Zaključi ta mesec z več denarja kot prejšnji!

26/03/2021

Tudi tebi na koncu mesca zmanjka denarja ali pa (ojoj) še prej? Koliko si privarčeval ta mesec?  Naj ti v tem svetovnem tednu denarja pomagamo poskrbeti, da naslednji mesec ne bo tako.

In ker so prav finančna znanja in veščine upravljanja z denarjem med tistimi, ki najbolj vplivajo na naše življenje in prihodnost, smo zate pripravili 5 nasvetov kako privarčevati in 5 nasvetov kako zaslužiti.

Kako prihranim?

  1. Spremljaj in beleži porabo svojega denarja. Pri tem ti lahko pomaga napreden pregled tvojih izdatkov v mBills analitiki.
  2. Pri načrtovanju svoje porabe upoštevaj redne stroške, kot so položnice in nakupi hrane.
  3. Vsak mesec prenesi nekaj denarja v svoj mBills šparovček. Predlagamo, da si nastaviš samodejno mesečno varčevanje in tako zagotovo ne pozabiš na varčevanje. Več o mBills šparovčkih najdeš tukaj.
  4. Bodi previden in preudaren pri zapravljanju denarja za velike nakupe kot so počitnice, darila.

Varčevanje pa ni edini način, da mesec zaključiš z več denarja. Obstaja več možnosti, za katere ni potrebno nobenih novih znanj, le nekaj energije in dobre volje s tvoje strani.

Kako zaslužim?

  1. Ponudi svoje znanje
    Če študiraš matematiko, ti gre angleščina dobro od rok ali pa preprosto obvladaš katerikoli predmet, lahko svojo široko paleto znanja deliš s tistimi, ki jim učenje dela težave in jim ponudiš inštrukcije.
  1. Prodaj stvari, ki niso več v uporabi
    Prodaj oblačila, ki jih nisi oblekel že lep čas, a so še vedno kot nova. Enako lahko storiš z glasbilom, ki si ga igral v osnovni šoli pa se danes na njem vztrajno nabira samo prah. Ali pa nakit, ki ti ga je podarila teta in totalno ne paše k tvojem stilu.
  1. Povabi prijatelja k mBills
    Preko aplikacije mBills, k uporabi povabi prijatelja. Ta ima 7 dni časa, da se registrira, osebno identificira in opravi vsaj eno plačilo z mBills aplikacijo. Nagrajena sta oba – ti prejmeš 10 €, prijatelj pa 5 €. Več o akciji tukaj.
  2. Oddajaj nepremičnino
    Ko se odpraviš na počitnice, svoje stanovanje lahko oddaš turistom. Če pa imaš prostor, ki je v tvoji lasti in v njem nihče ne stanuje, ga lahko oddaš študentom, mlademu paru ali komurkoli drugemu in mesečno zaslužiš lepo vsoto denarja.
  1. Zamenjaj svoj star telefon
    Imaš že celo kolekcijo starih telefonov, ki se kopičijo v predalu? Poišči podjetje, ki odkupuje stare elektronske naprave in zasluži kakšen evro s svojim starim telefonom ali računalnikom, ki že leta ne deluje.

Seveda je načinov še ogromno, važno je le, da se postavljenih ciljev držiš in ne obupaš!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB