Kako in zakaj brezplačno nadgraditi mobilno denarnico mBills?

23/02/2018

Najnovejše informacije o nadgradnji mBills denarnice si lahko prebereš v našem novem, posodobljenem blogu. Preberi ga tukaj. 

Do sedaj ti je mBills mobilna denarnica lahko že dodobra zlezla pod kožo ali pa se z njo še vedno postopoma spoznavaš. Ne glede na to, kako napredno je tvoje poznavanje te mobilne denarnice, pa se morda ne zavedaš, da ti lahko nudi še več, če jo le z nekaj kliki nadgradiš.

Dopolnite svoje podatke in preizkusite vse, kar mBills ponuja.” Si znotraj aplikacije že naletel na to vabilo? Potem si očitno želel uporabiti funkcionalnost, ki je na voljo uporabnikom, ki so svoj profil že nadgradili.

Ne ne, s tem korakom nimaš nikakršnih stroškov, zato je ta skrb odveč. Ob nadgradnji lastnega računa lahko samo pridobiš, saj se ti odprejo nekatera nova obzorja in možnosti uporabe mBills storitve.

Lahko si torej tako rekoč “osnovni” ali “polni” uporabnik mobilne denarnice. Če se sedaj sprašuješ, kaj morda zamujaš, ne skrbi, en dva tri ti vse razložimo. Ne samo, kaj ti nadgrajen račun prinaša, ampak tudi, kako postati polni uporabnik.

Kaj pomeni imeti osnovni in kaj nadgrajen profil?

Ob registraciji v mBills avtomatsko postaneš osnovni uporabnik. Želimo ti omogočiti, da se najprej z mobilno denarnico spoznaš.

Si predstavljaš, da bi ti oseba že na prvem zmenku izpovedala vso čustveno prtljago, ti dala ključe stanovanja in ti ponudila predal v svoji omari? Hm … Vseeno pa ti ne postavljamo nobenih omejitev, mobilno denarnico lahko nadgradiš že prvi dan, če tako želiš.

Osnovna različica ti sicer omogoča vse od plačevanja mesečnih in blagajniških računov, spletnih plačil, plačil s slikanjem MBILLS QR kode do plačevanja v trgovinah.

Z nadgradnjo lahko dostopaš do dodatnih funkcionalnosti, torej do vsega, kar mBills dejansko ponuja.

Kaj vse ti nadgradnja omogoči?

1. Položnice podjetij prejemaj kar na telefon

Zakaj bi brskal po nabiralniku, odpiral kuverte in porabljal papir, če to ni potrebno? Lahko bi rekli, da je ta proces že kar malce zastarel.

Ena od možnosti nadgrajenega profila je, da se preprosto prijaviš na prejemanje e-računov oziroma položnic v elektronski obliki izbranih izdajateljev neposredno na telefon. Plačevanje mesečnih računov je takoj hitrejše in najpomembnejše – enostavnejše. Če si zdoma ali morda na (službenem) potovanju imaš najnujnejše iz poštnega nabiralnika na voljo kar na svojem telefonu.

Kaj so to opomini? Kaj so to založene položnice? Verjemi, zate to več ne bo obstajalo.

Aplikacija namreč misli namesto tebe. Ne samo, da boš obveščen ob prejemu e-računa, mBills te bo nanj spomnil tudi malce pred pretekom roka za plačilo.

Morda imaš pomislek glede stroškov plačevanja. Provizija za plačilo mesečnega računa znaša 25 centov in je ena najugodnejših v slovenskem prostoru. Drugih stroškov ob plačilih z mBills ni, saj je prenos aplikacije brezplačen, prav tako ni potrebno plačati nobene naročnine. Vsa plačila boš imel zabeležena v arhivu znotraj aplikacije, kar seveda doprinese k boljšemu pregledu nad financami. Poleg tega pa si lahko potrdilo o plačilu kadarkoli pošlješ na svoj e-naslov. Tako ga imaš vedno pri roki kot dokazilo, da si plačilo res opravil.

2. Napolni denarnico z bančnega računa

Kdo si ne bi želel prenesti denarja v denarnico iz udobja domačega kavča? S tem, ko mBills nadgradiš in ga povežeš z bančnim računom, si lahko denar v denarnico nakažeš neposredno. Brez obiska banke ali pošte. Tudi na spletu ti ni treba izpolnjevati UPN naloga.

Kot polni uporabnik imaš tako dve dodatni možnosti:

  • Samodejno polnjenje. Ta način ti bo verjetno, tako kot ostalim uporabnikom, precej prirasel k srcu. Vse, kar moraš storiti je, da izbereš dan polnitve in znesek. Tako si že vnaprej preskrbljen z denarjem. Samodejni mesečni prenos denarja z bančnega računa v mobilno denarnico je brezplačen.
  • Direktna obremenitev bančnega računa. V tem primeru določiš poljubni znesek, ki bi ga želel prejeti v denarnico. MBILLS tvoji banki pošlje zahtevek za bremenitev tvojega bančnega računa. Za tem denar dobiš v mobilno denarnico, hkrati pa te o prejetih sredstvih tudi obvestimo.

3. Uporabljaj mBills brez omejitve višine plačil in stanja na mobilni denarnici

Vid, eden izmed osnovnih uporabnikov, z mBills že plačuje gorivo, občasno pivo s prijatelji in vstop v fitnes. Prejšnji mesec pa je želel plačati še svoje položnice, vse od stroškov stanovanja do mobilnega operaterja. Žal tega ni mogel storiti.

Morda veš, kje se mu je zataknilo?

Tako je! Pri vsoti stroškov, ki je bila dosti višja od 250 €. To je namreč skupna vrednost plačil, ki jih osnovni uporabnik lahko izvede v enem mesecu.

Poleg tega pa imaš lahko kot osnovni uporabnik v mobilni denarnici največ 500€. Ta znesek je Vid prav tako želel zvišati, zato je nadgradil profil.

Če so tvoje želje podobne Vidovim, tudi tebi dajemo enak nasvet. Nadgradnja računa je odlična rešitev. Tako se teh omejitev znebiš in vse mesečne stroške vedno poravnaš na enem mestu.

4. Brezplačno nakazuj denar prijateljem

Prav gotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si prijatelju ostal dolžan denar za kavo ali kosilo, ker pri sebi nisi imel dovolj drobiža. Z mBills je teh težav konec, saj lahko prijateljem vrneš denar kadarkoli, ne glede na to kje se ti ali prijatelj nahajata. Oseba denar prejme takoj, nakazilo pa je povsem brezplačno.

5. Plačuj z mBills povsod po svetu

Z nadgradnjo svojega mBills profila si omogočiš tudi možnost, da naročiš svojo brezplačno debetno kartico mBills Mastercard®. Z njo lahko plačuješ na prodajnih mestih po vsem svetu in na spletu. Kartico enostavno upravljaš kar v aplikaciji mBills, ob vsakem plačilu prejmeš brezplačno obvestilo, pregled vseh plačil pa imaš vedno na voljo kar na telefonu. Več o mBills Mastercard lahko prebereš tukaj.

Kako povsem enostavno nadgradiš mBills?

Se ti nadgradnja mobilne denarnice sliši kot nek zapleten proces, za katerega si boš moral odtrgati dobršen del prostega popoldneva?

Naj ti razblinimo tovrstne predstave.

Svoj profil lahko iz osnovnega v polnega nadgradiš kadarkoli, potrebnih je le nekaj dotikov zaslona.

  • Izberi levi stranski meni,
  • klikni na »Moj profil«,
  • izpolni polja,
  • izberi “Nadgradi” in
  • izberi način osebne identifikacije.

Zadnji korak, pri katerem nimaš praktično nobenega dela, je osebna identifikacija. Varnost je in vedno bo najpomembnejša komponenta poslovanja MBILLS. V izogib zlorabam preverimo tvoje osebne podatke.

Lahko te obiščemo na kateremkoli naslovu – se ti pridružimo doma ali v službi. Vzamemo ti le toliko časa, da nam pokažeš svoj osebni dokument. Za dokončanje nadgradnje lahko uporabiš tudi digitalni certifikat ali pa obiščeš najbližje Petrolovo prodajno mesto in mobilno denarnico nadgradiš kar medtem, ko boš plačeval za gorivo.

Ni treba veliko, da svoj vsakdan narediš kanček bolj praktičen in po svoji meri. Dandanes smo vsi ves čas v pogonu. Najraje bi dan podaljšali na 48 ur in bili prisotni na treh mestih hkrati. Ker tega (še) nismo zmožni, si najbolj oddahnemo v tistih trenutkih, ko najdemo rešitve, ki izboljšajo procese, ki nam kradejo dragocen čas.

Če si tudi sam eden izmed teh, ki se nam mudi živeti, je nadgradnja mBills aplikacije lahko dober korak naproti dodatni poenostavitvi dolgčasnih rutinskih procesov.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB