Kako študentje premikajo meje na področju plačevanja

27/04/2018

Telefon v žep in gremo na Škisovo!

Mobilni telefon je namreč edino, kar bodo študentje potrebovali za odklop na največjem študentskem dogodku na prostem, na Škisovi tržnici. Poleg odlične glasbe in družbe seveda.

MBILLS je namreč skupaj s Petrolom za ta dogodek popolnoma digitaliziral plačevanje – tako nakup in prikaz vstopnic na vhodu kot tudi plačevanje hrane in pijače na prizorišču. Oboje bo možno opraviti z mBills mobilno denarnico.

V Sloveniji in širše je to prvi primer inovativega mobilnega plačevanja vstopnic za množični dogodek na tak način. Ne zveni slabo, kajne?

Organizatorji Škisove tržnice so sodelovanje sprejeli odprtih rok in študentom letos ponudili nekaj novega, kar jim je pisano na kožo.

Kako pa na to idejo gledajo študentje? Navdušeni so. Plačevanje z mBills jim omogoča boljši nadzor nad porabo denarja, praktičnost in čiste račune s prijatelji, na Škisovi tržnici pa brezskrbno uživanje v glasbi in dobri družbi.

Jutro po Škisovi tržnici brez glavobola zaradi minusa na računu

Rdeče številke na računih študentom niso tuje. Kakšen požirek preveč na dogodkih hitro povzroči slabo voljo naslednje jutro – ne le zaradi glavobola, ampak tudi zaradi nizkega zneska na bančnem računu. Uporaba mobilne denarnice zagotovo pripomore k bolj nadzorovani in racionalni porabi denarja.

Študent si vanjo naloži toliko sredstev, kot jih želi porabiti, in nič več. Naslednje jutro pa ni nobenih finančnih presenečenj, saj je svojo porabo že vnaprej omejil.

Saj vsi vemo, kako je na tovrstnih dogodkih. Če s sabo vzameš gotovino, se za vsak slučaj še malce bolj založiš in na koncu porabiš vse, kar imaš. Če si za plačevanje izbereš kartico, te tudi ta odločitev hitro lahko udari po prihrankih. V evforiji dobre zabave pač hitro zapraviš preveč.

S tem, ko se bodo obiskovalci na Škisovo tržnico odpravili z omejenimi sredstvi v mBills denarnici, jih naslednji dan glava zagotovo ne bo bolela zaradi primankljaja na računu. Prihranki bodo namreč nedotaknjeni ostali na njihovih bančnih računih. Poleg tega bodo imeli pregled vseh plačil na telefonu in zato vedno s seboj.

Konec iskanja drobiža za nakup hladnega piva

Škisova tržnica je idealen primer prizorišča, kjer je zaradi velike množice obiskovalcev poenostavitev plačevanja še posebej dobrodošla.

Vse, kar je tam pomembno, je namreč sproščeno druženje. To, da ni potrebno skrbeti, ali imaš denarnico še v žepu ali torbici, ampak plačuješ kar s telefonom, je zato res veliko olajšanje.

S telefonom je tako možno plačati hladno pivo zase in za prijatelja, posneti fotografijo ali dve ter tako ustvariti nepozabne spomine in jih objaviti na družbena omrežja, na zemljevidu najti pot domov in priklicati družbo, če se v množici porazgubi. Vse z eno napravo.

Tudi na možnost preobremenjenosti mobilnega omrežja se ni pozabilo. Jasno je, da je zaradi množice lahko delovanje mobilnih naprav moteno. A dva mobilna operaterja od treh sta že potrdila zadostne dodatne kapacitete, da do motenj ne bo prihajalo.

Nič več neporavnanih dolgov prijateljem

Študenti sami so poudarili, kako nepraktično je lahko plačevanje z gotovino ali karticami. Predvsem zato, ker se veliko njihovih plačil dogaja ob druženju s prijatelji.

Skupna kosila, pijače, zabavni in kulturni dogodki, potovanja in izleti ter morda še skupno nakupovanje. V tovrstnih situacijah je ponavadi eden tisti, ki plača za vse, ostali pa mu nato vrnejo svoj delež. Tako naj bi to potekalo.

A pogosto ne. Marsikdo neuspešno išče gotovino ali zbira drobiž, v bližini ne najde nobenega bankomata ali pa se obljuba za vračilo denarja izgubi nekje na zaprašenih mestih spomina. Nič kaj prijetno.

Prihajajoča Škisova tržnica je eden od primerov družabnih dogodkov, na katerih se takšna situacija lahko pripeti. Zato bo mBills študentom prišel še kako prav – svoj delež bodo prijateljem lahko vrnili z le nekaj dotiki zaslona. Seveda pa jim bo mobilna denarnica pomagala reševati podobne težave tudi v marsikateri situaciji v prihodnje.

Do vstopnice kar s slikanjem QR kode

Predstavljaj si: hodiš po mestu in vidiš plakat za noro dober dogodek, ki bi se ga z veseljem udeležil. Vse, kar moraš storiti, da je vstopnica tvoja, je, da slikaš QR kodo in potrdiš nakup.

Bolj preprosto ne gre. Ravno na tak način lahko vstopnice letos kupijo študentje, ki so se odločili obiskati Škisovo tržnico. QR kodo lahko namreč najdejo na letakih, na spletu, družbenih omrežjih, na Petrolovih prodajnih mestih in še bi lahko naštevali.

Poleg tega pa bo študentom, ki bodo vstopnico za Škisovo tržnico kupili v predprodaji z mBills, Petrol povrnil stroške v vrednosti predprodajne cene vstopnice – 3 evre. Tako je, brezplačna vstopnica za super žur. Če pa bodo na dogodku na mBills vplačali še 10 evrov gotovine, bodo v dobrem imeli še pijačo po izbiri.

Očitno se nam obeta nova doba plačevanja tudi na množičnih dogodkih. Tega pa se nedvomno veselimo prav vsi!

Plačevanje s telefonom kot nalašč za študente

Nove tehnologije so kot nalašč za študente, ki iščejo preproste načine, s katerimi si lahko olajšajo opravila in situacije. Škisova tržnica je sicer enkratni dogodek, mBills izkušnja pa ni le zabava za eno noč, ampak mnogo več.

Omogoča namreč plačevanje v praktično vseh situacijah, v katerih se posameznik znajde. Vse od nakupovanja v trgovinah in na bencinskih servisih, v restavracijah in na smučiščih pa do plačevanja na spletu, v mobilnih aplikacijah in na avtomatih. Pa seveda tudi poravnavo mesečnih stroškov in dolgov prijateljem.

Prav Škisova tržnica pa je lahko za študente dobra priložnost, da preizkusijo plačevanje s telefonom in ga vzamejo za svojega tudi v vsakdanjem življenju.

Bi ga za svojega vzel tudi ti? Prenesi si mBills aplikacijo iz Google Play ali App Store.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB