NOVO: Varčevanje je lažje z mBills Šparovčkom

13/11/2020

Ne prelagaj začetka varčevanja na takrat, ko boš dobil naslednjo plačo ali povišico, pač pa začni takoj. Najbolje, da že kar danes. Nova različica mobilne denarnice mBills ti omogoča še več priročnih načinov za enostavno varčevanje denarja. V aplikaciji si lahko namreč ustvariš Šparovček in privarčuješ za svoje cilje.

Moški uživa v pijači, ker je prihranil denar s funkcijo Šparovček

Varčuj v Šparovčku

Prenesi denar v Šparovček, privarčuj in si uredi finance. Začni s ciljem, da bodo tvoji mesečni stroški čim nižji, (kolikor so seveda lahko) in skušaj živeti čim varčneje. Recimo, da službena kosila zamenjaš za kosila, pripravljena doma, premišljeno sestaviš sezname za tedenske nakupe hrane, varčuješ z energijo, spremljaš različne ponudnike storitev in izbereš najugodnejšega ali celo prekličeš nepotrebna članstva in naročnine. Zapraviš torej manj, kot zaslužiš. Če tega pravila ne moreš upoštevati, žal ne boš privarčeval denarja. Privarčujemo namreč le tako, da zapravimo manj denarja, kot ga v enem mescu zaslužimo.

Kje najdeš svoj Šparovček?

V mobilni denarnici mBills odpri zavihek “Marketplace”. Tam si lahko ustvariš svoj Šparovček.

To narediš v nekaj enostavnih korakih, in sicer tako da:

  • Določiš ime Šparovčka.
  • Izbereš sliko, ki te bo motivirala, da privarčuješ denar za cilj, ki si si ga zastavil.
  • Določiš želen znesek in časovni okvir, torej do kdaj želiš ta denar privarčevati.

Po želji in glede na različne cilje si lahko ustvariš tudi do 10 Šparovčkov.

Izberi sebi najbolj ustrezen način varčevanja

V svojem Šparovčku lahko denar varčuješ na več različnih načinov:

  • Enkratno polnjenje Šparovčka

Z enkratnim polnjenjem lahko v Šparovček  kadarkoli dodaš poljuben znesek. Začneš z enim centom, vsak dan pa znesek povečaš za en cent. Na koncu leta boš na tak način privarčeval. Izziva se lahko lotiš tudi v obratni smeri in začneš z najvišjim zneskom – 3,65 , nato pa vsak dan zmanjšaš znesek za en cent. Tako boš januarja v svoj Šparovček prispeval več kot sto evrov, nato se bo znesek vsak mesec zmanjševal. V mesecu decembru boš tako na stran dal le nekaj manj kot pet evrov. Čeprav to ne bodo visoki zneski, se bo v enem letu nabralo dovolj denarja, da si boš lahko privoščil počitnice. Gre za enega najlažjih načinov varčevanja, saj ne zahteva pretiranega odrekanja in praktično skoraj ne občutiš, da varčuješ.

  • Polni svoj Šparovček z drobižem

Svoj Šparovček lahko polniš tudi z drobižem. Z vsakim nakupom, ki ga opraviš z mobilno denarnico mBills, namreč lahko privarčuješ. Preprosto določiš znesek, ki ga želiš z vsakim nakupom privarčevati, pri vsakem plačilu pa se slednji samodejno nakaže v Šparovček. To je lahko tudi le en cent pri vsakem nakupu. Če želiš privarčevati višji znesek, lahko namesto za en cent, znesek pri vsakem nakupu povečaš na 2 €. Temu primeren bo tudi višji končni izkupiček.

  • Mesečno polnjenje

Lahko pa si nastaviš mesečno polnjenje in določiš znesek, ki ga prejmeš v svoj Šparovček na poljuben dan v mesecu. Na primer na dan, ko si z mesečnim polnjenjem v mBills preneseš denar.

Varčevanje za avto z mBills

Nastavi si cilj varčevanja in spremljaj napredek

Premisli, koliko denarja želiš privarčevati in v kolikšnem času. Da boš lažje in hitreje dosegel svoj cilj, je zelo pomembno, da veš, zakaj varčuješ. Morda za potovanje na Kubo, o katerem sanjaš že od najstniških let, za novo kolo ali telefon, morda za odplačilo dolgov, ali pa želiš le presenetiti svojo boljšo polovico  z romantično večerjo … Če si zadaš končni cilj svojega varčevanja, bo tudi motivacija večja in boš lažje vztrajal pri načrtu.

Ko ustvariš svoj Šparovček, si določi tudi svoj “deadline” – v kolikšnem času želiš privarčevati denar. Kako blizu cilja si, boš lahko spremljal tudi v aplikaciji mBills.

Najbolje pri mBills Šparovčku pa je to, da lahko denar le z nekaj kliki prestaviš v svojo mBills denarnico in jo tako napolniš, kot mi mignil . Če si torej varčeval za nakup letalske karte, boš lahko svoje prihranke z nekaj kliki prinesel v mobilno denarnico mBills in s kartico mBills Mastercard plačal karto. Brez čakanja na prenos denarja in brez provizij. Tvoji prihranki ti bodo na voljo takoj in svobodno jih lahko prestavljaš iz mBills v Šparovček ter nazaj. Če se torej znajdeš v situaciji, ko želiš hitro napolniti mBills,se lahko prav v Šparovčku skriva tvoja “Zlata rezerva”.

Varčevanje za romantično večerjo

Varčuj z mBills Šparovčkom!

Petrol Pay nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB