Veliki koraki MBILLS v letu 2020

24/12/2020

Leto 2020 se približuje koncu, zato je čas, da tudi v MBILLS, naredimo hiter pregled nad vsemi velikimi koraki, ki smo jih naredili v tem letu. V FinTech podjetju, kot je MBILLS, se v enem letu lahko zgodi marsikaj in se tudi je. Pridružili so se nam novi sodelavci, izpeljali smo več velikih in ogromno manjših projektov, postali smo finalisti AmCham Best of the Best v kategoriji Inovativnost, izdali smo lastno kartico, mobilna denarnica mBills pa je pridobila številne nove funkcionalnosti. Predvsem pa se je povečalo število uporabnikov, ki vsakodnevno z navdušenjem, zaupanjem in zadovoljstvom uporabljate mBills. Še posebej smo ponosni, da smo v rekordnih časovnih okvirjih naši plačilni kartici dodali možnost plačevanja preko Apple Pay, Garmin Pay in Fitbit Pay. Vsaki stvari, ki smo se je lotili v preteklem letu, smo namenili veliko časa in truda, saj smo si želeli, da s končnim rezultatom navdušimo prav vse uporabnike.

In kaj vse smo letos za tvoje potrebe in zadovoljstvo omogočili v mBills denarnici?

#1 Izdaja lastne kartice mBills Mastercard® in z njo povezane nadgradnje

V juniju smo bili postavljeni pred velik izziv, ki ga je naša ekipa s skupnimi močmi opravila z odliko in uporabnikom v slabih dveh tednih ponudila lastno debetno kartico mBills MastercardⓇ, s katero lahko plačuješ na več kot 53 milijonih prodajnih mest v Sloveniji, tujini ali na spletu. Kot izdajatelj plačilne kartice mBills Mastercard si ves čas prizadevamo za dobro uporabniško izkušnjo, visoke varnostne standarde ter nenehne nadgradnje sodobnih funkcionalnosti. Te povečujejo uporabno vrednost naše kartice, tebi pa omogočajo širok nabor povezovanja z drugimi napravami in enostavno uporabo. Sodoben je tudi sam izgled kartice.

Le v pol leta smo razvili in ti omogočili še bolj enostavno, hitro in varno plačevanje in upravljanje s kartico mBills Mastercard.

  1. Za spletne nakupe ne potrebuješ več fizične kartice. Vsi podatki tvoje kartice mBills Mastercard so v mobilni denarnici. Do njih lahko  prideš enostavno kar v mBills denarnici, in sicer v zavihku »Kartice«. Izberi možnost »Podatki kartice« in prepiši potrebne podatke.
  2. Za spremembo PIN kode ni več potreben obisk bankomata. Sprememba PIN še nikoli ni bila tako enostavna. To sedaj lahko opraviš zelo hitro in enostavno, kar v svoji mBills denarnici, sprememba pa je takojšnja.
  3. Kartico mBills Mastercard  lahko odslej naročiš tudi na začasni naslov. Za to ni potreben obisk poslovalnice ali uraden dopis z dokazili. Začasni naslov mora biti v Sloveniji, določiš pa ga v postopku naročila.

#2 Apple Pay, Garmin Pay in Fitbit Pay

Le nekaj mesecev po izdaji lastne kartice, smo mBills Mastercard nadgradili z možnostjo povezave in plačevanja s pametnimi urami Garmin in Fitbit, malo kasneje pa tudi napravami Apple. Tako je lahko tvoj vsakdan še bolj preprost, saj lahko plačilo opraviš z različnimi napravami. Plačila prek Garmin Pay in Fitbit Pay so hitra in jih ni potrebno potrjevati z vpisom PIN kode kartice.

Apple Pay smo ponudili med prvimi v Sloveniji, omogoča pa povezavo z računalniki, tablicami, telefonom in uro. Vsestranska rešitev plačevanja z Apple Pay ti bo poenostavila plačevanje na prodajnih mestih, spletu (brskalnik Safari), izbranih spletnih in mobilnih aplikacijah.

#3 Marketplace 

Že poznaš Marketplace v mBills denarnici? Predstavili smo ti ga v začetku leta in ga počasi polnimo in širimo ponudbo. Danes lahko v njem najdeš veliko uporabnih funkcionalnosti, ki ti prihranijo čas in denar in so vezane na tvoje vsakodnevne potrebe. Poenostavi si vsakdan z uporabo mBills Marketplace! 

V mBills Marketplace lahko na enem mestu:

  • Opraviš nakup izbranih izdelkov v Ponudbi. Na enem mestu lahko prelistaš in izbiraš med izdelki izbranih trgovcev, oddaš naročilo in opraviš plačilo. Dostavo na dom zagotovi trgovec, ti pa za nakup ne potrebuješ kartice in ne vpisuješ podatkov za dostavo, saj imaš vse to že vneseno v mBills denarnico.
  • Opraviš donacijo. Imaš službeni telefon in onemogočeno doniranje prek sms-sporočil? Doniraj z mBills. Trenutno lahko podpreš več kot 13 dobrodelnih akcij znanih humanitarnih društev.
  • Varčuješ v Šparovčku. Zakaj ne bi ob vsakem nakupu z drobižem napolnil svojega šparovčka. Tako boš hitreje in brez večjih odrekanj privarčeval za sanjsko potovanje, nov telefon ali romantično večerjo. Preveri, kako vse lahko varčuješ s Šparovčki.
  • Svojo mBills denarnico povežeš z mBills POS. mBills plačila lahko prejemaš tudi s posebno aplikacijo mBills POS in tako svojim kupcem ponudiš sodoben način plačevanja.
  • Napolniš mBills z Odprtim bančništvom (PSD2). Če si stranka banke NLB, lahko svoj TRR neposredno povežeš z mBills denarnico in namesto polnjenja z UPN nalogom v svoji spletni banki, polnjenje sprožiš kar v mBills denarnici.
  • Opraviš nakup in hraniš vstopnice. Med ponudbo vstopnic lahko izbereš predstavo, koncert oz. prireditev in izbrane vstopnice  v mBills tudi hraniš vse do dne prireditve.

#4 Huawei AppGallery

mBills mobilna denarnica je svoje mesto dobila tudi v Huawei AppGallery knjižnici aplikacij in postala dostopna uporabnikom najsodobnejših Huawei telefonov. Tako sledimo svojemu poslanstvu, da plačevanje z mobilno denarnico ponudimo resnično vsem uporabnikom, ne glede na izbrano banko, mobilnega operaterja in operacijski sistem mobilne naprave.

Trgovina z aplikacijami Huawei AppGallery sedaj ponuja tudi mobilno denarnico mBills

#5 OMV in širitev mreže prodajnih mest

Brezstično plačilo z mobilno denarnico mBills na telefonu sprejema že več kot 2000 prodajnih mest, ki jih najdeš na našem zemljevidu lokacij (ta ti je na voljo tudi v mBills denarnici). Razvejani mreži prodajnih mest, kjer lahko plačaš s prikazom mBills črtne ali mBills QR kode, so se v letošnjem letu pridružili tudi vsi bencinski servisi OMV Slovenija. To je jasen prikaz, da mBills kot odprta platforma, stremi k temu, da ti omogoči enostavno plačevanje kjerkoli in kadarkoli.

#6 Finalisti AmCham Best of the Best v kategoriji Inovativnost

Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse so kljub izrednim razmeram v 2020 še naprej navdihovali slovensko poslovno skupnost. Letošnja komisija AmCham Best of the Best je tako v mBills denarnici prepoznala finalista v kategoriji Inovatinost. Projekt mBills -mobilna denarnica za življenje – 1. praktični primer odprtega bančništva v regiji je dobil priznanje za drugo mesto v svoji kategoriji, smo pa ponosni, da smo med vsemi finalisti zbrali največ glasov publike.

Skupek vseh velikih in malih korakov pa je zagotovo pripeljal do največjega koraka v 2020 – letošnje leto namreč zaključujemo z več kot 100.000 uporabniki mBills denarnice. Veseli smo, da si med njimi tudi ti in da smo ti lahko z intenzivnim razvojem storitev v mBills poenostavili in pohitrili vsakodnevna plačila.

Za leto 2021 imamo za mBills denarnico pripravljene nove funkcionalnosti, ki bodo še bolj olajšale tvoje plačevanje. Pripravljamo tudi različne ponudbe in ugodnosti za dogodke, nove nagradne igre in druge projekte.

Srečno 2021!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB