3 načini, kako napolniš mobilno denarnico mBills

03/04/2020

Da lahko uporabljaš vse prednosti mobilne denarnice, jo moraš najprej napolniti. V nadaljevanju bloga ti zato predstavimo vse možne načine polnjenja mobilne denarnice mBills. Med različnimi načini polnjenja lahko izbiraš na domačem zaslonu mobilne denarnice, in sicer s pritiskom na znak + ob svojem stanju. Vsakič, ko želiš napolniti mBills denarnico, zgolj tapni na + in izberi način polnjenja, ki ti najbolj ustreza.

Prvi način: polnjenje mBills denarnice z bančnega računa

Prvi način, ki ti omogoča, da svojo mobilno denarnico napolniš od doma, je polnjenje mBills denarnice z bančnega računa. To pomeni, da svoj bančni račun povežeš z mBills denarnico in svoja sredstva tako preneseš v mBills.

Osebni račun z mBills povežeš tako, da v zavihku »Polni z bančnega računa« izbereš »Moj TRR račun«, vpišeš svojo številko svojega bančnega računa, izbereš željeni znesek polnitve in potrdiš. Na domač zaslon boš prejel obvestilo o točnem datumu in uri, ko bo denar nakazan v mBills denarnico. Datum in ura nakazila sta sicer odvisna od bančnega plačilnega prometa, največkrat pa se sredstva prenesejo v približno dveh delovnih dneh. Za polnjenje z bančnega računa ti mBills ne zaračunava provizij, lahko pa ti provizijo za direktno bremenitev zaračuna tvoja banka.

Zate pa imamo tudi mini mBills nasvet, s pomočjo katerega se lahko izogneš skrbi o tem, ali je tvoja mBills denarnica zares napolnjena. V zavihku »Polni z bančnega računa« lahko namreč izbereš opcijo »Mesečno polnjenje«, s katero povežeš mobilno denarnico in svoj bančni račun, nato vpišeš željen znesek polnitve in nastaviš dan v mesecu, ko se polnitev samodejno izvede. Če si izbereš 5. dan v mesecu, boš tako vsak peti dan v mesecu prejel denar v mBills. Enostavno, kajne?

Drugi način: polnjenje mBills denarnice z UPN nalogom

V zavihku »Polni z bančnega računa« najdeš tudi možnost polnjenja z UPN nalogom. Univerzalni plačilni nalog oziroma krajše UPN je standardiziran obrazec, namenjen prenosu sredstev. Izpolniš ga lahko v svoji spletni banki ali v bančnih oziroma poštnih poslovalnicah.

Če se odločiš za polnitev z UPN nalogom, je pomembno, da so podatki, ki jih vpišeš v nalog, enaki podatkom, ki jih najdeš v mBills denarnici pod možnostjo »UPN nalog«. Še posebej bodi pozoren pri vpisu reference. Pravilnost podatkov je zelo pomembna, saj bo denar le na tak način lahko hitro in pravilno usmerjen.

Čas polnitve je tudi pri tej opciji odvisen od bančnega plačilnega prometa, najkasneje pa bo denar v tvoji mobilni denarnici naslednji delovni dan. mBills ti za polnitev ne zaračunava nobene provizije, lahko pa ti provizijo za plačilo UPN naloga zaračuna banka oziroma pošta.

Mobilna denarnica mBills omogoča številne funkcionalnosti

Tretji način: polnjenje mBills denarnice na Petrolu

Svojo mobilno denarnico lahko napolniš tudi na vseh Petrolovih prodajnih mestih. Denar je v mobilno denarnico nakazan takoj. Polnjenje mBills denarnice na Petrolu poteka z vplačilom gotovine. Prodajalcu na blagajni izročiš gotovino ter pokažeš črtno kodo v mBills. S prikazom črtne kode lahko gotovino na Petrolu tudi izplačaš. Vse omejitve pri vplačilu in izplačilu pa si lahko prebereš tukaj.

Svojo mobilno denarnico lahko varno in brez skrbi napolniš tudi v času samoizolacije in z njo plačuješ svoje položnice ali opravljaš nakupe na spletu s kartico mBills Mastercard. Stanje v mBills denarnici je namreč enako stanju na kartici mBills Mastercard. Informacije o tem, kaj vse lahko plačaš s kartico mBills Mastercard in kako jo upravljaš, pa smo zbrali v enem izmed zadnjih blogov, ki si ga lahko prebereš tukaj.

Na kakšen način pa ti najraje polniš mBills?

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB