Zakaj je dobro, da brezplačno nadgradim mBills denarnico?

17/04/2020

S tem ko si si mobilno denarnico naložil na svoj telefon in se registriral, si postal osnovni uporabnik mobilne denarnice mBills. mBills lahko kot osnovni uporabnik uporabljaš za plačevanje s telefonom z določenimi omejitvami. Mobilna denarnica pa ti lahko nudi še veliko več. Dostop do vseh storitev mBills denarnice si lahko zagotoviš z enostavno in brezplačno nadgradnjo mBills. V blogu ti zaupamo, kako nadgradiš svojo mBills denarnico in katere ugodnosti pridobiš, ko postaneš polni uporabnik.

Kakšna je razlika med osnovnim in polnim uporabnikom?

Ob registraciji v mBills avtomatsko postaneš osnovni uporabnik. Z opravljeno osebno identifikacijo pa lahko dostopaš do vseh funkcionalnosti mobilne denarnice mBills, med drugim lahko brezplačno naročiš kartico mBills Mastercard, plačuješ položnice brez provizije, prav tako brez provizije nakazuješ na tekoče račune v Sloveniji in tujini ter si napolniš mBills na različne načine. V mBills si lahko polni uporabniki vplačajo in izplačajo kar do 5.000 EUR gotovine na mesec, medtem ko so osnovni uporabniki omejeni na vplačilo do največ 250 EUR gotovine mesečno.

Pri procesu osebne identifikacije gre za to, da preverimo pravilnost podatkov v mBills, saj je varnost najpomembnejša komponenta poslovanja MBILLS.

Osebno identifikacijo lahko opraviš na dva načina.

  1. Opravi osebno identifikacijo na Petrol prodajnem mestu

Na Petrolu lahko osebno identifikacijo opraviš zelo preprosto. Prodajalcu pokaži svoj osebni dokument in črtno kodo v mBills denarnici. Osebje bo preverilo skladnost podatkov na osebnem dokumentu in mBills, s skeniranjem črtne kode pa se skladnost zabeleži tudi v sistemu.

  1. Opravi osebno identifikacijo s kvalificiranim digitalnim potrdilom

Če imaš urejeno osebno digitalno potrdilo lahko osebno identifikacijo opraviš na svojem telefonu. Če v mBills izbereš »Osebna identifikacija z digitalnim potrdilom« moraš fotografirati svoj osebni dokument in slediti navodilom v sporočilu, ki ga prejmeš na svoj elektronski naslov.

Polni uporabniki mobilno denarnico mBills še vedno uporabljajo brezplačno, brez mesečnih ali letnih naročnin.

Kaj so ključne funkcionalnosti, ki jih pridobim kot polni uporabnik?

1. Naroči kartico mBills Mastercard®

Z nadgradnjo svojega mBills profila si omogočiš tudi možnost naročila svoje  debetne kartice mBills Mastercard®. Z njo lahko plačaš hrano v živilski trgovini, kupiš spominek na svojem potovanju ali pa opraviš spletni nakup na AliExpressu. Kartico lahko torej uporabljaš za plačevanje v Sloveniji, tujini in tudi na spletu. Kartico enostavno upravljaš na svojem telefonu v denarnici mBills, kar pomeni, da lahko kadarkoli pogledaš svoj PIN, jo blokiraš ali pa si nastaviš limit za plačila. Ob vsakem plačilu s kartico prejmeš brezplačno obvestilo, pregled vseh plačil pa imaš vedno na voljo v analitiki plačil. Kartica mBills Mastercard je vključena v mBills paketa Napredni (1,49 EUR/mesečno) in Mladi (1,49 EUR/mesečno). Več o mBills Mastercard lahko prebereš tukaj.

2. Plačuj položnice brez provizij

Naslednja funkcionalnosti, ki jo mBills omogoča polnim uporabnikom je plačevanje položnic brez provizij, z udobja domačega naslonjača. Vse svoje mesečne račune lahko preprosto plačaš na tri različne načine – s slikanjem QR kode, z ročnim vnosom podatkov ali pa se naročiš na prejemanje e-računov. E-račune prejmeš v mobilno denarnico mBills in jih vsak mesec samo potrdiš z dvema dotikoma zaslona. Plačevanje položnic in e-računov je vključeno v brezplačni paket mBills Enostavni  ter je hitro, brezplačno, poleg tega pa to lahko storiš kjerkoli in kadarkoli.

Z možnostjo »Ročni vnos-UPN nalog« pa lahko plačaš tudi vse tuje položnice in račune v valuti evro, popolnoma brez provizij.

3. mBills lahko napolniš na različne načine

Kdo si ne bi želel prenesti denarja v mBills denarnico iz udobja domačega kavča? S tem, ko mBills nadgradiš, si lahko denar v denarnico nakažeš na različne načine. Kot polni uporabnik imaš tako dodatne možnosti.

  • Polnjenje z bančnega račune, pri čemer svoj bančni račun povežeš z mBills in izbereš željeni znesek ter si tako nakažeš denar v mBills. Poleg zneska lahko izbereš tudi dan v mesecu in si tako nastaviš mesečno polnjenje. Vsak mesec boš v mBills denarnico prejel željeni znesek, na dan, ki si ga določil. Več o polnjenju z bančnega računa lahko prebereš tukaj.
  • Polnjenje s kreditno kartico pomeni, da mBills povežeš s svojo kreditno kartico in si v trenutku napolniš mBills z željenim zneskom. Več o polnjenju s kreditno kartico pa ti zaupamo v blogu, tukaj.
  • Polnjenje na Petrol prodajnem mestu ti je omogočeno tudi kot osnovnemu uporabniku, vendar so limiti za vplačilo gotovine omejeni, kot polni uporabnik pa pridobiš tudi možnost izplačila gotovine na vseh Petrolovih prodajnih mestih. S tem postane vsako prodajno mesto Petrol tvoj (vedno poln in delujoč) bankomat. Točne omejitve izplačil in vplačil na prodajnih mestih Petrol si poglej v tabeli, tukaj.

4. Uporabljaj mBills brez omejitve višine plačil in stanja na mobilni denarnici

Osnovni uporabnik mBills denarnice ima omejeno višino vrednosti plačil, ki jih lahko izvede v enem mesecu. Z nadgradnjo mBills denarnice se tem omejitvam izogneš in lahko mBills uporabljaš brez skrbi ter z njim plačuješ mesečne položnice, kupiš vstopnico za predstavo na mojekarte.si, plačuješ na spletu s kartico mBills Mastercard in denar nakazuješ prijateljem.

5. Brezplačno nakazuj denar prijateljem

Prav gotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si prijatelju ostal dolžan denar za kavo ali kosilo, ker pri sebi nisi imel dovolj drobiža. Z mBills je teh težav konec, saj lahko prijateljem vrneš denar kadarkoli, ne glede na to, kje se ti ali prijatelj nahajata. Oseba denar prejme takoj, nakazilo pa je povsem brezplačno. Denar mu enostavno nakažeš na njegovo telefonsko številko. Če pa je prijatelj za kosilo dolžan tebi pa mu lahko v opomnik pošlješ zahtevek za plačilo, ki ga prijatelj v svojem mBills samo potrdi.

6. Poveži mBills s Petrol klub plačilno kartico ali bančnim računom pri Sberbank

Kot polni uporabnik lahko z mBils povežeš svoj osebni račun na banki Sberbank ali Petrol klub plačilno kartico. Za stranke banke Sberbank to pomeni, da lahko v mBills svoj tekoči račun nastavijo za privzetega in plačilo, ki ga opravijo z mBills denarnico poravnajo neposredno iz bančnega računa. Prav tako pa uporabniki Petrolove plačilne kartice za plačilo nakupov na Petrolu predložijo le svoj telefon ob tem pa se zbirajo vse Zlate točke, ki jih nakup prinaša.

Ni treba veliko, da svoj vsakdan narediš kanček bolj praktičen in po svoji meri. Nadgradnja mBills denarnice pomeni samo en korak do uporabe mBills denarnice brez omejitev.

Nadgradi svojo mBills denarnico še danes!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB