Z mBills lahko ostaneš doma brez skrbi

17/03/2020

Branje knjig, gledanje najljubših filmov, igranje družabnih iger, delo od doma ali urejanje domačega vrta so samo nekatere od aktivnosti, ki se jih v obdobju virusa, ko moramo ostati doma, poslužujemo vsi, da zaščitimo svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas. Petrol Pay spodbuja akcijo #ostanidoma, zato bomo poskrbeli, da bodo tudi v času samoizolacije tvoje finance ostale urejene. V blogu si preberi nasvete, kaj lahko s storitvam mBills urediš od doma, med drugim tudi, kako lahko plačuješ položnice brez provizij ali kaj storiš, ko ti zmanjka idej za kosilo.

#1 mBills denarnico lahko napolniš tudi doma

Mobilno denarnico mBills lahko napolniš na več načinov, zato za polnitev mBills ni nujno potreben obisk Petrol prodajnih mest. mBills lahko namreč enostavno napolniš kar s svojega bančnega računa, s kreditno kartico ali z UPN nalogom. V mBills aplikaciji se dotakni znaka + ob prikazu stanja, izberi možnost »Polni z bančnega računa«, in »Moj TRR račun«, nato pa poveži svoj bančni račun ter dodaj želeni znesek polnjenja. Povezava z bančnim računom je potrebna samo prvič, ob vseh naslednjih polnitvah pa lahko vpišeš samo še željeni znesek. mBills denarnica se polni glede na bančne urnike, mBills pa ti pove, kdaj lahko pričakuješ, da bo denar nakazan v mobilni denarnici. Mobilno denarnico lahko napolniš tudi s kreditno kartico. Dotakni se znaka +, izberi možnost »Polni s kreditno kartico« in poveži svojo kartico z mBills. Tudi pri tej možnosti je povezava potrebna samo prvič. Polnitev bo v mBills denarnici vidna takoj, ne glede na bančne urnike. Tretja izmed možnosti je polnitev z UPN nalogom. To pomeni, da v svoji spletni ali mobilni banki izpolniš UPN obrazec in na tak način napolniš mBills. Informacije o polnjenju najdeš tudi med našimi pogostimi vprašanji.

Kako pravilno polniš z bančnega računa? Oglej si v videu.

Kako pravilno polniš z UPN nalogom?

Pri polnjenu mobilne denarnice z UPN obrazcem je pomembno, da slednjega pravilno izpolniš, saj bodo samo na ta način sredstva pravilno nakazana. Preden se lotiš izpolnjevanja UPN obrazca ti svetujemo, da v mBills denarnici zopet tapneš na znak + ob stanju, izbereš »Polni z bančnega računa« in nato »UPN nalog«. V tem prikazu se nahajajo vsi ključni podatki za pravilno izpolnjevanje UPN obrazca v tvoji spletni ali mobilni banki. Najenostavnejša možnost je, da jih samo prepišeš, posebaj pomembno je, da pravilno vneseš referenco prejemnika. Če pa ti sredstva v mBills nakazuje druga oseba, je predvsem pomembno, da ta pravilno izpolni podatke o namenu plačila in referenci prejemnika. Nakazilo bo v mBills denarnici vidno z zamikom, ki je skladen z bančnim plačilnim prometom. To je lahko še isti, najkasneje pa naslednji delovni dan (odvisno od ure nakazila, praznikov, vikendov ipd.).

#2 Plačuj položnice brez provizij in obiska poslovalnic

mBills ti omogoča, da lahko vse svoje mesečne obveznosti poravnaš brez obiska bančnih ali poštnih poslovalnic. Plačevanje mesečnih obveznosti je popolnoma brezplačno in na voljo kadarkoli v dnevu. Obveznosti lahko poravnaš na tri različne načine – s slikanjem QR kode na položnici, s prijavo na e-račune ali z ročnim vnosom podatkov.

Če si položnico prejel v fizični obliki in je na njej natisnjena QR koda jo plačaš tako, da z mBills denarnico slikaš QR kodo na položnici in potrdiš plačilo. Če pa položnica ne vsebuje QR kode, pa lahko vse podatke z dokumenta tudi prepišeš, in sicer v možnost »Ročni vnos – UPN nalog«, ki jo najdeš, če tapneš na gumb €. Ta način ti omogoča, da plačaš prav vse račune, tudi tiste iz tujine, pri tem pa ti tvoja mBills denarnica ne bo obračunala provizij in dodatnih stroškov. Najenostavnejši način plačevanja mesečnih obveznosti pa so e-računi. V mobilni denarnici mBills se lahko prijaviš na prejem e-računov različnih podjetij. S prijavo si omogočiš, da račune vsak mesec prejmeš v mBills denarnico in jih plačaš z enim dotikom zaslona. Ob vsakem prejemu e-računa te mBills o tem seveda obvesti z brezplačnim potisnim sporočilom. Ker vse obveznosti pri temu načinu urejaš izključno elektronsko, poskrbiš za manjšo porabo papirja, hkrati pa imaš v mBills analitiki jasen pregled nad vsemi stroški – tako stanovanjski, kot tudi nad stroški transporta, živil, restavracij… Ne glede na izbrani način plačila mesečnih obveznosti, lahko v vsakem primeru prejmeš tudi potrdilo o plačilu. Za izbrano transakcijo lahko na treh pikah v zgornjem desnem kotu zaslona izbereš »Pošlji potrdilo«. Potrdilo o plačilu je v trenutku poslano na tvoj elektronski naslov, ti pa ga lahko posreduješ izbranemu naslovniku.

Plačevanje polonic brez provizije in od doma

#3 Kosilo naroči na e-hrani

Ti je zmanjkalo idej, kaj vse lahko pripraviš za kosilo? Si želiš svoje najljubše jedi iz restavracije? Kljub temu, da je pomembno ostati doma, lahko do svoje najljubše jedi še vedno prideš z naročilom v mobilni aplikaciji e-hrana. E-hrana namreč omogoča dostavo hrane na dom iz različnih restavracij po vsej Sloveniji. Ko zaključiš naročilo, za način plačila izberi mBills in slikaj QR kodo oziroma pritisni na ikono mBills. S tem se ti odpre mobilna denarnica mBills, kjer potrdiš plačilo. Tudi ponudniki na e-hrani upoštevajo vse varnostne ukrepe, zato so poskrbeli za brezkontaktni postopek prevzema hrane. Kako poteka prevzem naročila brez kontakta z dostavljavcem si lahko ogledaš tukaj. Kljub temu, da ne moreš obiskati najljubše restavracije, si lahko tako doma privoščiš odlično kosilo ali večerjo.

#4 Spletno nakupovanje s kartico mBills Mastercard®

Zagotovo si že v preteklosti že opravil kakšen spletni nakup in potem vsak dan vznemirjeno pričakoval svoj paket, ki ti je ob dostavi polepšal dan. Polepšaj si dneve z nakupom nove knjige ali s plačilom naročnine za Netflix. Ali pa napolni spletno košarico z živili in naroči dostavo na dom. Tako boš sebi, staršem ali morda starim staršem prihranil tvegano pot v trgovino. Je morda eno od opravil, ki je že dolgo na tvojem “to-do” seznamu, da si izdelaš fotoknjigo lanskih počitnic? Vse to lahko poravnaš s kartico mBills Mastercard, s katero lahko plačuješ povsod tam, kjer ponujajo plačevanje s karticami blagovne znamke Mastercard. Plačevanje s kartico je popolnoma varno, kljub temu pa lahko za dodatno varnost poskrbiš tudi sam.

#5 Izkoristi številne priložnosti in se udeleži spletnih tečajev, webinarjev sam ali z otroki

Če dolge dneve preživljaš doma, je to lahko tudi odlična priložnost, da izpopolniš svoje znanje s področij, ki te še posebej zanimajo in lahko bistveno vplivajo na tvojo kariero, ali pa zanimivo utrjevanje znanja od doma omogočiš svojim najmlajšim. Izobraževalne ustanove so namreč v veliki meri odprle svoje spletne učilnice, šolanje od doma pa bo mnogo zabavnejše z delavnicami in gradivi na spletnih straneh Učim se, E-knjige Junior, Lilibi, Radovednih pet, Irokus ter Znam za več. Ne samo, da se bodo otroci učili, tudi starši bodo ob ustrezni zaposlitvi svojih najmlajših lažje opravili nujna dela od doma. Tudi nekateri ponudniki tečajev za odrasle so pokazali solidarno plat in nudijo številne ugodnosti. Če izvajalci tečajev to možnost omogočajo, lahko sicer tudi za plačilo tečajev poskrbi mobilna denarnica mBills.

Ker želimo tudi v Petrol Pay čim bolj pomagati smo se priključili projektu Digitalna solidarnost, kjer so zbrane vse ugodnosti in rešitve za lažje vsakodnevno življenje v času krize. Želimo si, da je mBills denarnica v trenutkih, ko je pomembno ostati doma, tvoj prijatelj, ki ti pomaga, da brez stroškov opraviš vsa potrebna plačila brez da bi zato moral prestopiti prag svojega doma.

#ostanidoma z mBills!

Petrol Pay nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB