Kako mBills GO poenostavi nakupno izkušnjo?

23/03/2018

“Imate morda 64 centov drobiža? Nimam vam kaj vrniti.” In potem brskaš za zadnjimi kovanci v svoji že tako z vsemi karticami natrpani denarnici. Na koncu jih ne najdeš, saj običajno s seboj ne nosiš toliko drobiža. Ko niti ti niti oseba za blagajno nimata kaj storiti, hitro ponudiš kartico. Če bi imel s seboj kartico zvestobe, bi ti ta dan na nakup pripadalo še 15 % popusta, pa si jo žal pozabil doma.

Zapleten in dolg nakupni proces, kajne. Kaj šele, če tako poteka nakup več ljudi v vrsti pred tabo, tebi pa se mudi?

Doba strankam prijaznejšega nakupovanja k sreči počasi postaja del našega, lahko tudi tvojega, vsakdana.

Hitrejše in enostavnejše plačilo na blagajni omogoča funkcionalnost aplikacije mBills, ki se imenuje mBills GO. Gre za hitra plačila z mobilnim telefonom –  brez gotovine, brez plačilnih ali kreditnih kartic in tudi brez debelega paketa kartic zvestobe, pa vseeno z vsemi ugodnostmi zvestobe. Nakup na blagajni trgovskih centrov in bencinskih črpalk lahko opraviš veliko hitreje in brez papirnatega računa.

Najbolje, da kar takoj razrešimo 3 glavna vprašanja, ki se ti kot potrošniku verjetno porajajo.

Kako plačam z mBills GO?

Vse, kar potrebuješ za hitro plačevanje, že imaš – pametni telefon. Če ga imaš ob sebi pri kosilu, v toaletnih prostorih in med športnimi aktivnostmi, potem ni dvoma, da je s teboj pogosteje kot tvoj najboljši prijatelj.

Hitro plačilo imena mBills GO ne nosi kar tako. Celoten postopek res poteka kot v hitrem posnetku – zaposlenemu na blagajni pokažeš telefon in že si na poti iz trgovine.

Torej:

1. Odpri mBills aplikacijo,

2. pokaži črtno kodo,

3. zaposleni pa naj kodo poskenira.

V blagajni se za tem izpiše, da je bilo plačilo uspešno, ti pa v svojo mobilno denarnico prejmeš elektronski račun, ki je povsem enakovreden papirnatemu. Hkrati se avtomatsko upoštevajo tvoje točke zvestobe in morebitni popusti.

Pri hitrem plačilu z mBills GO so tako vsi do zdaj poznani in zamudni koraki združeni v enega.

Kakšne prednosti prinaša mBills GO?

Kot uporabnik mBills GO lahko veliko pridobiš. Na hitrosti, učinkovitosti, preglednosti in sistematičnosti.

Izboljša tvoje nakupovanje

Nekoč ti je bilo najbrž povsem samoumevno, da si moral stati na enem mestu, ko si se pogovarjal po telefonu. Omejevala te je žica. Takrat si verjetno nisi mislil, da boš nekaj let kasneje lahko prostoročno telefoniral v avtomobilu in da bo tvoj mobilni telefon hkrati lahko tvoj planer, športni trener, navigacija … Vse to se je enkrat samó zgodilo.

Šele sedaj, ko pogledaš nazaj, vidiš, kaj vse ti je bilo dano – številne poenostavljene rešitve, ki so naredile raznorazna opravila neverjetno bolj priročna.

mBills GO pa tovrstno rešitev prinaša na področje plačevanja in ti olajša proces nakupovanja v trgovinah in na bencinskih servisih. Morda si navajen čakanja v vrstah in izgubljanja časa z dolgotrajnim procesom plačila. Samo pomisli, kolikokrat v tednu se znajdeš v takšnih nakupnih situacijah in koliko minut bi lahko prihranil.

Nič več nerodnega plačevanja enega piva s kartico, ker ne najdeš drobiža, nič več brskanja za centi, ker ti zaradi pomanjkanja drobiža v blagajni trgovec ne more vrniti preostanka. Z mobilno denarnico mBills v žepu je nakupni proces resnično gladek.

Omogoča koriščenje ugodnosti iz sistemov zvestobe brez fizičnih kartic

Vsak od nas rad prihrani kakšen evro, kjer se le da. Trgovci se uresničitvi te naše želje bližajo tudi s sistemi zvestobe.

A tukaj naletimo na tri težave.

Prva je ta, da se moraš ukvarjati s kupom različnih kartic zvestobe, ki jih je potrebno nositi s seboj, da lahko koristiš ugodnosti. Če kartico pozabiš doma, ti ugodnosti ne pripadajo. Druga je ta, da ravno zaradi teh nepraktičnosti ugodnosti morda niti ne koristiš, čeprav veš, da bi tako prihranil nekaj denarja. Potrebuješ torej bolj praktično rešitev. Kot tretje pa moraš v primeru plačila s kartico ali gotovino dodatno uporabiti še kartico zvestobe, kar podaljšuje nakupni proces.

Če plačaš z mBills se ti s temi problemi ni potrebno ukvarjati. Svojo mobilno denarnico lahko namreč povežeš s kartico zvestobe. To pomeni, da se ugodnosti ob nakupu avtomatsko upoštevajo. Enako velja za zbiranje točk. To pa se ne sliši slabo, kajne?

Račune lahko hraniš na svojem telefonu

Ko je zakonodaja nekaj časa nazaj zapovedala, da moramo prostor nakupa vedno zapustiti z računom, si se verjetno tudi ti prijel za glavo.

Ne le, da se beli papirčki nabirajo vsepovsod – od žepov hlač, jaken do torb in starih nakupovalnih vrečk – postalo je še bolj jasno in očitno, da je poraba papirja resnično prevelika.

Upamo si trditi, da bi se tudi ti razveselil, če ti pri blagajni ne bi bilo treba več sprejeti fizičnega računa, pač pa bi pravno-formalno zadostoval e-račun na tvojem mobilniku.

Elektronski račun v mBills kot ustrezen priznavajo tudi na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS), saj je povsem enakovreden papirnatemu.

To pa ni olajšava le zate kot kupca, pač pa odlična priložnost za vsa podjetja in celotno družbo – z uvedbo mBills GO lahko postane brezpapirna in tako prijazna do okolja ter trajnostno naravnana.

E-računi na tvojem telefonu ti omogočajo tudi večjo preglednost nad lastnimi financami – celoten arhiv imaš vedno s seboj.

Kje lahko plačam z mBills GO?

Kaj mBills GO je, ti je sedaj jasno. Tudi njegove prednosti in način uporabe. Še tisto zadnje vprašanje, ki se ti pojavlja, pa je verjetno, kje lahko na ta način plačaš.

Trenutno lahko z mBills GO plačuješ in s sistemom zvestobe tudi varčuješ v Kalčku in na Petrolu. Povezava s Kalčico je že na voljo, s Petrolovim sistemom zvestobe pa bo mBills povezan v kratkem. Postopoma pa se bodo vključevala še druga podjetja in trgovske verige.

Trgovine, sploh pa bencinski servisi, so zadnja lokacija, kjer se želiš predolgo zamuditi, a žal ravno tu pogosto nastanejo čakalne vrste. Ni treba, da ti to še vedno povzroča sive lase, pa tudi 64 centov drobiža ti ni potrebno nositi s seboj. Telefon je vse, kar ponudiš osebi na drugi strani pulta – tako za plačilo kot koriščenje ugodnosti iz sistema zvestobe.

Če si želiš tudi ti preizkusiti, kako izgleda najhitrejše plačilo ta hip in se pridružiti vsem, ki že plačujejo z mBills GO, lahko svojo mobilno denarnico prevzameš tule.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB