7 predlogov, kam na gurmansko doživetje z mobilno denarnico

12/05/2018

Se ti mudi živeti? Vsake toliko se je vendarle potrebno ustaviti in zadihati, da lahko ponovno ujameš hiter tempo vsakdanjika. Prosti čas lahko izkoristiš za razvajanje svojih brbončic in si tako nabereš novih moči za vsakodnevne izzive.

Vzemi si torej trenutek zase, svoje najbližje in dobro hrano. Da ga boš lahko kar najbolje izkoristil, ti predlagamo, da se znebiš vseh nepotrebnih skrbi, tudi tistih, ki jih prinaša plačevanje. Predlagamo ti 7 lokalov in restavracij, kjer lahko plačaš z mobilnim telefonom in se ti tako ni potrebno ukvarjati z denarjem, računi in zmedo v denarnici.

Telefon je vendarle naš spremljevalec številka ena in temu so se začeli prilagajati tudi gostinci. Prideš, poješ, plačaš z mBills.

1. KAVARNA ROG

Vemo, da si zaposlen in poln idej, ampak le-te se najbolje razvijejo takrat, ko najmanj pričakuješ. Celo mnogi uspešni podjetniki prisegajo na jutranjo rutino, ki poveča njihovo produktivnost. Predlagamo, da poskusiš okusen zajtrk v Kavarni Rog na Petkovškovem nabrežju, ki je bila večkrat nagrajena za zanimiv interier in inovativen meni.

Ko se boš naslednjič sprehajal po centru Ljubljane, ne pozabi obiskati te lokacije, ki te bo zagotovo navdahnila, obenem pa boš tudi užival v slastnem obroku.

2. LARS & SVEN

Poleg zajtrkov so trenutno trend tudi burgerji. Na sto in en način.

Tudi tebi kdaj po napornem delavniku, recimo v petek popolne, prija mrzlo pivo in dober burger? V Lars & Sven si lahko privoščiš poseben burger – s črno bombetko in dodatkom aktivnega črnega oglja. In to tudi v primeru, če je telefon z aplikacijo mBills edino, kar imaš s seboj.

Veš, da je vsaka njihova bombetka izdelana ročno? Meso in zelenjava pa sta lokalna, kar skrajša transport in s tem zmanjša tudi količino izpušnih plinov.

3. PIZZERIA VERACE

Pica je ena od večnih klasik kulinarike. Priporočamo, da se odločiš za tradicionalno italijansko. Pizzeria Verace v Slovenijo, natančneje v Ljubljano in Maribor, prinaša avtentičen okus Neaplja.

Napolitanska pica, kot ji pravijo, ima zaradi posebne priprave kvasa, izredno lahko prebavljivo testo in se peče največ 90 sekund.

4. GOSTILNA ČAD

Mestni kaos je sicer lahko del tvojega vsakdana, a lepo je vedeti, da le streljaj stran iz centra Ljubljane ob parku Tivoli najdeš zeleno oazo s pravo balkansko dušo.

Predstavljaj si – sončen dan, aktiven družinski sprehod po Tivoliju, tebe pa premami vonj žara, senca drevesnih krošenj in ogromen krožnik specialitet srbske kuhinje na mizi Gostilne Čad.

Poleg obilne in okusne pojedine lahko zraven pričakuješ še skrbno izbrano vino.

5. RESTAVRACIJA STRELEC

Proslavljaš posebno priložnost? Svojo boljšo polovico, sorodnike ali prijatelje povabi na kulinarično doživetje na Ljubljanski grad. Restavracija Strelec ti poleg dobre hrane in ambienta ponuja tudi odličen razgled na mesto.

Ne pozabi pa, da je termin dobro rezervirati, saj so kapacitete hitro zasedene, sploh v teh prijetnih pomladnih dneh.

6. ZAŽIV VEGAN BISTRO

Za tiste, ki si želijo veganskega obroka, je odlična izbira Zaživ Vegan Bistro. Najdeš ga v centru Ljubljane, ponuja pa hitro hrano pripravljeno na zdrav način. Okusiš lahko ekološke veganske jedi, zavitke in božanske sladice. V ponudbi imajo tudi brezglutensko prehrano.

A četudi nisi vegan, se bo na meniju zate našlo kaj, kar te bo prepričalo.

7. DVOR JEZERŠEK

Če te daje potovalna mrzlica, a nimaš možnosti za daljši oddih, smo prepričani, da obstajajo kotički Slovenije, ki jih še nisi obiskal.

Si torej želiš okusiti Slovenijo? Odpravi se v okolico Kamniško-Savinjskih Alp, potem pa se okrepčaj še na Dvoru Jezeršek, ki se nahaja v bližini. Pri Jezerškovih boš doživel pravo slovensko kuhinjo v idiličnem okolju.

SLOVENSKI GOSTINCI IN MOBILNO PLAČEVANJE

Zanimiv in pester nabor, kajne?

Slovenski gostinski ponudniki se v kulinariki res lahko kosajo s tujino. Svetovnim trendom pa sledijo tudi z inovativnim poslovanjem. Trajnostna usmeritev, sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in uveljavitev najsodobnejših načinov plačila, v našem primeru z mobilno denarnico mBills.

Gre namreč za rešitev, ki ustvarja novo plačilno realnost in v tvoje življenje vnaša praktičnost in enostavnost. Cilj mobilne denarnice je, da lahko gotovino in kartice pustiš doma ter vrhunski dan preživiš brez skrbi, samo s telefonom.

● Okusen obrok si privoščiš z nekaj dotiki zaslona.

Ni ti več potrebno segati po denarnici in iskati gotovine. V mBills aplikaciji preprosto izbereš funkcijo “Slikaj in plačaj” – slikaš QR kodo na računu, potrdiš plačilo in potrdilo na zaslonu telefona pokažeš natakarju. Restavracija pa v trenutku dobi nakazan točen znesek, brez napak in preštevanja vrnjene gotovine.

● Denarnico pustiš doma in se odločaš spontano

Res je priročno, ko ti na aktivno druženje ni treba vzeti denarnice, ampak je tvoj telefon povsem dovolj. Če si rad spontan, je plačevanje z mBills odličen dodatek k tvojemu vsakdanjiku. S telefonom lahko namreč plačuješ v praktično vseh situacijah, v katerih se znajdeš.

● Ti plačaš, ostali ti vrnejo v sekundi

Skupna kosila, večerje in posedanje v dobri družbi v lokalih so situacije, v katerih ponavadi nekdo plača za vse. Če boš to storill z mBills, ti bodo ostali v nekaj sekundah vrnili svoj delež. Priročno, kajne?

Najboljše pri vsem pa je – da je to le majhen nabor lokalov in restavracij, ki so se odločile prihodnost plačevanja ponuditi že danes. Z mBills lahko namreč plačuješ že na več kot 1000 lokacijah po celi Sloveniji. Poišči svojo najljubšo na spodnjem zemljevidu.

Pa dober tek!

Petrol Pay nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB