Več o novi kartici mBills Mastercard®

29/06/2020

Kartica mBills Mastercard, s katero si lahko plačeval na prodajnih mestih doma, v tujini in na spletu, je v petek, 26.6.2020 prenehala delovati. Družbi Wirecard Card Solutions Ltd., uradnemu izdajatelju plačilnih kartic mBills Mastercard, je britanski regulator Financial Conduct Authority prepovedal opravljanje dejavnosti, zaradi česar so naše kartice takoj prenehale delovati. mBills uporabniki ste novico sprejeli z razumevanjem, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

V zadnjih mesecih smo se zaradi velike rasti števila uporabnikov in želje po še boljši uporabniški izkušnji odločili, da izdamo svojo lastno kartico. Zato bo že v teh dneh na tvoj stalni naslov prispela nova kartica mBills Mastercard, za plačevanje v Sloveniji, tujini in na spletu.

V nadaljevanju preberi odgovore na najpogostejša vprašanja o sredstvih v mBills denarnici in novi kartici mBills Mastercard.

Izjava Primoža Zupana, direktorja MBILLS o nedelovanju kartice mBills Mastercard

Kdaj lahko pričakujem novo kartico mBills Mastercard?

Imetniki kartice mBills Mastercard lahko novo kartico na svojem stalnem naslovu, brezplačno pričakujejo že v naslednjih dneh. Prav tako bodo v naslednjih dneh svojo kartico mBills Mastercard naročili tudi vsi novi mBills uporabniki.

Kako bo izgledala nova kartica mBills Mastercard?

Videz nove kartice mBills Mastercard se bo od trenutne, nedelujoče kartice malenkost razlikoval. Kartica  še vedno ostaja svetleče, bele barve, nekoliko pa smo prerazporedili podatke na kartici. Na novi kartici mBills Mastercard bodo vsi tvoji podatki zapisani na zadnji strani kartice.

Ali lahko takoj začnem z uporabo nove kartice mBills Mastercard?

Z uporabo nove kartice mBills Mastercard boš lahko pričel skoraj takoj, ko jo prejmeš. Pred pričetkom boš moral svojo kartico samo aktivirati v mBills denarnici. To storiš v treh hitrih korakih.

  1. V kolikor se ti aplikacija mBills.si ne posodobi samodejno, moraš to storiti sam na svojem telefonu.
  2. V mBills denarnici, na zavihku »Kartice« izberi »Aktiviraj kartico«.
  3. Vpiši zadnje 4 številke s svoje nove kartice mBills Mastercard, ki jih najdeš na zadnji strani kartice.

Ne pozabi, prvo plačilo, ki ga boš opravil na prodajnem mestu mora biti stično (kartico vstaviš v POS terminal).

Ali bodo podatki na novi kartici enaki podatkom na stari kartici?

Številka nove mBills Mastercard kartice bo spremenjena. Poleg tega bo drugačen tudi datum veljavnosti in trimestna CVV koda. To pomeni, da moraš novo številko kartice in ostale podatke ponovno vpisati v vse spletne strani ali spletne aplikacije, kjer imaš kot privzeti način plačila shranjeno mBills Mastercard. Spremenjena bo tudi PIN številka kartice. Novo PIN številko si lahko kadarkoli in kjerkoli pogledaš v mBills denarnici v zavihku »Kartice«, lahko pa jo na katerekoli bankomatu tudi spremeniš.

Ali bom lahko kartico uporabljal za plačevanje z Garmin Pay?

Garmin Pay ti omogoča plačevanje z Garmin urami na podlagi digitalizacije tvoje debetne kartice mBills Mastercard. Ker obstoječe kartice trenutno ne delujejo, ne deluje niti plačevanje z uro. Sprva nove kartice mBills Mastercard ne bodo omogočale plačevanja z Garmin Pay, vendar si želimo, da bi ti to storitev omogočili čim prej. O vseh novostih te bomo sproti obveščali po elektronski pošti ter na Facebook in Instagram profilu mBills.

Kje bom lahko plačeval z novo kartico mBills Mastercard?

Nova kartica mBills Mastercard bo omogočala storitve v enakem obsegu, kot jih je omogočala stara kartica. Omogočala bo plačevanje na več kot 44 milijonov prodajih mest v Sloveniji, tujini in na spletu. Kartici boš v mBills denarnici še vedno lahko nastavljal limite, pogledal PIN kodo ali jo blokiral.

Z nekaj triki je mobilna denarnica mBills še uporabnejša

Kako naj dostopam do svojega denarja v mBills denarnici?

Vsa sredstva, ki jih imaš v mBills denarnici so varno shranjena na ločenih fiduciarnih računih bank v Republiki Sloveniji. Prav zato nedelovanje kartice mBills Mastercard ne vpliva na varnost in dostopnost. Stanje na kartici mBills Mastercard je tudi stanje v tvoje mBills denarnici, katero lahko še vedno nemoteno uporabljaš za plačevanje na prodajnih mestih, plačevanje položnic in nakazovanje denarja prijateljem. Prav tako lahko mBills denarnico še vedno napolniš na več različnih načinov.

Kako prenesem sredstva s stare kartice na novo kartico?

Stanje na kartici mBills Mastercard je vedno enako stanju v mBills denarnici, zato prenos sredstev na novo kartico ni potreben. Do svojega denarja lahko že zdaj dostopaš nemoteno, z aktivacijo nove kartice v mBills denarnici pa ti bodo sredstva takoj na voljo tudi na kartici.

Kam se lahko obrnem v primeru dodatnih vprašanj?

V kolikor svojega odgovora ne najdeš v našem obvestilu o nedelovanju kartice, v video izjavi Primoža Zupana, direktorja MBILLS ali v tem blogu se lahko obrneš na našo ekipo za pomoč uporabnikom na info@mbills.si ali na 01 200 33 36. Naša ekipa se trudi, da vsem odgovori v najkrajšem možnem času.

V prihodnjih dneh bomo zgornji seznam najpogostejših vprašanj še dopolnjevali zato ti svetujemo, da nas spremljaš in izveš še več uporabnih informacij glede nove kartice mBills Mastercard. V MBILLS se trudimo, da ponujamo najboljšo uporabniško izkušnjo zato se ti zahvaljujemo, da ostajaš zvesti uporabnik mobilne denarnice mBills.

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB