateri se znajdeš. Tako lahko z različnimi načini plačevanja – telefon, kartica ali ura – plačuješ kjerkoli in kadarkoli.  Da bi bilo tvoje plačevanje še hitrejše in enostavneje pa smo se odločili za prenovo aplikacije mBills. Začetni zaslon je dobil popolnoma novo podobo. Poslovili smo se od štirih krogov, ki že od samega začetka spremljajo mBills. Odločitev za ukinitev krogov ni bila lahka, pa vendar nujno potrebna, da ti lahko omogočimo najboljšo uporabniško izkušnjo, mBills pa dodajamo nove funkcionalnosti.

Sodelovanje z uporabniki

Veliko vlogo pri oblikovanju aplikacije ste imeli naši uporabniki, ki ste sodelovali pri vseh fazah prenove. Ob prenovi aplikacije smo veliko pozornosti namenili mnenjem, željam in predlogom, ki ste jih izrazili na naših družbenih omrežjih, poslali po elektronski pošti ali pa nam jih zaupali osebno. Uporabnike smo povabili tudi k testiranju nove podobe in z njimi interaktivno sooblikovali novo aplikacijo. mBills denarnica je tako prilagojena potrebam uporabnikov, njena uporaba pa kar najbolj enostavna in intuitivna.

»Super aplikacija. Zelo všečna prenova, večja preglednost, bolj enostavna uporaba. Le tako naprej, bravo!«

– Jaka Kavčič, uporabnik mBills

Oblaki, barve in postavitev

Na domačem zaslonu si zagotovo takoj opazil modro ozadje s puhastimi oblaki. Tako kot oblaki predstavljajo odprtost, širino in svobodo, tudi mBills ponuja odprto platformo, široko možnost izbire in svobodo v vsakodnevnem plačevanju. Osnovne barve, ki smo jih uporabili v aplikaciji so modra, siva in oranžno-rdeča. Modra skupaj z belo in sivo, daje občutek svežine in umirjeno deluje na razpoloženje. Oranžno-rdeča nastopa kot barva opozoril in obvestil ter vzbuja pozornost.

V novi podobi mBills denarnice je svojo barvo dobila tudi vsaka od primarnih funkcionalnosti aplikacije. Plačilo s črtno kodo je prevzelo temno modro barvo, Slikaj in plačaj najdeš v svetlo modri, zelena je barva za Ročni vnos podatkov s položnice, za oranžno-rdečo pa se skriva Nakazilo prijatelju. Z barvno raznolikostjo ti olajšamo pomnjenje in ti pomagamo pri orientaciji, ter te tako hitreje pripeljemo do željenega cilja.

Gumb »€« s svojo velikostjo ponazarja najpomembnejšo funkcionalnost na domačem zaslonu. Njegova praktična postavitev omogoča, da nanj pritisneš le s palcem, ne da bi ti bilo potrebno preprijeti telefon. Tako imaš svoj denar resnično »Vedno pod palcem.«

»Celostna podoba je zasnovana na modernem, minimalističnem, predvsem ploskem dizajnu, ki daje prednost funkcionalnostim in uporabniški izkušnji ter je preprosto dogradljiva.«

– Tina Zaletel, oblikovalka uporabniške izkušnje

»Dobra prenova, sodobna aplikacija. Z veseljem jo bom uporabljal.«

– Matic Raztresen, uporabnik mBills

Posodobljena aplikacija mBills nam omogoča, da lahko mobilno denarnico v prihodnje še izboljšujemo. mBills zgodbo smo začeli s plačevanjem e-računov. Danes lahko poleg tega s telefonom plačuješ na več kot 1500 prodajnih mestih po Sloveniji, naročiš brezplačno kartico mBills Mastercard® in z njo plačuješ na 44 milijonov prodajnih mest po vsem svetu, plačuješ z Garmin uro, nakazuješ denar prijateljem na telefonsko številko, s telefonom plačaš kavo na prodajnem avtomatu ali pa opraviš nakup na spletu. Tako ti lahko obljubimo, da si lahko v prihodnosti obetaš še veliko novih funkcionalnosti.

Sporoči nam, kako ti je všeč nova podoba mBills na info@mbills.si. Veseli bomo povratne informacije, komentarja ali novega predloga.

Več aktualnih novic, nagradnih iger in drugih uporabnih vsebin najdeš na našem Instagramu in Facebooku – sledi nam!

Moj denar. Vedno pod palcem.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB