Ustvari si čaroben veseli december in nakupuj z mBills

11/12/2020

Prihaja praznični čas, ko več trenutkov namenimo svojim bližnjim. Letošnjega decembra ne bodo zaznamovale množice ljudi, ki bi si ogledovali prižiganje lučk, se drenjali pred hišicami s kuhanim vinom ali v zadnjem trenutku nakupovali božična darila. Ob zaključku tega težkega leta bodo obdarovanja še posebej simbolna in čarobna, namenjena veselju in miru, ki ju danes vsi še bolj izdatno potrebujemo.

Obdarovanje pa ti lahko vzame tudi veliko časa in denarja, zato smo ti v MBILLS pripravili seznam idej za darila, ki jih lahko kupiš z mobilno denarnico mBills  ali s kartico mBills MastercardⓇ in s tem sebi in svojim najbližjim ustvariš čaroben veseli december.

Ker bodo letos nakupi večinoma potekali preko spleta, smo ti pripravili nekaj ključnih informacij o varnem plačevanju na spletu s kartico mBills MastercardⓇ.

Darila zanjo

Kljub temu, da s svojo prijateljico, mamo, punco ali ženo preživiš veliko časa, ti lahko pri nakupovanju daril zmanjka idej. Katera so najboljša darila za žensko, ki jih lahko podariš za božič ali novo leto, in kako do njih prideš najhitreje?

#1 Naroči darilo v spletni trgovini smileconceptstore in ga plačaj s kartico mBills Mastercard

Saj veš, da je smeh pol zdravja, zato je prav, da ga ceniš in z njim obdariš tudi svoje najdražje. Zagotovo boš nekaj za osebo, ki ti veliko pomeni, našel med skrbno izbrani izdelki v trgovini smileconceptstore. Sebe in svoje najbližje razvajaj z izdelki, ki te sproščeno nasmejijo v vseh malih trenutkih, ki tvorijo velike in nepozabne spomine.

Polne vrečke novoletnih daril, naročenih s pomočjo mobilne denarnice mBills

#2 Smrečica lepih želja

Stopi izven okvirja in namesto rož ali tradicionalne božične zvezde letos podari kar smrečico. Pošlji upanje, veselje in lepe želje z eno samo Smrečico lepih želja. Zimzeleno drevo bo lahko obdarjenka tudi posadila, da bo ostal trajen spomin na vez, ki jo imata. Dodaj ročno napisano posvetilo v tiskani zgibanki in sigurno boš pričaral nasmeh vsaki ženski.

#3 Naredi unikatno darilo sam

Daril, ki so narejena doma, se običajno najbolj razveselimo in jih cenimo, ker so prijatelji pripravi daril namenili svoj čas. Predlagamo ti, da svojim prijateljicam pripraviš doma narejen set za pripravo vroče čokolade. Darilni komplet je zagotovo najboljše darilo za vse, ki se radi pogrejejo s sladkim toplim napitkom.

Kako pripraviš set za pripravo vroče čokolade?

  • V manjši steklen kozarec s pokrovom dodaj kakav v prahu ali pripravek vroče čokolade, manjše čokoladne koščke ter mini sladkorne penice.
  • Kozarec lahko poljubno okrasiš z nalepko, z navodili za pripravo in pisanimi trakovi, pentljami in podobnimi okraski.
  • Na kozarec napiši ime prijateljice, da bo tvoj darilni set za pripravo vroče čokolade postal odlično personalizirano darilo.
  • Sestavine poišči v Supermarketih Tuš, kjer lahko na vseh samopostrežnih blagajnah plačaš z mobilno denarnico mBills.
Darila pod novoletno smrečico

Darila zanj

Ti pogosto zmanjka idej, kaj podariti svojemu prijatelju, fantu, možu ali očetu? V nadaljevanju smo ti pripravili  štiri ideje za darila, ki jih lahko podariš kot novoletno ali božično darilo in jih bo vesel vsak moški. Vsa darila, ki ti jih predlagamo, lahko kupiš na spletu ali pa jih narediš kar sam.

#1 Personalizirano kreativno darilo

Če želiš podariti personalizirano kreativno darilo, lahko pripraviš album s skupnimi fotografijami. Poišči svoje najljubše foto utrinke z različnih izletov, koncertov, dopusta in spontanih trenutkov. Album lahko oblikuješ kar na svojem telefonu, in sicer v aplikaciji Printee, ter si personaliziran končni izdelek pošlješ na domači naslov. Album seveda plačaš s kartico mBills Mastercard.

#2 Originalna kapa kolekcije Luke Dončića ali aparat za točeno pivo?

Včasih nakupu darila ni treba posvetiti dolgih ur za brskanje po internetu. Odpri mBills Marketplace v svoji mobilni denarnici in morda najdeš tisto pravo idejo v kategoriji Ponudba. Bi ga razveselil set vrčkov za pivo, ali točilni aparat? Morda pa bo s ponosom nosil originalno kapo iz kolekcije Luke Dončića! Naročilo je enostavno, brez vpisovanja številk in podatkov, kupljeni izdelek pa prejmeš na dom.

#3 Izvirno darilo

Preseneti ga z izvirnim darilom, ki mu bo polepšalo vsakdan. To je lahko tudi skodelica, ki mu bo polepšala jutra, zraven pa lahko dodaš njegovo najljubšo kavico in spodbudno misel, da bo vsemu kos.? Preveri ponudbo na časzakavo in sestavi darilo!

#4 Skupno darilo za prijatelja

Če darilo kupuješ skupaj s prijatelji, je običajno višje vrednosti, znesek pa si razdelite. V MBILLS ti svetujemo, da prijatelju kupite darilni bon za Aerodium, kjer ima možnost leteti v vetrovniku. Bon je popolno darilo za vse adrenalinske navdušence. V Aerodiumu lahko plačaš z mBills denarnico, prijateljem, s katerimi si delite strošek darila, pa nato enostavno pošlješ zahtevek za vračilo denarja v mBills.

Praznični keksi in kartica mBills Mastercard

Darila za otroke

#1 Zabavne in poučne igrače

Imaš kot skrivni Božiček na seznamu obdarovancev tudi otroke? Za iskanje prave igrače lahko porabiš veliko časa – pa naj gre za Lego kocke, zabavna glasbila, plišaste igrače ali knjigice. Zato je dobro, če izbereš trgovino z veliko izbire. Poslovalnice verige Baby center so že odprte. V njih boš lahko svoj nakup plačal kar z mobilno denarnico mBills, pri spletnih nakupih pa se lahko zaneseš na kartico mBills Mastercard.

Deklica sedi pod novoletno smrečico in okrašuje darilo

#2 Virtualni božiček v MiniCityu

V kreativnem otroške mestu Minicity ponuja nagovor čisto pravi Božiček kar na tvojem domu. Varno in prek ekrana – vendar s personaliziranim sporočilom! Personaliziran video nagovor Minicityjevega Božička lahko naročiš tukaj.

#3 Ustvarjalno darilo za otroke, ovito v priročno vrečo za igrače

Otroci zelo radi ustvarjajo, ker lahko na koncu vsem ponosno pokažejo svojo umetnino. Odlično darilo (za otroke in njihove starše) je lahko paket za ustvarjanje. Darilo lahko personaliziraš glede na temo in priložnost – rojstni dan, božič ali novo leto. Kaj naj vsebuje paket za ustvarjanje? V njem naj bodo papir različnih barv, pisani lepilni trakovi, beadz bunkice, vodene barvice, škarje,  lepilo, nalepke, bleščice, lahko pa tudi glina, plastelin in drugi pripomočki,e s katerimi se otroci izražajo na kreativen način. Če bi rad z darilom polepšal dan še staršem, zavij igrače v vrečo play&go. Lego kocke, barvice in druge igrače tako ne bodo več vsak dan znova razmetane po vsej sobi in živčne vojne z otroki ob pospravljanju se bodo bistveno skrajšale.

#4 Božični sladki paket

Si za to, da skupaj z najmlajšimi zgradiš domišljijsko hiško? Takšno, kot sta jo imela Janko in Metka. Na yammytammy.si naroči prav posebno medeno hiško, jo zgradi skupaj z otroki ter jim s tem pričaraj še bolj čarobne praznika. V paketu je vse potrebno, tako da se lahko z otroki nemudoma poženete v svoj domišljijski svet in ustvarite nekaj lepega in slastnega.

Praznično darilo, ki ga je omogočila mobilna denarnica mBills

Deli srečo s tistimi, ki so se znašli v stiski

Velikokrat tudi zase rečemo, da imamo vse, kar potrebujemo – ljubezen, prijatelje, dobro voljo. Da daril ne potrebujemo.  Za številne pa je december še posebej težek mesec. Pokaži, da ti je mar. Darilo lahko podariš tudi popolnemu tujcu in mu s tem polepšaš te težke čase. Preveč ljudi si za praznike ne privošči ničesar.

V prazničnem času poteka več akcij za decembrsko obdarovanje otrok, kot so “Božiček za en dan”, “Trije zimski botri” in druge. Kljub temu organizacije, ki izvajajo socialnovarstvene programe, vsako leto iščejo donatorska sredstva za obdarovanje ali pa odrasle uporabnike obdarijo s pomočjo svojih omejenih finančnih sredstev. Doniraš lahko kar v naši mobilni denarnici mBills, kjer v zavihku Marketplace najdeš številne programe, v sklopu katerih lahko pomagaš.

Pomagaš lahko tudi sam. Konkretna želja, ki jo izpolni posameznik, ne donator ali organizacija socialnovarstvenega programa, ima to moč, da poleg mnogih nasmehov prejemnicam in prejemnikom daril povrne tudi vero v solidarnost in dobroto ljudi. Sodeluj v programu uresnicizeljo.si.Uresniči željo je partnerski projekt izziva Wichtel Challenge, ki se je iz Avstrije razširil v Švico in Slovenijo. V Sloveniji so se sodelujoči odločili za obdarovanje uporabnic in uporabnikov javnih socialnovarstvenih programov, ki so hkrati tudi materialno ogroženi.

Sodeluje lahko vsak: 

  • Registriraj se in si na seznamu želja izberi željo, ki bi jo rad(a) uresničil(a).
  • Kupi darilo in ga skrbno zavij. Če bo nakup opravljen preko spleta, lahko paket pošlješ neposredno socialnovarstveni organizaciji, pri kateri bodo poskrbeli, da bo darilo lično zavito.
  • Opremi darilo s šifro prejemnika, da bo prišlo v prave roke.
  • Pošlji darilo po pošti na navedeni naslov oz. ga v skladu s priporočili in navodili socialnovarstvene organizacije dostavi osebno.
  • Povabi svoje prijatelje in znance k sodelovanju.
Nakup prazničnih daril z mobilno denarnico mBills

Varno nakupuj na spletu!

Vsa spletna plačila lahko varno opraviš s kartico mBills Mastercard, za dodatno varnost pa poskrbiš sam, in sicer tako, da upravljaš z limiti spletnih nakupov v mBills. Pred vsakim plačilom preveri stanje v mBills denarnici, nastavitvi limite in po potrebi omogoči plačila izven EU. Ne pozabi, da lahko z mBills Mastercard nakupuješ, kolikor želiš, a le v mejah svojega stanja v mBills, oziroma do zneska 5.000 EUR na dan.

Pripravili smo ti kar nekaj predlogov za darila, s katerimi boš svoji družini, prijateljem ali popolnim zagotovo neznancem polepšal dan. Vse nakupe lahko opraviš svojim telefonom z mBills ali kartico mBills Mastercard, sedaj tudi prek Apple Pay.

Še en MBILLS nasvet: Prišparaj s svojimi novoletnimi nakupi! Ustvari si mBills Šparovček in nastavi polnjenje z drobižem. Z vsakim nakupom, ki ga opraviš z mobilno denarnico mBills, bo tako tvoj Šparovček polnejši, ti pa korak bližje do cilja, ki si si ga nastavil za varčevanje. To je lahko tudi le deset centov pri vsakem nakupu. Če želiš privarčevati višji znesek, lahko namesto deset centov, znesek pri vsakem nakupu povišaš na 2 €. Temu primeren bo tudi višji prihranek.

Plačuj z mBills ali s kartico mBills Mastercard!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB