Privarčuj z mBills!

10/10/2021

Si vedel, da je 31. oktober svetovni dan varčevanja, celoten mesec pa je tako posvečen varčevanju. Zato smo zate pripravili 6 praktičnih nasvetov, ki ti bodo pomagali pri varčevanju in boljšem nadzoru nad svojimi financami. Še vedno nisi prepričan ali je vredno branja? Naj ti zaupamo, da je zadnji nasvet pravzaprav izziv, ki smo ga pripravili zate. Kdo nima rad dobrega izziva? Zato le nadaljuj z branjem.

#1 Ne nakupuj impulzivno.

Vedno znova se v trgovini ali na spletu znajdemo v situaciji, ko opazimo odličen izdelek in si ga neizmerno zaželimo. Ključno je, da se v taki situaciji ustavimo in dobro premislimo, če izdelek sploh potrebujemo. To še posebej velja za izdelke, ki presegajo vrednost 20 % našega mesečnega prihodka. V takem primeru si lahko pomagaš z pravilom 30 dneh. Kako deluje? Če si izdelek po 30 dneh še vedno želiš oz. meniš, da ga potrebuješ, ga kupiš brez slabe vesti, drugače se zanj preprosto ne odločiš in prihraniš.

#2 Beleži svoje izdatke.

Pomembno je, da veš koliko v določenem mesecu zaslužis in koliko v istem času tudi porabiš. Svojo porabo lahko zapisuješ v beležko na telefonu ali kar na list papirja. Pomaga pa ti lahko mBills z analitiko transakcij. V zavihku imaš popoln nadzor kje si v preteklem mesecu zapravil največ in kje lahko v prihodnje prihraniš kakšen €. Vsa plačila so razvrščena v posamezne kategorije glede na namen nakupa. Priročno, kajne?

#3 Cashback – prejmi denar nazaj.

Sanje vsake strastne zapravljivke ali zapravljivca, da ob nakupu, vsaj delček denarja prejme nazaj. Z mBills so sanje pravkrar postale resničnost! Ob nakupu na prodajnih mestih prejmeš  2% zneska povrnjenega v svojo mobilno denarnico. Med prodajna mesta spadajo tudi s.Oliver, Harvey Norman, Mango, Sportina, Telekom Slovenije in številne druge trgovine. Seznam vseh lokacij najdeš tukaj.

#4 Zmanjšaj nepotrebne stroške.

Pričneš lahko s preprostimi koraki kot je ta, da zamenjaš plastične vrečke, kozarčke in plastenke z izdelki za dolgotrajno rabo. Prihraniš lahko tudi pri finančnih storitvah kot je plačilo položnic. Pri mBills so te brez provizije. Plačaš pa jih v trenutku, s slikanjem QR kode. Prav tako lahko brez provizije tudi nakažeš denar prijatelju. Potrebuješ samo njegovo telefonsko številko. Saj veš, poravnani dolgovi – dobri prijatelji!

#5 mBills izziv – prihrani z mesečnim polnjenjem denarnice.

mBills te izziva! Vsak mesec na isti dan napolni svojo mBills denarnico in v času do naslednjega polnjena oz. enega meseca porabi samo toliko kot si napolnil. Izziv je uspešno opravljen, samo če se držiš pravila omenjenega v prejšnjem stavku. V aplikaciji si lahko nastaviš mesečno polnjenje in si tako brez skrbi, če je tvoja denarnica napolnjena. Z nekaj kliki v mBills določi znesek, datum in gremo, akcija! Več informacij o mesečnem polnjenju najdeš tukaj.

 Bodi del meseca  varčenja in privarčuj z mBills!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB