Čas je, da svojo kavo plačaš s telefonom

24/05/2020

Po skoraj dveh mesecih lahko vsa svoja virtualna druženja s prijatelji končno zamenjamo z druženji ob kavi ali kosilu v gostinskih lokalih in se o karantenskih dogodivščinah pogovorimo še v živo. Super, kajne? Da pa bo tvoje plačevanje ostalo čim varnejše, ti mBills denarnica omogoča plačevanje brez kontakta. Poleg tega se lahko štetju gotovine izogneš tudi pri deljenju računa s svojimi prijatelji ali sodelavci. Preveri, katere funkcionalnosti mobilne denarnice mBills lahko uporabljaš s svojimi prijatelji in kako si lahko nagrajen, če svoje navdušenje nad mBills denarnico deliš z najbližjimi.

Brezstično plačilo s QR kodo ti omogoča, da varno poravnaš račun v baru ali restavraciji.

Plačuj brezstično z mobilno denarnico mBills

V zadnjem obdobju smo večino svojih nakupov opravili na spletu s kartico mBills Mastercard®, telefon pa uporabljali za brezplačno plačevanje položnic in brskanje po družbenih omrežjih. A sedaj lahko s telefonom končno spet plačuješ na vseh prodajnih mestih, ki omogočajo plačevanje z mBills. Kavo in kos torte, denimo, v Kavarni Zvezda plačaš s svojim telefonom tako, da z mBills denarnico slikaš QR kodo na računu in potrdiš plačilo. Na enak način lahko plačuješ v vseh gostinskih lokalih z našega zemljevida, med drugim tudi v Bistroju Ek, Sputniku v Ljubljani, Baru Plato in kavarni Astoria v Mariboru, Kavarni Triglav v Kopru ali piceriji Perunika v Moravskih Toplicah.

Če si po dolgem času udobno trenirko želel zamenjati za ostala oblačila in pri tem ugotovil, da jih v tvoji omari primanjkuje, lahko v trgovinah, kot so Sportina, Nama ali Mango, svoj nakup opraviš tako, da prodajalcu pokažeš črtno kodo, ki jo najdeš v mBills. Za slednjo si lahko nastaviš tudi bližnjico na svojem telefonu in tako plačaš brez vstopa v aplikacijo mBills. S črtno kodo lahko plačuješ tudi na Petrolovih prodajnih mestih in bencinskih servisih OMV. Plačilo z mobilno denarnico ti omogoča, da imaš nad svojimi financami tudi obsežen pregled, saj lahko vse transakcije kadar koli in kjer koli preveriš v analitiki plačil. A najprej preveri, kakšno je stanje v mBills in po potrebi napolni svojo mobilno denarnico. Nasvete za polnjenje mBills najdeš tukaj.

Razdeli račun za kosilo

Si v družbi pogosto razdelite račun? Se s sodelavci odpravite na malico v bližnjo restavracijo in račun plača eden, vsi drugi pa mu posamično vračate denar? Si bil zadolžen za darilo, ki ga boste s prijatelji podarili slavljencu, stroške pa si razdelili? Vse to so situacije, v katerih ti funkcionalnost »Nakaži prijatelju« pride še kako prav.

Omogoča ti namreč, da svojemu prijatelju denar nakažeš v mBills denarnico, takoj, brez iskanja ali dviganja gotovine in popolnoma brez provizij. Za nakazilo ne potrebuješ podatkov o referenci ali namenu, saj se opravi preko telefonske številke. Če si plačnik ti in ti morajo denar vrniti drugi, pa jim lahko v mBills denarnico pošlješ zahtevek za plačilo, ki ga samo potrdijo in opravijo nakazilo. Pošlji zahtevek je super opomnik za vse tvoje prijatelje.

Priporoči mBills denarnico prijatelju in oba bosta nagrajena

Kaj pa če prijatelj nima mBills denarnice?

Prijatelj ti denar lahko nakaže tudi, če mBills denarnice ne uporablja. To stori tako, da izpolni univerzalni plačilni nalog, imenovan tudi UPN nalog. Podatke, ki jih mora vpisati za nakazilo, najdeš v svoji mobilni denarnici: izberi znak “+” ob stanju, nato pa opciji  »Polni z bančnega računa« in »UPN nalog«. Tako se prikažejo podatki, ki jih moraš posredovati svojemu prijatelju, ta pa jih mora vpisati v UPN nalog. Še posebej ga opozori, naj bo previden pri vpisu namena in reference, saj bo le z vpisom pravilnih podatkov denar lahko uspešno nakazan.

Ker pa je tak način nakazovanja zamuden, banke pa ti lahko zanj zaračunajo tudi provizijo, ti svetujemo, da za uporabo mobilne denarnice mBills navdušiš še prijatelja, MBILLS pa te za priporočilo nagradi. Iz svoje mBills denarnice povabi prijatelja, ki bo povabilo prejel v obliki SMS-sporočila. Sporočilo vsebuje povezavo do mobilne trgovine iz katere si lahko naloži mBills aplikacijo in se registrira.

Za prejem nagrade se mora prijatelj tudi osebno identificirati in opraviti vsaj eno plačilo s telefonom na prodajnem mestu. Pomembno je, da vsem pogojem zadosti v 168 urah. V obdobju 7 dni (168 ur) od opravljenih obveznosti boš v mBills denarnico prejel nagrado v višini 10 €, prijatelj pa 5 €. Več o priporočilnem programu mBills preveri tukaj.

Upamo, da boš odlično izkoristil vsa druženja s svojimi prijatelji in sodelavci, hkrati pa še vedno poskrbel za svojo varnost s tem, ko se boš izognil plačevanju z gotovino. Hkrati te vabimo, da svoje navdušenje nad mBills denarnico deliš z najbližjimi in si prislužiš lepo nagrado.

Plačuj s svojim telefonom!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB