mBills Mastercard® (ponovno) podpira Garmin Pay in Fitbit Pay

25/09/2020

Že spremljaš svoje število opravljenih korakov, popitih litrov vode, prehojenih nadstropij in (ne)prespanih noči prek pametne ure? Če je odgovor da, potem imamo zate odlično novico. Sedaj je lahko tvoj vsakdan še enostavnejši, saj lahko z uro tudi plačuješ. Spontano živiš v trenutku in plačuješ v trenutku. Tokrat ti v blogu predstavljamo, kako si lahko olajšaš vsakodnevne opravke in enostavno, hitro ter varno plačuješ s svojo pametno uro Garmin ali Fitbit.

Mobilna denarnica mBills omogoča tudi plačevanje s pametno uro

Nimaš denarnice? Nimaš telefona? Pa kaj potem.

Sprehodi v toplih sončnih dneh so nekaj najlepšega. Za popoln dan je dovolj že vzpon na najbližji hrib v družbi štirinožnega prijatelja. Kaj hitro pa se zgodi, da na vrhu srečaš znanca, s katerim se nisi videl že vrsto let. Na pot si se, misleč, da gre samo za hiter sprehod, seveda odpravil brez denarnice, sedaj pa bi dal vse za to, da si s prijateljem lahko privoščita pijačo. Še sreča, da imaš pri vsebi vsaj svojo pametno uro. Plačilo z uro ti omogoča, da si z znancem brez skrbi privoščita pijačo in okrepčilo.

Lahko pa se znajdeš v situaciji, ko potrebuješ gotovino. S pametno uro, ki omogoča plačevanje, lahko na prvem brezstičnem bankomatu opraviš tudi dvig gotovine. A ne pozabi, pred tem moraš v svoji mobilni denarnici mBills na zavihku “kartice” nastaviti ustrezno visok limit za dvige na bankomatu . Dvigneš lahko toliko denarja, kolikor znaša tvoj limit. Slednjega lahko po želji nastaviš pred vsakokratno uporabo kartice.

Kako povežeš svojo kartico mBills Mastercard z napravo Fitbit ali Garmin?

Najprej v nastavitvah pametne ure preveri, če tvoja naprava omogoča plačevanje, saj nekateri modeli te funkcionalnosti ne podpirajo.

Kartico mBills Mastercard lahko trenutno povežeš z napravami Garmin in Fitbit. Nekateri drugi proizvajalci pametnih ur žal še ne omogočajo plačevanja z urami v Sloveniji, zato zaenkrat te povezave za slovenske uporabnike še niso na voljo.

Nastavitev plačevanja s pametno uro preko mBills
 1. Kartico mBills Mastercard povežeš z uro v mobilni aplikaciji pametne ure – Garmin Connect ali Fitbit.
 2. Za napravo Garmin v meniju aplikacije Connect izberi Garmin Pay in sledi navodilom za povezavo s kartico Mastercard.
 3. Potrditi moraš splošne pogoje za uporabo mBills Mastercard za Garmin Pay in Fitbit Pay in vpisati podatke svoje kartice.
 4. Za potrdite povezave boš prejel SMS sporočilo s kodo, ki jo vpišeš v aplikacijo, in s tem je povezava zaključena. Podoben postopek je tudi za povezavo v aplikaciji Fitbit, pri kateri najprej izbereš napravo, ki jo boš povezal, in potem v nastavitvah pod »Wallet« dodaš podatke kartic.

Da bo plačevanje še lažje, ti svetujemo, da v nastavitvah ure urediš bližnjico do Garmin Pay oz. Fitbit Pay.

Za vklop možnosti plačevanja pametne ure zahtevajo nastavitev štirimestne številčne kode v napravo.

 • To ni PIN številka tvoje kartice – je koda naprave, ki jo moraš vpisati enkrat na dan oz. vsakič, ko snameš in si ponovno nadeneš uro. Kodo moraš v napravo običajno vnesti le enkrat, potem pa lahko v bližnjici pametne ure samo vklopiš plačevanje – takrat se na zaslonu ure tudi pojavi slika kartice mBills Mastercard.
 • Uro približaš POS terminalu (tistemu mestu, kjer se nahaja čitalec) in ko bo signal ure prejet, se na zaslonu tvoje Garmin ali Fitbit ure prikaže znak kljukice, ki signalizira, da je bilo plačilo uspešno.

S kartico mBills se boš vedno počutil varno, saj si o vsakem plačilu obveščen s sporočilom v mobilno denarnico mBills, kjer lahko vedno spremljaš vse svoje kartične transakcije in nastavljaš limite po svoji želji.

Plačevanje s pametno uro preko kartice mBills Mastercard

Kaj so prednosti plačevanja s pametno uro?

Plačevanje s pametnimi urami je v Sloveniji vedno bolj prisotno, saj ti ponuja hitro, varno in priročno plačevanje brez vpisa PIN kode v terminal POS. Na kratko pa so glavne prednosti plačevanja z uro:

 • Nakup opraviš brez dotikanja POS terminala.
 • Nakup je varen – saj imaš uro vedno na sebi ter je ne iščeš v žepu, torbici …
 • Plačevanje je varno, saj lahko nastaviš limite, imaš popoln pregled in si po vsaki transakciji obveščen z obvestilom.
 • Ne nudi le plačevanja, temveč lahko z uro tudi dvigneš gotovino na najbližjem brezstičnem bankomatu.
 • Plačevanje z uro je omogočeno tako doma kot tudi v tujini.
POS terminal in ura s sliko kartice mBills Mastercard

Smo te že prepričali?

Če še nimaš svoje pametne ure, pa ti lahko z malce sreče do nje pomaga tudi tvoja mBills denarnica.

Do 1. 11. 2020  lahko sodeluješ v nagradni igri in zadeneš najnovejši model ure Garmin – Venu SQ, ki omogoča tudi plačevanje.

Kaj moraš storiti?

 • Prijavi se v nagradno igro in opravi vsaj pet plačil z aplikacijo mBills ali kartico mBills Mastercard.
 • Deli informacijo še s prijatelji in skupaj držite pesti za ugoden žreb in novo uro, ki zagotovo ne bo ostala neopažena – še posebej, ko boste z njo plačevali v svojem najljubšem lokalu.

Več o nadgradni igri si lahko prebereš tukaj. Več aktualnih novic in drugih uporabnih vsebin najdeš na našem Instagramu in Facebooku – sledi nam!

Plačuj z mBills Mastercard kartico prek Garmin Pay in FitBIT Pay!

Petrol Pay nikoli ne počiva! Prijavi se in ne zamudi nobene novosti, ki smo jo pripravili zate.

prijava na e-novice MB