O nas

Zgodba mBills od ideje do danes

Ideja o pla─Źevanju mese─Źnih ra─Źunov s telefonom je za┼żivela v okviru Halcomovega internega pospe┼íevalnika idej v letu 2013. Kmalu je prerasla okvire pla─Źevanja e-ra─Źunov ter se prelevila v mobilno denarnico, s katero lahko uporabniki pla─Źujejo tudi blagajni┼íke ra─Źune, nakazujejo denar prijateljem, pla─Źujejo na spletu, na dogodkih, avtomatih in drugje. Skupaj s Petrolom danes uresni─Źujemo vizijo pla─Źevanja z mBills kjerkoli, komurkoli, kadarkoli – hitro, enostavno, ugodno in uporabniku prijazno.

junij 2019

mBills prejme nagrado za najbolj┼ío mobilno aplikacijo e-pla─Źil

Strokovna ┼żirija revije Wealth & Finance International mobilno denarnico mBills nagradi z laskavim nazivom najbolj┼íe mobilne aplikacije za e-pla─Źila v Srednji Evropi.

mbills_wealthandfinance
maj 2018

Prvo pla─Źilo z mBills Mastercard kartico

mBills se odlo─Źi zdru┼żiti najbolj┼íe iz obeh svetov – iz sveta mobilnega ter iz sveta karti─Źnega pla─Źevanja. Uporabnikom ponudi debetno Mastercard kartico, s katero lahko pla─Źujejo na ve─Ź kot 40 milijonov prodajnih mest.

5_maj2018
december 2017

MBILLS zdru┼żi mo─Źi s Petrolom

MBILLS dobi pomembnega strate┼íkega partnerja – Petrol. Najve─Źji slovenski trgovec z energenti in MBILLS se podata na skupno pot z vizijo, da mBills postane mobilna denarnica za vsakogar in vsako prilo┼żnost.

4_deceber2017
december 2015
- julij 2017

mBills postane mobilna denarnica

Aplikacija za pla─Źevanje mese─Źnih ra─Źunov se razvije v mobilno denarnico, ki uporabnikom ponuja nove in nove na─Źine pla─Źevanja: nakazila med uporabniki, spletna pla─Źila, pla─Źila blagajni┼íkih ra─Źunov…

3_december2015-julij2017
april 2015

Prvo pla─Źilo z mBills

Po ve─Ź mesecih razvoja re┼íitve ekipi uspe prvo hitro in enostavno pla─Źilo e-ra─Źuna.

2_april2015
november 2013

Rojstvo mBills

V Halcomovem inkubatorju idej za┼żivi aplikacija, ki omogo─Źa enostaven, hiter in varen na─Źin pla─Źevanja mese─Źnih ra─Źunov.

1_november2013

PODATKI O PODJETJU

Dav─Źna ┼ítevilka: 64856828
Mati─Źna ┼ítevilka: 6853633000
Okrajno sodi┼í─Źe v Ljubljani, ┼ít. vl: 2015/22547
Osnovni kapital: 12.125.000,00 EUR

Dovoljenje Banke Slovenije
ÔÇó Odlo─Źba o izdaji dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje storitev izdajanja elektronskega denarja in pla─Źilnih storitev kot hibridna dru┼żba za izdajo elektronskega denarja z oznako: 0.04.5.4-3/2018-16 z dne 18.12.2018
ÔÇó Register dru┼żb za izdajo elektronskega denarja pri Banki Slovenije: https://www.bsi.si/financna-stabilnost/subjekti-nadzora/druzbe-za-izdajo-elektronskega-denarja

Poslovodstvo podjetja in poobla┼í─Źenci
ÔÇó Direktor dru┼żbe: Leon Stare
ÔÇó Poobla┼í─Źena oseba za varstvo podatkov: Nina Bizjak, dpo@petrol.si

Izvensodno reševanje sporov
Petrol Pay d.o.o. kot ponudnik pla─Źilnih storitev priznavajo kot pristojnega za re┼íevanje spora naslednjega izvajalca izvensodnega re┼íevanja sporov:
EVROPSKI CENTER ZA REŠEVANJE SPOROV, Ljubljana (ECDR)
e-pošta: info@ecdr.si
Telefonska številka ECDR za izvensodno reševanje sporov +386 8 20 56 590 (PON-PET 9:00-16:00)
Ve─Ź informacij: www.ecdr.si
Skladno z Zakonom o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov (ZIsRPS) in Pravili ECDR o postopku re┼íevanja potro┼íni┼íkih sporov priznavamo zgoraj navedenega izvajalca izvensodnega re┼íevanja sporov in sicer po arbitra┼żnem postopku, ki se kon─Źa z za obe strani zavezujo─Źo odlo─Źitvijo.

Nacionalni svet za pla─Źila
Petrol Pay d.o.o. je ─Źlan Nacionalnega sveta za pla─Źila, ki zagotavlja dialog med vsemi klju─Źnimi dele┼żniki na trgu pla─Źilnih storitev. Cilj Nacionalnega sveta za pla─Źila je podpirati uravnote┼żen in trajnosten razvoj trga varnih in u─Źinkovitih pla─Źilnih storitev v Sloveniji ter zagotoviti njegove prilagoditve spremembam v mednarodnem okolju in ustrezno mesto znotraj enotnega obmo─Źja pla─Źil v evrih (SEPA). V Nacionalnem svetu za pla─Źila sodelujemo ponudniki in uporabniki pla─Źilnih storitev, upravljavci pla─Źilnih infrastruktur ter organi javnih oblasti, ki skupaj prispevamo k uravnote┼żeni zastopanosti strani ponudbe in povpra┼íevanja na trgu pla─Źilnih storitev.

Pobude in morebitna vpra┼íanja za Nacionalni svet za pla─Źila lahko naslovite na nsp-sekretariat@bsi.si. Ve─Ź informacij o Nacionalnem svetu za pla─Źila najdete na https://www.bsi.si/placila-in-infrastruktura/nacionalni-svet-za-placila