5 trikov, da postaneš mBills strokovnjak

08/05/2020

Spletno nakupovanje s kartico mBills Mastercard®, plačevanje mesečnih položnic, plačilo s telefonom v kavarnah ali trgovinah, nakazilo denarja prijatelju, … To so le nekateri primeri vsakodnevnih opravkov, pri katerih ti lahko pomaga mobilna denarnica mBills. A slednja ti omogoča še nešteto drugih možnosti, ki jih morda še ne poznaš. Da bo tvoje upravljanje s financami in vsakodnevno plačevanje še enostavnejše, si v nadaljevanju preberi podrobnosti o 5 funkcionalnostih, ki se skrivajo v tvoji mBills denarnici in ti bodo še bolj poenostavile življenje.

Trik #1: Plačuj brez vstopa v aplikacijo mBills

Ali veš, da lahko svoje naslednje polnjenje mobilne denarnice na Petrolu ali nakup na prodajnem mestu opraviš tudi brez vstopa v aplikacijo mBills? To storiš tako, da si v nastavitvah na svojem telefonu nastaviš bližnjico (angl. Widget) do aplikacije mBills. Zaradi varnosti na ta način lahko poravnaš zneske do največ 50 €, maksimalno vsoto pa lahko sam določiš v zavihku »Nastavitve«. Naslednjič med bližnjicami samo poiščeš črtno kodo mBills in hitro opraviš svoje plačilo.

Trik #2: Potrdilo o plačilu prejmeš na svoj elektronski naslov

Zagotovo si se že kdaj znašel v situaciji, ko si moral plačati račun in ponudniku izdelka ali storitve nato poslati potrdilo, da je bil izdelek res plačan. Pa veš, kje znotraj tvoje mobilne denarnice se to potrdilo skriva?

Med plačili izberi transkacijo, za katero potrebuješ potrdilo, in tapni na tri pikice v zgornjem desnem kotu. S tem se ti ponudi možnost »Pošlji potrdilo«, če tapneš nanjo, pa se potrdilo v trenutku pošlje na tvoj elektronski naslov. Ko ga prejmeš, seveda lahko z njim poljubno razpolagaš in ga prepošlješ ponudniku.

Trik #3: Podvoji svoja nakazila in prihrani čas

Z uporabo mobilne denarnice mBills lahko pri plačevanju prihraniš tudi čas . Če želiš ponoviti nakazilo, ki si ga enkrat že opravil, lahko to namreč storiš brez ponovnega vnosa podatkov. Zgolj izberi želeno transkacijo in enako kot pri potrdilu o plačilu izberi tapni na tri pike v zgornjem desnem kotu. Tokrat izberi možnost »Podvoji«, kar pomeni, da se ti vsi podatki transakcije, potrebi za nakazilo, samodejno izpolnijo v novem obrazcu. Kljub temu pa lahko kateri koli podatek po želji naknadno spremeniš. S podvajanjem plačil lahko svoj dragoceni čas nameniš stvarem, ki štejejo.

Trik #4: Določi kategorijo transakcije

Analitika plačil ti omogoča, da lahko enostavneje spremljaš svojo porabo v mBills. V njej so plačila namreč razporejena v posamezne kategorije, kot so stanovanjski stroški, transport, restavracije in bari itd. Plačila se v kategorije razporejajo samodejno, vendar njihovo razporeditev lahko poljubno spreminjaš.

To storiš tako, da izbereš želeno transakcijo in se dotakneš ikone v belem krogu nad nazivom prejemnika. V analitiki lahko s pritiskom na ime posamezne kategorije tudi preveriš, katere transakcije so shranjene v izbrano kategorijo. Kategoriziranje plačil ti omogoča natančnejši vpogled v svoje finance, kar ti pomaga pri vsakodnevnem ravnanju z denarjem.

Trik #5: Vstopnice, ki jih kupiš na portalu Moje karte hrani kar v mBills

Da lahko s skeniranjem mBills QR kode opraviš nakup vstopnic  za izbrane dogodke, ti je že dobro znano. Pa si vedel tudi, da se ti bo vstopnica, ki jo z mBills plačaš na portalu Moje karte, samodejno prenesla v mobilno denarnico?

Tako je, večina vstopnic v portalu Moje karte omogoča hrambo v mBills. Ob vstopu na dogodek, vstopiš v mBills, izbereš možnost “Več” in poiščeš kategorijo vstopnice. V njej je shranjen tvoj seznam aktualnih vstopnic, tako da na vhodu na prizorišče le izbereš pravo in njeno črtno kodo predložiš osebju.

V mobilni denarnici mBills je pregled transakcij vedno oddaljen le za dotik zaslona.

V MBILLS se nenehno trudimo, da ti olajšamo vsakodnevno plačevanje. Z zgoraj omenjenimi triki lahko samo še nadgradiš svojo uporabo mBills denarnice, prihranjene trenutke pa porabiš za svoje najljubše aktivnosti – branje knjig, gledanje filmov ali druženje z družino.

Kateri trik bo pa tebi najbolj koristil?

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB