mBills Mini in mBills Mastercard® Mini


Storitev namenjena otrokom do 18. leta.


Denarnica na telefonu

Z mBills lahko starš otroku takoj pomaga z nakazilom. Tudi če je otrok na izletu, starš pa v službi.

Za otroke do 18. leta

mBills Mini je na voljo vsem otrokom. Za uporabo otrok ne potrebuje bančnega računa, le pametni telefon.

Varno in sodobno

Mobilno plačevanje je zaradi svojih lastnosti varnejše, zato ga bo v prihodnosti vedno več.

Kaj so prednosti mBills Mini?

Za otroka  • Z mBills denarnico in kartico mBills Mastercard Mini se otrok pripravi na samostojno finančno pot.
  • V mBills denarnici si lahko ustvari Šparovček in spremlja, kako prihranki rastejo.
  • S spremljanjem prilivov in odlivov otrok dobi občutek vrednosti denarja. Razume, koliko nekaj stane in koliko časa je moral varčevati za nakup. Svoja plačila lahko spremlja tudi v analitiki.
  • Otrok lahko starše s funkcijo “Pošlji zahtevek” kadarkoli zaprosi za žepnino, za denar na izletu ali športni rekvizit, starši pa ga lahko nemudoma rešijo iz zagate s takojšnjim nakazilom v mBills.
  • Brezgotovinsko in brezstično plačevanje je bolj varno, otroku pa mBills Mastercard Mini omogoča tudi spletna plačila (naročnine ipd.) in plačila v tujini.

Za starše  • Otrok za uporabo ne potrebuje bančnega računa in ni potreben obisk poslovalnice. Otrok potrebuje le svoj telefon.
  • Nastavitve limitov za plačila s kartico mBills Mastercard Mini določa pooblaščeni starš. Tako je nadzor nad porabo v mejah, ki jih starši dovolijo in ga lahko tudi kadarkoli spremenijo.
  • Pooblaščeni starš lahko spremlja porabo na otrokovi mBills denarnici med Transakcijami v svoji mBills denarnici in je s tem obveščen o tem, koliko in kje otrok troši denar.
  • Starši lahko otroku žepnino, denar za izlet ali nujen nakup, s funkcijo “Nakaži prijatelju” takoj nakažejo v mBills denarnico. Nič več iskanja gotovine in izgubljenih bankovcev.
  • Če otrok izgubi ali mu ukradejo telefon oz. kartico, lahko tako starš kot otrok nemudoma blokirata kartico in preprečita morebitne zlorabe.

mBills Mastercard Mini te z otrokom poveže v skrbi za dobro upravljanje s financami. Preko svoje mBills denarnice lahko takoj poskrbiš za polno denarnico otroka, otrok pa ni vezan na gotovino, saj lahko vse svoje nakupe varno opravi z mBills denarnico ali kartico mBills Mastercard Mini. Za mBills Mini uporabnike do 9 do 18 leta starosti je omogočeno naročilo paketa, ki vsebuje mBills Mastercard kartico. Do vključno 8 leta starosti, naročilo mBills Mastercard kartice ni mogoče, omogočena pa je uporaba aplikacije.

Splošni pogoji storitve mBills Mini za otroke so na voljo tukaj.

Limiti storitev mBills tukaj.

Kako naročiš in pričneš z uporabo storitve mBills Mini?


2. Naroči
3. Otrokov telefon
4. Osebni podatki
5. Naroči kartico
6. mBills denarnica

Izberi mBills Mini v pasici domačega zaslona

Na domačem zaslonu mBills denarnice izberi pasico mBills Mini in kartica mBills Mastercard Mini ali znak + na zavihku Kartice.

Naroči mBills Mastercard Mini

Profil otrokove kartice mBills Mastercard Mini in mBills denarnice pričneš ustvarjati po potrditvi z gumbom Naroči. Mesečni strošek storitve mBills Mini znaša 1,49 EUR.

Vpiši otrokovo telefonsko številko

Vpiši otrokovo telefonsko številko. Na svoj telefon bo otrok prejel 6-mestno kodo, ki jo moraš vpisati v procesu registracije in s tem povezati otrokov mBills profil s svojo mBills denarnico.

Vpiši otrokove osebne podatke

Vpiši otrokove podatke (vključno z davčno številko) in sprejmi pogoje. Proces vpisa podatkov dokončaš s slikanjem otrokove osebne izkaznice ali potnega lista.

Potrdi naročilo kartice

Izberi gumb Potrdi za naročilo kartice mBills Mastercard Mini. Po potrebi lahko pred tem spremeniš tudi naslov za dostavo kartice.

Otrok prenese mBills denarnico

Otrok si iz mobilne trgovine (Google Play, App Store ali Huawei AppGallery) prenese mobilno denarnico mBills, se registrira s svojo telefonsko številko in trimestno kodo, ki jo ob kreiranju podrejenega profila starš prejme v svojo mBills denarnico.

Uporabnike pogosto zanima


Kje in kako določim limite otrokovi kartici?

Na kartici mBills Mastercard Mini lahko spremeniš limite v svoji mBills denarnici, in sicer v zavihku Kartice. Podrsaj desno na profil otrokove kartice in na posameznih limitih (dnevni limit, spletna plačila in dvig na bankomatu) izberi ikono svinčnik. Poljubno določi največji limit v posamezni kategoriji na otroški kartici. Otrok bo lahko limit v svoji denarnici še znižal, ne more pa ga povečati. Limite lahko določiš le za kartična plačila z mBills Mastercard Mini, ne pa tudi za plačila z mobilno denarnico mBills, ki jih določajo Splošni pogoji o uporabi mBills Mini. 

Kje lahko spremljam otrokove kartične transakcije in stanje v mBills?

Transakcije v otrokovi mBills denarnici lahko spremljaš v svoji mBills denarnici v zavihku Transakcije. Stanje otrokove mBills denarnice in podatke lahko vedno preveriš tudi v Nastavitvah / Podrejeni profili.

Koliko storitev mBills Mini lahko uporabljam?

Vsak starš lahko ustvari največ pet podrejenih profilov mBills Mini ter posledično naroči največ pet kartic mBills Mastercard Mini.

Kolikšen je strošek storitve mBills Mastercard Mini?

Storitev mBills Mastercard Mini se obračuna mesečno, skladno z veljavnim cenikom mBills, ki je objavljen na spletni strani.