Plačaj položnice doma. Brez provizije.

20/03/2020

Si želiš pregleda nad svojimi izdatki, hkrati pa nočeš porabiti veliko časa za urejanje položnic? Verjemi, nisi edini. Zato ti svetujemo, da si urediš plačevanje računov na način, ki bo zate najlažji, najhitrejši in najbolj ugoden. mBills denarnica ti omogoča, da mesečne položnice s svojim telefonom plačaš kar z domačega naslonjača, popolnoma brez provizij. Glede na trenutno situacijo je zelo pomembno, da ostaneš doma in s tem poskrbiš za svoje zdravje. Položnice lahko plačaš na tri različne načine in sicer s slikanjem QR kode na položnici, z ročnim vpisom podatkov v mBills ali s prijavo na e-račune. V blogu preberi, kako imaš lahko vse mesečne obveznosti poravnane brez obiska bančnih ali poštnih poslovalnic – precej bolj priročno, kajne?

Kaj je e-račun in kako ga plačaš z mBills denarnico?

Položnice v elektronski obliki se imenujejo elektronski računi oziroma krajše e-računi. Le-te lahko prejmeš na svoj telefon, v mobilno denarnico mBills. Plačevanje e-računov je hitro in enostavno. Podjetje ti pošlje e-račun neposredno v mBills, ki te obvesti o prejemu računa z brezplačnim potisnim obvestilom. Pregledaš vsebino računa in potrdiš plačilo. Tako samo z dvema dotikoma zaslona plačaš svoje e-račune. Vsakič, ko boš prejel e-račun v mBills te bo ta čakal med čakajočimi transakcijami v zavihku »Transakcije«.

Kako se naročim na e-račun?

V zavihku »Nastavitve« izberi »Prijava na e-račune« in možnost »Dodaj e-račun«. Izberi podjetje in vnesi ustrezne podatke. Pri izpolnjevanju referenčne številke si lahko pomagaš s prikazom in pojasnilom, za katero številko na tvojem zadnjem računu gre. Za prikaz navodil se dotakni modrega vprašaja.

Če pa si mesečno položnico že prejel v svoj poštni nabiralnik in je podjetje eno tistih, ki omogoča plačilo e-računov v mBills pa preprosto položnico plačaj s funkcijo »Slikaj in plačaj« in aplikacija ti bo samodejno ponudila možnost prijave. Tvoja naloga je, da prijavo samo potrdiš.

Katera podjetja pošiljajo e-račune?

V mBills e-račune pošiljajo podjetja iz vseh panog in regij – podjetja s področja energetike in telekomunikacij, vrtci, osnovne šole, gimnazije, glasbene šole, dijaški in študentski domovi, zavarovalnice, knjižnice, kulturni domovi, upravniki in še bi lahko naštevali.
Vsa podjetja si lahko ogledaš na zemljevidu tukaj in poiščeš, ali so že vključena podjetja, katerih položnice plačuješ ti.

Plačevanje polonic brez provizije in od doma

Kako plačam račun s slikanjem QR kode?

Skoraj vse položnice vsebujejo QR kodo, ki je med drugim namenjena tudi hitremu plačevanju položnic. Vse položnice, ki jih prejmeš v svoj poštni nabiralnik in vsebujejo QR kodo lahko enostavno plačaš tako, da uporabiš funkcijo »Slikaj in plačaj – QR« v mBills denarnici.

  1. Dotakni se gumba »€« in izberi možnost »Slikaj in plačaj – QR«.
  2. Slikaj QR kodo na položnici.
  3. Izberi »Plačaj« in potrdi plačilo.

Kako plačam položnico z ročnim vnosom podatkov?

mBills ti omogoča, da račun, ki ni v obliki UPN naloga ali nima QR kode plačaš tudi z ročnim vnosom. S tem načinom lahko poravnaš vse slovenske ali tuje položnice, popolnoma brez provizij.

  1. Dotakni se gumba »€« in izberi možnost »Ročni vnos – UPN nalog«.
  2. Prepiši podatke iz položnice v mBills denarnico
  3. Potrdi plačilo in plačaj.

Ali lahko prejmem potrdilo o plačilu?

Seveda lahko za vsak plačan račun prejmeš tudi potrdilo o plačilu. Potrdilo prejmeš na svoj elektronski naslov tako, da izbereš željeno transakcijo in na treh pikah v desnem kotu zaslona izbereš »Pošlji potrdilo«. Celotno porabo v mBills denarnici pa si lahko kadarkoli ogledaš v analitiki plačil.

Mobilna denarnica mBills ti omogoča, da so tvoje mesečne obveznosti poravnane hitro, enostavno in ugodno tudi v času samoizolacije. Poleg tega pa lahko mBills med tem časom uporabljaš še za druga plačila. V našem blogu preberi, kako lahko z mBills ostaneš doma brez skrbi.

Plačuj položnice brez provizij!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB