mBills Mastercard®sedaj podpira Apple Pay!

02/12/2020

Zate imamo odlično novico! Tvoj vsakdan je pravkar postal še enostavnejši, saj lahko sedaj z mBills plačuješ tudi prek Apple Pay na telefonu iPhone, pametni uri Apple Watch, tabličnih računalnikih iPad ali napravah Mac. Plačuj v trenutku. Živi v trenutku.

S tem dodatno širimo uporabno vrednost mBills denarnice in kartice mBills Mastercard za vse, ki ste nas kot imetniki Applovih naprav v zadnjih mesecih zasipali z vprašanji o tej težko pričakovani nadgradnji.

Nadaljuj z branjem in odkrij, kako lahko s storitvijo Apple Pay enostavno in varno plačuješ v trgovinah, restavracijah, aplikacijah, spletu in drugje.

Dodaj kartico v svojo napravo in plačuj z Apple Pay 

Nastavitev Apple Pay je povsem enostavna. V svojem iPhonu odpri aplikacijo Apple Wallet, izberi znak »+«, slikaj kartico ali ročno vnesi podatke svoje kartice. Potrditi moraš splošna pravila in zaključiti postopek dodajanja kartice.

Ko kartico mBills Mastercard dodaš v svojo napravo iPhone, Apple Watch, iPad ali Mac, lahko takoj opraviš svoj prvi nakup z Apple Pay. Kartico mBills Mastercard lahko povežeš s širokim naborom naprav Apple.

 • Apple Pay lahko uporabljaš z združljivo napravo iPhone, ki jo podpirajo modeli naprave iPhone s funkcijo prepoznave obraza “Face ID” in modeli naprave iPhone s funkcijo prstni odtis “Touch ID” (razen iPhone 5s).
 • Pametne ure, ki podpirajo Apple Pay so Apple Watch (serija 1 in 2) ter novejše različice.
 • Tablični računalniki, ki podpirajo Apple Pay so vsi modeli iPad Pro, iPad Air, iPad in iPad mini s funkcijo prstni odtis “Touch ID” ali prepoznava obraza “Face ID”.
 • Računalniki, ki podpirajo Apple Pay so modeli računalnika Mac s funkcijo prstnega odtisa “Touch ID”, modeli računalnika Mac iz leta 2012 ali novejši z napravo iPhone ali Apple Watch, ki podpira Apple Pay.

Več o modelih, ki podpirajo storitev Apple Pay in posebnostih pri plačevanju v različnih državah, preveri tukaj.

Kako lahko s svojo kartico mBills Mastercard plačuješ prek Apple Pay?

Za plačilo na prodajnem mestu moraš preprosto pridržati svoj iPhone ali Apple Watch blizu terminala POS in brezstično plačilo, ne glede na višino zneska, je opravljeno brez dodatnega vnosa PIN kode fizične kartice. Vsako plačilo z Apple Pay je varno, saj ga avtenticiraš s funkcijo prepoznave obraza “Face ID”, prstnega odtisa “Touch ID” ali varnostno kodo naprave ter pri tem uporabiš enkratno dinamično varnostno kodo. S storitvijo Apple Pay lahko plačuješ v trgovinah, lekarnah, restavracijah in barih, skratka na vseh plačilnih mestih po svetu, ki omogočajo brezstično plačevanje. Prav tako lahko z Apple Pay dvigneš gotovino na brezstičnih bankomatih, le da moraš v tem primeru v bankomat zavesti tudi PIN kodo kartice.

Še nimaš kartice mBills Mastercard? 

Naročilo kartice mBills Mastercard je brezplačno, uporaba pa bo z januarjem 2021 vključena v paket mBills Napredni, za katerega boš mesečno odštel le 1,99 EUR in mBills Mladi, za le 1,49 EUR. Več o paketih preberi tukaj. In kaj so prednosti kartice mBills Mastercard?

 • Za naročilo kartice mBills Mastercard ti ni potrebno zamenjati banke, saj je na voljo vsem, ne glede na to, pri kateri banki imaš odprt bančni račun. Nanjo položiš toliko denarja, kot ga potrebuješ in spremljaš porabo v najbolj sodobni mobilni denarnici.
 • O vsaki kartični transakciji si obveščen z brezplačnim obvestilom in lahko takoj reagiraš, če zaznaš sumljiva plačila.
 • Kartici mBills Mastercard lahko sam določiš in kadarkoli tudi spremeniš limit dnevne porabe, spletnih nakupov in dvigov na bankomatih.
 • V mBills denarnici lahko kadarkoli preveriš in spremeniš svojo PIN kodo ter dostopaš do vseh podatkov o kartici, ki jih potrebuješ za spletni nakup.
 • Kartica mBills Mastercard podpira najsodobnejše varnostne standarde, z njo pa lahko porabiš toliko, kot si si naložil v mBills.

Več o kartici mBills Mastercard preveri tukaj, podroben cenik mBills stroškov pa najdeš tukaj.

Plačevanje s pametno uro je praktično in udobno

Kaj so prednosti plačevanja s pametno uro?

Plačevanje s pametnimi urami je v Sloveniji vedno bolj prisotno, saj ti ponuja hitro, varno in priročno plačevanje brez vpisa PIN kode v terminal POS. Na kratko pa so glavne prednosti plačevanja z uro:

  • Nakup opraviš brez dotikanja POS terminala.
  • Nakup je varen – saj imaš uro vedno na sebi ter je ne iščeš v žepu, torbici …
  • Plačevanje je varno, saj lahko nastaviš limite, imaš popoln pregled in si po vsaki transakciji obveščen z obvestilom.
  • Ne nudi le plačevanja, temveč lahko z uro tudi dvigneš gotovino na najbližjem brezstičnem bankomatu.
  • Plačevanje z uro je omogočeno tako doma kot tudi v tujini.

Za dodatno varnost pri plačevanju lahko poskrbiš sam!

Varnost tvojega denarja in podatkov je v mBills denarnici zagotovljena. Svoj nakup s telefonom ali uro prek storitve Apple Pay moraš vsakič potrditi s svojim prstnim odtisom, prepoznavo obraza ali varnostno kodo.

Za dodatno varnost lahko poskrbiš sam, tako, da si v mBills denarnici nastaviš limite porabe (dnevni limit, spletni nakup ter dvig na bankomatu). Limite lahko sam spremeniš kadarkoli – pred nakupom ali dvigom gotovine. Potrebuješ le vklopljen prenos podatkov, sprememba pa je takojšnja.

 Plačuj še enostavneje z Apple Pay!

MBILLS nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB