O nas

Zgodba mBills od ideje do danes

Ideja o plačevanju mesečnih računov s telefonom je zaživela v okviru Halcomovega internega pospeševalnika idej v letu 2013. Kmalu je prerasla okvire plačevanja e-računov ter se prelevila v mobilno denarnico, s katero lahko uporabniki plačujejo tudi blagajniške račune, nakazujejo denar prijateljem, plačujejo na spletu, na dogodkih, avtomatih in drugje. Skupaj s Petrolom danes uresničujemo vizijo plačevanja z mBills kjerkoli, komurkoli, kadarkoli – hitro, enostavno, ugodno in uporabniku prijazno.

junij 2019

mBills prejme nagrado za najboljšo mobilno aplikacijo e-plačil

Strokovna žirija revije Wealth & Finance International mobilno denarnico mBills nagradi z laskavim nazivom najboljše mobilne aplikacije za e-plačila v Srednji Evropi.

mbills_wealthandfinance
maj 2018

Prvo plačilo z mBills Mastercard kartico

mBills se odloči združiti najboljše iz obeh svetov – iz sveta mobilnega ter iz sveta kartičnega plačevanja. Uporabnikom ponudi debetno Mastercard kartico, s katero lahko plačujejo na več kot 40 milijonov prodajnih mest.

5_maj2018
december 2017

MBILLS združi moči s Petrolom

MBILLS dobi pomembnega strateškega partnerja – Petrol. Največji slovenski trgovec z energenti in MBILLS se podata na skupno pot z vizijo, da mBills postane mobilna denarnica za vsakogar in vsako priložnost.

4_deceber2017
december 2015
- julij 2017

mBills postane mobilna denarnica

Aplikacija za plačevanje mesečnih računov se razvije v mobilno denarnico, ki uporabnikom ponuja nove in nove načine plačevanja: nakazila med uporabniki, spletna plačila, plačila blagajniških računov…

3_december2015-julij2017
april 2015

Prvo plačilo z mBills

Po več mesecih razvoja rešitve ekipi uspe prvo hitro in enostavno plačilo e-računa.

2_april2015
november 2013

Rojstvo mBills

V Halcomovem inkubatorju idej zaživi aplikacija, ki omogoča enostaven, hiter in varen način plačevanja mesečnih računov.

1_november2013

PODATKI O PODJETJU

Davčna številka: 64856828
Matična številka: 6853633000
Okrajno sodišče v Ljubljani, št. vl: 2015/22547
Osnovni kapital: 12.125.000,00 EUR

Dovoljenje Banke Slovenije
• Odločba o izdaji dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje storitev izdajanja elektronskega denarja in plačilnih storitev kot hibridna družba za izdajo elektronskega denarja z oznako: 0.04.5.4-3/2018-16 z dne 18.12.2018
• Register družb za izdajo elektronskega denarja pri Banki Slovenije: https://www.bsi.si/financna-stabilnost/subjekti-nadzora/druzbe-za-izdajo-elektronskega-denarja

Poslovodstvo podjetja in pooblaščenci
• Direktor družbe: mag. Primož Zupan
• Pooblaščenec za PPDFT: Anja Arnšek
• Pooblaščenec za zasebnost in regulatorno skladnost: Peter Merc
• Pooblaščenec za notranjo revizijo: Urban Goršič

Izvensodno reševanje sporov
MBILLS d.o.o. kot ponudnik plačilnih storitev priznavajo kot pristojnega za reševanje spora naslednjega izvajalca izvensodnega reševanja sporov:
EVROPSKI CENTER ZA REŠEVANJE SPOROV, Ljubljana (ECDR)
e-pošta: info@ecdr.si
Telefonska številka ECDR za izvensodno reševanje sporov +386 8 20 56 590 (PON-PET 9:00-16:00)
Več informacij: www.ecdr.si
Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) in Pravili ECDR o postopku reševanja potrošniških sporov priznavamo zgoraj navedenega izvajalca izvensodnega reševanja sporov in sicer po arbitražnem postopku, ki se konča z za obe strani zavezujočo odločitvijo.

Nacionalni svet za plačila
MBILLS d.o.o. je član Nacionalnega sveta za plačila, ki zagotavlja dialog med vsemi ključnimi deležniki na trgu plačilnih storitev. Cilj Nacionalnega sveta za plačila je podpirati uravnotežen in trajnosten razvoj trga varnih in učinkovitih plačilnih storitev v Sloveniji ter zagotoviti njegove prilagoditve spremembam v mednarodnem okolju in ustrezno mesto znotraj enotnega območja plačil v evrih (SEPA). V Nacionalnem svetu za plačila sodelujemo ponudniki in uporabniki plačilnih storitev, upravljavci plačilnih infrastruktur ter organi javnih oblasti, ki skupaj prispevamo k uravnoteženi zastopanosti strani ponudbe in povpraševanja na trgu plačilnih storitev.

Pobude in morebitna vprašanja za Nacionalni svet za plačila lahko naslovite na nsp-sekretariat@bsi.si. Več informacij o Nacionalnem svetu za plačila najdete na https://www.bsi.si/placila-in-infrastruktura/nacionalni-svet-za-placila