Slovenija, od kod lepote tvoje!

11/06/2021

Pa smo le dočakali lepo vreme in z njim dneve, ko smo lahko zunaj dlje kot samo do osmih, saj nas domov ne preganja tema ali nizke temperature. Pomlad je tukaj in z njo vikendi, za katere lahko rečemo, da so vrženi stran, če jih preživimo doma pred televizijo. Ni lepšega, kot da vikend izkoristiš za raziskovanje naše lepe dežele. A ponavadi se vso planiranje ustavi pri glavnem vprašanju: ‘Ja kam bomo pa šli?’ ‘Nekam, kjer ne bo gneče, da bomo lahko nekaj dobrega pojedli, da bo primerno za otroke in da bodo hkrati lahko uživali tudi starejši.’

Da si ne boš vsak vikend razbijal/-a glave, smo ti pripravili seznam 5 izbranih destinacij, ki so vredne vožnje.

Vsaka daljša vožnja pa se ne začne z ničemer drugim, kot kavico s Petrola, ki jo plačas z mBills. Če nujno potrebuješ gotovino in nikjer v bližini ni bankomata, lahko na Petrolu urediš tudi izplačilo gotovine.

GORIŠKA BRDA

Dobra družba, dobra pijača in dobra hrana, je kot pravijo nekateri smisel našega življenja. Vse to najdeš v Goriških brdih. No, prijatelje moreš pripeljati s sabo, za vse ostalo pa poskrbijo manjši hoteli in drugi ponudniki. Degustacija vina v pravljična pokrajini na poti med Alpami in Jadranom. Ja, prosim!  Destinacija je sicer res primernejša za polnoletne, a v času ko zorijo češnje, bodo tudi najmlajši uživali.

ARBORETUM VOLČJI POTOK

Arboretum Volčji potok je najbolj obiskana botanična ustanova v Sloveniji. Ponuja možnosti dolgih sprehodov, na najbolj prepoznavnih znamenitosti pa je njegov  francoski vrt. Več kot 2 milijona tuliponov in ogromno drugih cvetlic pa je dopolnjeno z najrazličnejšimi razstavami. Tako lahko naletite na dinozavre, ki se jih bodo najmlajši zagotovo zelo razveselili. Kateri vikend tega poletja bo rezerviran za obisk parka?

KRANJSKA GORA

Poleti, ko je v vročem stanovanju že res nevzdržno, je enodnevni pobeg v nekaj stopinj hladnejšo Kranjsko Goro ena izmed boljših rešitev. Izlet je še posebej primeren za športne navdušence. Kranjska Gora in okoliški kraji ponujajo veliko pohodnih poti, vožnjo s poletnimi sanmi, zipline, paintball in druge športno-adrenalinske užitke. Za kaj se boš s svojim prijatelji ali družino odločil/-a ti? V Kranjski Gori se prav tako skriva nekaj lokacij, kjer lahko plačas z mBills.

JELENOV GREBEN

Kam se odpravit na izlet, če želiš uživati v razgledu, se sprostiti v naravi in še kaj dobrega pojesti.  Na Jelenov Greben! Tam te že na vhodu pozdravijo jeleni in košute, ki jih je lahko tudi hraniš. Destinacija je poleg edinstvene izkušnje z živalmi tudi odlična lokacija za kosilo ali kaj sladkega. Domačija se nahaja v bližini samostana Olimje z znamenito najstarejšo lekarno in čokoladnico, ki bosta še dodatno poživila tvoj izlet.

Kam se boš odpravil naslednji vikend?

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB