Kako z e-računi prihraniti čas in denar?

25/05/2018

Imaš tudi ti rad pregled nad svojimi izdatki, hkrati pa nočeš porabiti veliko časa za urejanje položnic?

Verjemi, nisi edini.

Na dopustu zagotovo ne moreš biti povsem sproščen, če veš, da te doma čaka kup položnic. Ko končno prideš domov, pa je nabiralnik poln neplačanih računov.

Mesečne položnice naravnost v aplikacijo mBills, kjer jih plačaš z dvema dotikoma zaslona – precej bolj priročno, kajne?

KAJ JE E-RAČUN?

Položnice v elekronski obliki se imenujejo elektronski računi oziroma krajše e-računi. Le-te lahko prejmeš v elektronsko banko ali pa tudi kar na svoj telefon – v aplikacijo mBills.

V hitrem in stresnem tempu življenja so e-računi res veliko olajšanje. Naj ti razložimo, kako in zakaj.

KAKO PLAČAŠ MESEČNE OBVEZNOSTI Z MBILLS?

E-račune prejmi na mobilno aplikacijo mBills

E-račune z mobilno aplikacijo mBills plačaš še preden bi lahko rekel “keks”, saj je bolj enostavno celo od kuhanja kave.

Podjetje ti pošlje e-račun neposredno v aplikacijo, le-ta te o tem obvesti s potisnim obvestilom. Pregledaš vsebino računa in kaj sledi? Dva dotika zaslona in stroški so poravnani.

Če se ti mudi živeti in se želiš znebiti prepisovanja sklicev, zneskov in bančnih računov, se čimprej naroči na prejemanje e-računov. Podjetij, ki e-račune posredujejo v mBills, je že več kot 300.

Do prejemanja e-računov v mBills te ločijo le trije enostavni koraki.

1. Pojdi na zavihek »RAČUNI«.

2. Klikni na ikono »MOJI E-RAČUNI« in možnost »DODAJ E-RAČUN«.

3. Izberi podjetje in vnesi ustrezne podatke. Pri izpolnjevanju referenčne številke si lahko pomagaš s prikazom in pojasnilom, za katero številko na tvojem zadnjem računu gre. Za prikaz navodil se dotakni modrega vprašaja.

Če pa si mesečno položnico že prejel in je podjetje eno tistih, ki e-račune pošiljajo neposredno mBills, preprosto položnico plačaj s funkcijo “SLIKAJ IN PLAČAJ” in aplikacija ti bo samodejno ponudila možnost prijave. Tvoja naloga je, da prijavo samo potrdiš.

Položnice preprosto slikaj in plačaj

Ta ista funkcija ti bo koristila, če morda podjetje, katerega račune prejemaš, še ni vključeno v MBILLS sistem.

V tem primeru slikaš papirnato položnico, ki si jo prejel po pošti. Kako poteka plačilo?

1. Izberi zavihek »SLIKAJ IN PLAČAJ«.

2. Slikaj levi del položnice ali QR kodo.

3. Izberi »PLAČAJ« in potrdi plačilo.

Če slučajno prejmeš račun, ki ni v obliki UPN naloga niti nima QR kode, lahko ustrezne podatke tudi ročno vneseš v mBills in opraviš plačilo.

KATERE SO PREDNOSTI PLAČEVANJA POLOŽNIC Z MBILLS?

Kjerkoli in kadarkoli

Si že kdaj posedal v kakšni čakalnici? Ali pa čakal na prijatelja, ki je zamujal na pijačo?

Pomisli še na vse nekajminutne premore v tvojem dnevu, ki bi jih bi bilo bolje izkoristiti za majhna, nujna opravila, s katerimi se ti potem ne bi bilo več potrebno ukvarjati.

Plačilo položnic je že eno takšnih. Ko se v aplikaciji mBills odločiš za prejemanje e-računa neposredno v aplikacijo, postaneš popolnoma neodvisen od lokacije.

To, da si zdoma, ne bo več ovira.

Ko se v mBills odločiš za prejemanje e-računa neposredno v aplikacijo, postaneš popolnoma neodvisen od lokacije.

Enostavno in hitro

V hitrem tempu življenja je nujno, da prihraniš čas pri opravilih, ki jih lahko tehnologija opravi namesto tebe.

Telefon imaš pri sebi skoraj ves čas, aplikacija je dovolj enostavna za prav vse generacije in profile ljudi, položnico pa plačaš z le nekaj dotiki zaslona. Enako velja za prijavo na prejemanje e-računov.

Da ne pozabimo! Ko bo e-račun prispel v mBills, pred rokom in na dan roka za plačilo, te bo aplikacija opozorila. Tako lahko odmisliš plačevanje položnic in se posvetiš bolj pomembnim stvarem.

Ugodno

Ne samo, da ti mBills poenostavi in pospeši plačilo položnic. Tudi cena za storitev je nekaj, česar boš vesel.

Provizije za plačilo z mobilne denarnice mBills ni.

Prijazno do okolja

Ko se enkrat prijaviš na prejemanje e-računa določenega podjetja v mBills, ti ta samodejno preneha pošiljati položnice v papirnati obliki. Poštni nabiralnik – adijo!

S tako majhno spremembo, ki ti obenem poenostavi življenje, boš tako prispeval tudi k čistejšemu, lepšemu in bolj zdravemu okolju za vse nas.

Pregledno

Kar se tiče financ, je red dobrodošel, za finančno stabilnost pa celo nujen.

Spremljanje finančnih aktivnosti je nekaj, kar je verjetno tudi tebi pomembno. Če ti je to na voljo na enem mestu, še toliko bolje.

V mBills imaš arhiv vseh plačanih računov na dosegu roke. Ne glede na to, v kakšni situaciji se znajdeš – če imaš s sabo telefon – imaš na voljo tudi pregled nad stroški in poravnanimi obveznostmi.

E-RAČUN ZA VSAK ŽEP

V mBills e-račune pošiljajo podjetja iz vseh panog in regij – podjetja s področja energetike in telekomunikacij, vrtci, osnovne šole, gimnazije, glasbene šole, dijaški in študentski domovi, zavarovalnice, knjižnice, kulturni domovi, upravniki in še bi lahko naštevali.

Vsa podjetja si lahko ogledaš na zemljevidu spodaj in s pomočjo iskalnika poiščeš, ali so že vključena podjetja, katerih položnice plačuješ.

Prejemaj e-račune v mBills tudi ti ter prihrani čas in denar!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB