Spoznaj mBills POS – mlajšega »bratca« mBills denarnice

07/06/2020

Plačevanje s telefonom zagotovo že poznaš, saj ti mobilna denarnica mBills omogoča, da z njim plačuješ na več kot 2000 lokacijah. Z mBills denarnico lahko poravnaš svoj račun v gostinskih lokalih, trgovinah, bencinskih servisih, pekarnah ali na avtomatih. Verjetno pa si se že znašel v situaciji, ko si lahko storitev ali izdelek plačal samo z gotovino. Največkrat se ti je to bržkone zgodilo na mestni tržnici, pri lokalnem ponudniku, frizerju ali v manjši cvetličarni. Prav tem prodajnim mestom je skupno to, da pogosto omogočajo samo plačevanje z gotovino, saj jim provizije pri plačilu s kartico in najem dodatne opreme (POS terminal) ob razmeroma majhnem obsegu poslovanja predstavljajo prevelik strošek.  Za take primere pa ima MBILLS rešitev kar na telefonu. Imenujemo jo mBills POS.

mBills POS omogoča plačevanje z mBills denarnico

Kaj je mBills POS?

mBills POS je mlajši »bratec« mBills denarnice. Gre za mobilno aplikacijo, ki si jo posamezni ponudnik naloži na svoj telefon ali tablični računalnik in z njo sprejema plačila. Za prejem plačila z mBills POS ni treba imeti dodatnih naprav, saj je lahko plačilo v trenutku in kjerkoli opravljeno s pomočjo mobilnega telefona. Telefon se tako priročno spremeni v žepni POS terminal, ki omogoča prejem plačil z mBills. Poleg tega je mBills POS brezplačna aplikacija, brez začetnih stroškov ali naročnin. Uporabnik mBills POS plača provizijo šele ob prejemu plačila in nič prej. Prejemanje plačil z mBills je povsem varno ter kadarkoli in kjerkoli omogoča vpogled v zgodovino plačil. Prednost mBills POS za ponudnika je, da omogoči nakup tudi vsem, ki v tistem trenutku pri sebi nimajo dovolj gotovine ter se razbremeni skrbi z menjalnino, kupcu pa omogoči sodobno plačevanje.

mBills POS vs. mBills denarnica

mBills denarnica je namenjena fizičnim osebam in omogoča plačevanje na prodajnih mestih, plačevanje položnic brez provizije, pregled analitike transakcij, pošiljanje denarja prijateljem, upravljanje kartice mBills Mastercard in še mnogo drugih storitev. Uporabnik mBills denarnice lahko postane vsak posameznik s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki je starejši od 16 let. mBills POS pa je aplikacija namenjena pravnim osebam (podjetjem in samostojnim podjetnikom) ali osebam z dopolnilno dejavnostjo in omogoča sprejemanje plačil za opravljeno storitev ali izdelek.

Kako deluje mBills POS?

Prejem plačila je hiter in enostaven. V mBills POS je treba zgolj vpisati znesek nakupa oz. storitve, nato pa se na zaslonu telefona prikaže mBills QR koda, ki jo stranka s svojo mBills denarnico slika in potrdi plačilo. Nakazilo je opravljeno v trenutku, o prejemu denarja pa si obveščen z obvestilom. Več o plačevanju s slikanjem QR kode si lahko prebereš tukaj.

Kako začneš prejemati plačila z mBills POS?

Če si uporabnik mBills denarnice, hkrati pa tudi sam prodajaš izdelke ali nudiš določene storitve in bi ti mBills POS prišel prav, lahko zelo enostavno postaneš uporabnik mBills POS. V svoji mobilni denarnici izbereš zavihek »Več« in nato možnost mBills POS ter slediš navodilom.

mBills POS pa lahko kot ponudnik uporabljaš tudi, če še nisi uporabnik mBills denarnice. To lahko storiš na dva različna načina. Izpolni kontaktni obrazec tukaj in naša ekipa ti bo z veseljem pomagala pri prijavi ter vzpostavitvi prejemanja plačil. V primeru, da imaš digitalno potrdilo, pa lahko registracijo opraviš tudi sam na spletni strani, in sicer tukaj.

Želiš, da bi mBills POS uporabljala tvoja frizerka, mehanik ali taksist?

MBILLS ekipa se trudi, da ti mBills plačila omogoča na čim več lokacijah, vseeno pa je mreža ponudnikov ogromna, zato se lahko zgodi, da koga izpustimo. Pri širjenju mBills mreže nam zato lahko pomagaš tudi ti. Če želiš, da bi s svojo mobilno denarnico mBills naslednjič plačal tudi pri svojem frizerju, cvetličarju ali drugem ponudniku, mu predstavi mBills in ga spodbudi, da omogoči plačevanje z mBills.

Postani ponudnik s sodobnim načinom plačevanja, za kar potrebuješ samo svoj telefon. Več o rešitvi mBills POS si lahko prebereš tukaj. Z omogočanjem mBills plačil pa svojim kupcem pomagaš sodelovati v novi nagradni igri, ki bo desetim srečnežem prinesla 300 € v mBills denarnico.

Omogoči plačevanje z mBills denarnico!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB