3 ideje za mBills enodnevni izlet

25/01/2020

Pozimi, ko so dnevi krajši, vreme pa včasih ni najlepše, je še toliko bolj pomembno, da izkoristimo sončne dni in jih preživimo nekje na prostem. Na enodnevnih izletih se družimo s svojimi prijatelji ali družino in ustvarimo nove skupne trenutke, ki jih obujamo še dolgo. mBills denarnica ti pomaga, da takšne trenutke še bolje izkoristiš s tem, ko plačuješ hitro in enostavno. V Sloveniji lahko veliko svoji plačil opraviš z mBills denarnico, na vseh pobegih v tujino pa ti pri plačevanju pomaga kartica mBills Mastercard®. V blogu ti predlagamo tri ideje za enodnevne izlete. Nekatere predloge lahko preizkusiš že ta vikend.

1. Obišči pustni karneval

Konec februarja bomo zimo pregnali s pustnimi maskami, v Sloveniji pa v tem času tradicionalno potekajo številni pustni karnevali. Eden najbolj znanih je zagotovo karneval na Ptuju, kjer ulice zavzamejo kurenti, dolgo tradicijo pa ima tudi pustna povorka v Cerknici, kjer si lahko ogledaš ogromne pustne maske. Obisk karnevala je zagotovo odličen enodnevni izlet, saj so ulice polne pustnih mask, posladkaš pa se tudi s krofi.

Veselo pa ni samo le pri nas. Eno najbolj znanih pustnih rajanj je zagotovo pustni karneval v Benetkah. Glavno dogajanje se odvija kar na beneških ulicah in trgih. Med sprehodom po mestnih ulicah lahko opazuješ tipične beneške pustne maske. Če si že dolgo želiš, da bi obiskal karneval v Benetkah, vendar se nekako še nisi odločil za pot, smo v MBILLS pripravili novo nagradno igro. V njej lahko z malo sreče poleg 500€ v mBills denarnico osvojiš tudi enodnevni izlet v Benetke za dve osebi. Sodeluj v naši nagradni igri, tukaj in osvoji enodnevni izlet v Benetke za dve osebi. Denarno nagrado pa porabiš tako, da v Benetkah plačuješ s kartico mBills Mastercard. Kartico upravljaš na svojem telefonu in s tem poskrbiš še za dodatno varnost pred morebitnimi zlorabami. Več o dodatni varnosti si lahko prebereš v našem prejšnjem blogu.

2. Enodnevni izlet v Istro

Že nestrpno pričakuješ tople poletne dni in uživanje ob morju? Odpravi se na enodnevni izlet v Istro, kjer te čakajo višje temperature in svež morski zrak. Istra ponuja kar nekaj obmorskih mest, ki tudi v zimskih mesecih ponujajo odlično kulinariko, sprehode ob morju ali razvajanje v notranjih bazenih.

Obiščeš lahko Umag, Novigrad, Poreč ali nešteto drugih manjših mest in vasic. Mogoče pa prav na tem izletu najdeš svojo poletno destinacijo za dopust. V eni izmed obmorskih gostilnic si privošči kosilo z morsko hrano, ki jo lahko plačaš s kartico mBills Mastercard. Pri plačilu ti mBills ne zaračunava dodatnih provizij na menjavo valute. Ne pozabi, pri dvigu na bankomatu ti priporočamo, da izbereš dvig brez konverzije. O tem smo že pisali v našem blogu, kjer smo ti zaupali tri nasvete za brezskrben dopust z mobilno denarnico mBills. Dobro je tudi vedeti, da nekateri bankomati na Hrvaškem (denimo Euronet) zaračunavajo precej visoke provizije za dvig gotovine, tako da bodi pozoren na zneske stroškov in provizij, preden potrdiš dvig.

3. Mini izlet

Za sprostitev in druženje pa ni vedno treba, da so tvoji izleti celodnevni. Na mini izlet se lahko odpraviš samo za uro ali dve. Odpraviš se lahko na Šmarno goro, kjer si na vrhu privoščiš tradicionalne sladke miške in čaj. Za obisk Šmarne gore ne potrebuješ svoje prave denarnice, temveč je dovolj že mobilna denarnica mBills na tvojem telefonu. Z njim lahko poleg fotografiranja čudovitega razgleda na Ljubljano, plačaš tudi čaj in prigrizke.

Samo za nekaj ur lahko pobegneš tudi na Bled. Sprehod okoli jezera zaključiš v Kavarni Park, kjer si privoščiš blejsko kremno rezino. Plačaš jo seveda s svojim telefonom, z mBills. Nenazadnje pa lahko z mobilno denarnico mBills poravnaš tudi strošek goriva na vseh bencinskih servisih Petrol ali pa brezplačno dvigneš gotovino, če bi jo na izletu slučajno potreboval. Denarnica je tako povsem odveč. Le mobilnega telefona ne pozabi napolniti.

Upamo, da ti je kakšna ideja všeč in je na tvojem seznamu za naslednji izlet. V MBILLS si želimo, da vsak dan izkoristiš za ustvarjanje najlepših trenutkov, pri tem pa ti kjerkoli in kadarkoli lahko pomaga uporaba mobilne denarnice mBills in kartice mBills Mastercard. In ne pozabi, za uporabo mobilne denarnice in kartice mBills Mastercard si lahko nagrajen s 500 € in izletom v Benetke ali kuponom za Kavo na poti. Prijavi se na nagradno igro!

Uživaj v druženju in ustvarjaj trenutke, kamor koli se odpraviš.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB