Z mBills na morje!

16/07/2021

Juhu, poletje je tu! Čas za izlete, branje knjig, večerne pijačke s prijatelji  in predvsem čas za zaslužen dopust! mBills je ob tebi na vsakem življenjskem koraku, tudi na dopustu te ne bo zapustil, temveč kvečjemu olajšal kakšno obveznost.   Z mBills bo marsikatera situacija, pred, na poti do in na dopustu mnogo preprostejša in enostavnejša. Še vedno ne veš o čem govorimo? Nadaljuj z branjem!

KAJ VSE MORAM UREDITI PRED DOPUSTOM?

Na seznamu stvari, ki jih ne smeš pozabit urediti, je letos na prvem mestu potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali izvid testiranje. Do kvalificiranega digitalnega potrdila (certifikat), s katerim dostopaš do portala zVem, kjer pridobiš potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali izvidu testiranja, lahko prideš v mBills! Najdeš ga v zavihku Marketplace, pri ponudniku Halcom. In prvi kvadratek na TO DO seznamu je že obkljukan!

NA POTI DO MORJA …

Zjutraj še vsi zaspani, a navdušeni, da je ta dan končno prišel, začnete pot s postankom na Petrolu. Tukaj uredite stvar, ki je kar nujna, če želite priti do morja – natočiti gorivo. Skrbi o tem, kako dolgo bo potrebno čakati v vrsti za plačilo so odveč.  Gorivo lahko plačate s slikanjem QR kode z aplikacijo mBills neposredno poleg ročk za točenje goriva na agregatu. Na domačem zaslonu izbereš ikono €, izbereš Slikaj in plačaj – QR. Pred točenjem goriva slikaš QR kodo, opraviš plačilo in nato natočiš gorivo.

Dan in vožnja pa se ne moreta pričeti brez kavice na Petrolu! Tudi če nimaš drobiža ne skrbi, saj jo lahko plačaš  z mBills s skeniranjem QR kode na kavomatu! To opraviš s funkijo Slikaj in plačaj – QR.

KONČNO SMO TU!

Ko po dolgi vožnji  zavonjate morski zrak, veste, da ste že čisto blizu cilja. Čeprav boste v naslednjih dneh prepuščeni uživanju in brezskrbnosti, pozornost na varno plačevanje s kartico mBills Mastercard na prodajnih mestih nikoli ni odveč. Če se držiš naslednjih treh nasvetov, si lahko povsem brez skrbi:

  • Kartice ne izpusti iz svojega vidnega polja.
  • S svojo kartico rokuj le ti in je ne predajaj drugim osebam.
  • Pred uporabo kartice in vpisom PIN kode preveri ustreznost zneska transakcije in ga potrdi šele, ko se prepričaš, da je pravi.

Tudi na dopustu lahko pride do nepredvidljive situacije, ko morate ves denar, ki ste ga imeli s seboj porabiti. Kar naenkrat se znajdete kar nekaj kilometrov od doma z le nekaj evri v svoji denarnici. V takem primeru mBills ne reši le dneva , temveč cele počitnice. Prijatelj ali sorodnik ti lahko s funckijo Nakaži prijatelju, nakaže denar v mobilno denarnico, ti pa ga prejmeš še isti trenutek. Tudi če je ura enajst zvečer v soboto, ti pa si 400 km od doma!

 

Plačuj z mBills in uživaj poletne dni.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB