NOVO: Z mBills brez provizij nakazuj na bančne račune v Sloveniji in tujini

12/12/2019

Kot dobro veš, je namen mBills mobilne denarnice za življenje, da ti poenostavi plačevanje in vsakodnevno upravljanje s financami. In ker verjamemo, da je uporabniška izkušnja najpomembnejša, se ji vedno znova posvetimo in razmislimo o predlogih za nadgradnje, saj mBills nenazadnje razvijamo zate. Da bo tvoje življenje enostavnejše. Na pobudo uporabnikov je zato v zadnji različici mobilne denarnice na voljo nakazovanje na bančne račune fizičnih in pravnih oseb v Sloveniji in tujini. Za boljši pregled nad financami pa s preglednim izpisom plačil v posamezni kategoriji poskrbi izpopolnjena analitika.

Kaj mi posodobljena mobilna denarnica omogoča?

  • Nakazovanje denarja na slovenske in tuje bančne račune brez provizij
  • Nakazovanje 24/7 kjerkoli in komurkoli
  • Izpopolnjen prikaz analitike transakcij

Denar lahko iz mBills denarnice na bančni račun nakažeš tako svojim prijateljem (fizičnim osebam) kot tudi podjetjem (pravnim osebam). mBills denarnica ti omogoča, da denar nakažeš na bančni račun, odprt v Sloveniji ali tujini, popolnoma brez provizij. Nakazilo opraviš v treh enostavnih korakih.

  1. Na gumbu »€« izberi zeleno ikono z napisom »Ročni vnos – UPN nalog«.
  2. Vpiši prejemnikovo številko bančnega računa, ime in priimek oziroma naziv podjetja in znesek, ki ga želiš nakazati.
  3. Potrdi nakazilo z mBills denarnice.
Mobilna denarnica mBills sedaj omogoča preprosta nakazila na račune v Sloveniji in tujini.

Kdaj pride prav nakazilo na bančni račun v Sloveniji in tujini?

Nakazilo na bančni račun v Sloveniji ti pride prav, kadar denimo neko podjetje omogoča nakup le prek nakazila na poslovni račun ali želi plačilo predračuna, pa tudi če morda nakupuješ prek Bolhe. Kakorkoli že, tvoje nakazilo iz mobilne denarnice mBills bo brezplačno. Nakazilo na tekoči račun v Sloveniji bo prijatelj oz. podjetje prejelo glede na bančni plačilni promet, kar običajno pomeni, da bo med prilivi najkasneje naslednji delovni dan.

Nakazila v tujino lahko opraviš v valuti evro na vse račune znotraj držav v SEPA območju (katere države omogočajo SEPA nakazila preveri tukaj). Nakazuješ lahko podjetju ali prijatelju, kar je še posebej priročno, če imaš denimo v tujini odprt račun in bi želel z nakazilom v tujino opraviti nakup. Lahko, da imaš v tujini sorodnike, ki jim želiš z nakazilom pomagati pri življenjskih stroških in tako denimo olajšati študij v Parizu.

Nakazilo v tujino bo na računu prejemnika prispelo v skladu z mednarodnim plačilnim prometom, kar pomeni, da lahko traja tudi več dni, pri tem pa je treba upoštevati tudi praznike (v Sloveniji in državi, v katero nakazuješ). Za nakazilo v tujini ti mBills ne zaračuna nobene provizije, a je dobro vedeti, da nekatere banke v tujini svojim strankam zaračunajo provizije tudi za prilive.

Kaj moram poleg zneska nakazila poznati?

Saj veš, kako je pri nakazilih – vedno na koncu kak podatek zmanjka in ga potem iščeš, saj brez njega ne moreš zaključiti postopka. Za mobilno denarnico mBills nakazilo na bančne račune v Sloveniji in tujini moraš poleg zneska nakazila poznati in vpisati:

  • Ime in priimek prijatelja oz. naziv podjetja, ki mu nakazuješ denar.
  • IBAN številko (številka računa) prijatelja oz. podjetja.

Vsa ostala vnosna polja niso obvezna in jih lahko pustiš tudi prazna.

Preveri, razvrsti in analiziraj svoje stroške v mBills

Če si analitik po duši in želiš dober pregled nad svojimi evri, potem najbrž dobro poznaš analitiko transakcij v mBills. Sedaj smo jo nadgradili z nazornim pregledom vseh plačil, ki se ti izpišejo za vsako posamezno kategorijo. Z dotikom zaslona na ikono kategorije pa lahko slednje tudi poljubno spreminjaš. Če torej poravnaš račun v restavraciji, pri čemer je šlo za poslovno kosilo, ga lahko sedaj sam prestaviš med službene stroške. Sedaj v svojih  rokah držiš skicirko svoje nakupne analitike. Bolj kot jo boš izpopolnil, pravilnejšo sliko bo kazala in bolj ti bo v pomoč pri sprejemanju dobrih nakupnih odločitev.

Več o mBills si lahko prebereš tukaj. Več aktualnih novic, nagradnih iger in drugih uporabnih vsebin najdeš na našem Instagramu in Facebooku – sledi nam!

Posodobi mBills aplikacijo in preizkusi novosti, ki ti jih sedaj omogoča!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB